Solariskuba: Přesně tak, ta co si sem dal je stejně nejhezčí, mají ji u nás v Olomouci snad všechny Solarisy ( kromě karosek a solarisů tu nic jiného jako MHD nejezdí ) a když vidím ty jiné palubovky, přestává se mi ten autobus líbit.
Ty máš na mysli asi VDO palubovku, je tak ? No, ja som započul, že to dala Europska Únia príkazom, aby sa montovali všade, ale na prianie sa to dá zmeniť. Tuším je reč len o mestských vozoch.
rpopo: Já zas tuším, že to není jen u městských. Protože jezdím Solarisem co má Veolia a ten nemá VDO palubovku ale klasickou Solarisáckou, stejně jako u nás ve měste. A dle mého názoru, jsou 1000x hezčí než VDO.
To záleží aj od roku výroby. Svojim spôsobom sú VDOčka aj tie klasické Solarisácke palubovky, ale tie majú "VDO" len strednú časť. Aj v KE máme Solarisy zo Solarisáckou palubovkou, no ja viem tak, že oficiálne by to malo ísť všade. Napr. v Nemecku majú vo vozoch len VDO.
Nevím co furt kecáš, ale podle mě střed VDO a střed klasické Solarisacké vypadá jinak. Co furt máš s tím, že oficiálně. Každej si řekne, jak to chce. Někdo to chce tak, má to tak, někdo zas takto, má to takto. To by pak podle tebe museli jít všude oficiálně bílé, sedačky budou oficiálně černé atd.