TOPlist

Irisbus Citelis 12M CNG DPmP

Zde najdete vše o připravovaných nebo již vyrobených vozidlech do hry.

Re: Irisbus Citelis 12M CNG DPmP

Příspěvekod shitman » 10 dub 2014 22:14

já do toho tedy taky vstoupím, k tématu. ten autobus nevypadá teď dobře. ani nemůže, protože je kurnik rozpracovanej. dobře bude vypadat, až bude hotovej. ted můžeme hodnotit maximálně různý jeho části, jak odpovídají realitě.
roháč tu i předtím psal, že ty textury jsou pracovní, takže absolutně nechápu kachny (díky Márovi, tohle slovo je boží :D), který tady pindaj na to, že to nemá hezký textury. hezký textury to bude mít až pozdějš. ted je hlavní to hezky vymodelovat, a to dá jednak spoustu práce, a jednak to zabere spoustu času, a je mnohem víc časově výhodnější ukazovat rozpracovaný části, aby se mohly rovnou opravit, než to potom ukázat až jako celek, kde se jednak chyba lehce ztratí, a jednak pak bude o dost náročnější jí opravovat tak, aby k tomu kusu modelu všechno vzájemně sedělo.
opravdu mě fascinujou dvě stránky příspěvků od lidí, kteří tvrdí, jak moc se jim to nelíbí, mimochodem začatý od člověka, jehož výtvory jsou hezký jenom pokud je neporovnáte s předlohou.

na ten pravopisný výblitek od pana hlena radši ani reagovat nebudu, to je už fakt pod mou úroveň. :roll:

na závěr jen jako tradičně držím rohatejovi palce, aby to tady v téhle komunitě dotáhl zdárně do konce. mě někdy fakt příjde, že kdybys dělal ve svým volným čase nějaký hezký stáje pro ten svůj dobytek, že by se ti odvděčili víc než ti tady. :)
Obrázek
Obrázek PROTOŽE ZRZKY VLÁDNOU SVĚTU!!
shitman
Profík
Profík

Příspěvekod Opavan99 » 10 dub 2014 22:21

Zajímavé je taky to,že než napsal RedGunn,tak se nikdo neozval :P
Návod na podpis.: Potřebujete velké obrázky tak, aby se musely dlouho načítat. K tomu nějaký popis, třeba : Miluju tohle, tamto forever, přijďte se projet, prostě kravinu, která nikoho nezajímá. A ideálně tou nejsvětlejší barvou, ať to každý vidí. Hotovo.
Opavan99
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod dwarf253 » 10 dub 2014 22:26

Přehnaná chvála, přehnaná kritika. To je ta místní klasika.
Já hlavně držím palce v další tvorbě. Asi není lehké pro tuhle komunitu něco dělat s chutí, ale snad se to povede dotáhnout do úspěšného konce. Začátek je slibný.
dwarf253
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod RedGunn » 11 dub 2014 18:35

Ale já pouze napsal svůj názor, že se mi stávající podoba textur nelíbí a napsal jsem, že doufám, že se ty textury vylepší.
RedGunn
Zasloužilý tvůrce addonů
Zasloužilý tvůrce addonů

Příspěvekod Opavan99 » 11 dub 2014 18:37

Já ti v tvém názoru nebráním. ;) Pouze dokud jsi tu nenapsal,tak se nikdo neozval :) Ty napíšeš a všichni najednou musí napsat ;)
Návod na podpis.: Potřebujete velké obrázky tak, aby se musely dlouho načítat. K tomu nějaký popis, třeba : Miluju tohle, tamto forever, přijďte se projet, prostě kravinu, která nikoho nezajímá. A ideálně tou nejsvětlejší barvou, ať to každý vidí. Hotovo.
Opavan99
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod RedGunn » 11 dub 2014 18:44

Ale ono to tak bývá, že když se ozve jeden, tak se začnou ozývat další... ;)
RedGunn
Zasloužilý tvůrce addonů
Zasloužilý tvůrce addonů

Příspěvekod shitman » 11 dub 2014 20:09

spíš bych to viděl na "hele, velkej redgunn něco napsal, tak se honem svezeme s ním" a podobné metody šplhounství a vlezdořiťovství. :) ale o tomhle se dá bavit do nekonečna, a určitě ne tady, takže případné reakce prosím do Odpadu (jsem si jistý, že Rohatejo i ostatní budou souhlasit).
Obrázek
Obrázek PROTOŽE ZRZKY VLÁDNOU SVĚTU!!
shitman
Profík
Profík

Příspěvekod tr_man » 16 dub 2014 11:37

Dovolím si něco napsat i já, coby jeden z účastníků celého projektu (a klidně to pak můžete hodit do odpadu).

- pokud se Vám nelíbí textury, tak nadávejte mně, ne Roháčovi, protože on (a nutno dodat, že právem) mi za to nadává taky pořád
- textury nejsou proto, že jsem od pondělí do středy ve škole, ve čtvrtek a v pátek v práci, v sobotu a v neděli buď musím dodělávat resty do školy, do práce nebo si chci taky někdy odpočinout, což moc nejde dohromady s tím, že si jdu většinou o víkendu zajezdit se skutečnými autobusy a trolejbusy, jelikož ve všední dny se k tomu prostě nedostanu
- na nafocení textur zadní části vozu je vhodný jeden z 22 provozovaných CNG Citelisů, boky a čelo lze nafotit na šesti jiných vozech, zbývajících 15 vozů je naprosto nevhodných. Jestli si myslíte, že je sranda ten jeden autobus nafotit čistý, na vhodném místě, ve vhodné pozici a při vhodném osvětlení, tak není! Dokonce jsem ten autobus nedávno jednou dostal na linku, a ani tam jsem ho nemohl nafotit, takže i blbé focení textur je běh na dlouhou trať
- pokud chcete textury kvality VBus a SIMT, tak to klidně řekněte, nafotit špinavej autobus se stíny stromů, sloupů, ostatních autobusů a dalšími rušivými prvky je práce na 5 minut, pokud chcete pořádné textury, tak to prostě trvá třeba několik měsíců, ty současné jsou na autobuse jen proto, aby tam vůbec něco bylo a aby se odzkoušelo jejich umístění
- na modelu jsou nedokonalosti také mimo jiné proto, že než se dostanu k tomu, abych Rohatýmu nafotil to, co potřebuje, tak je většinou tma, případně se mi to podaří nafotit, ale ani doma se nedostanu k tomu, abych vyndal kartu z foťáku, hodil fotky do mailu a poslal, což je práce na 5 minut

Na tom autobusu se neustále pracuje, a Rohatej vám sám potvrdí, že když se mi na modelu něco nezdá, tak mu to hnedka řeknu (a případně nafotím na skutečném voze), ale pro posouzení mám k dispozici jen ty samé obrázky, které jste viděli i vy. Neustále zkoušíme možnosti nahrávání zvuků, řešíme, jak co udělat, aby byl model co nejpropracovanější a co nejvěrnější, a výsledek? Reakce si přečtěte sami v předchozích příspěvcích.

Doufám, že všichni ti, co nejvíc držkovali, ukážou modely v lepším stavu z vlastní tvorby... Lezení do pr.... ani urážky tvorbu dál neposunou, konstruktivní kritika může pomoct daleko víc, protože víc hlav víc ví, a ani my si nevšimneme všeho. Ale mám pocit, že jakákoli snaha se v tomhle místě rovná házení perel sviním.
tr_man
Rozkoukaný člen
Rozkoukaný člen

Příspěvekod DIMI » 16 dub 2014 11:57

Díky za report, hlavně se nenechat znechutit. Zapomínáte na tu největší většinu, jako jsem třeba já, která se ráda podívá na to, co se na autobusu změnilo, ale necítí potřebu se k tomu nutně vyjádřit, protože to ještě nevypadá tak, abych se mohl radovat nad tím, jak je to krásný, ale na druhou stranu vidím, že to jde postupně, takže je nesmyslný říct, že je to hnusný nebo ošklivý, když tam vlastně ještě nic není.

Jestli jsou motivy ostatních, co cítí potřebu vyjádřit svůj názor pozitivní (za účelem vylepšení modelu), tak je vše v pořádku, pokud negativní (prostě jenom shodit nebo zkritizovat) práci, pak jsou ty lidi hodní léčení. Jak říkám, myslete na to, že pes který štěká nekouše.
DIMI
Administrátor
Administrátor

Příspěvekod Stone Cold » 08 kvě 2014 20:56

Nějaké novinky ? :|
ObrázekObrázekObrázek
Stone Cold
Člen
Člen

PředchozíDalší

Zpět na Vozidla