od tr_man » 16 dub 2014 11:37
Dovolím si něco napsat i já, coby jeden z účastníků celého projektu (a klidně to pak můžete hodit do odpadu).
- pokud se Vám nelíbí textury, tak nadávejte mně, ne Roháčovi, protože on (a nutno dodat, že právem) mi za to nadává taky pořád
- textury nejsou proto, že jsem od pondělí do středy ve škole, ve čtvrtek a v pátek v práci, v sobotu a v neděli buď musím dodělávat resty do školy, do práce nebo si chci taky někdy odpočinout, což moc nejde dohromady s tím, že si jdu většinou o víkendu zajezdit se skutečnými autobusy a trolejbusy, jelikož ve všední dny se k tomu prostě nedostanu
- na nafocení textur zadní části vozu je vhodný jeden z 22 provozovaných CNG Citelisů, boky a čelo lze nafotit na šesti jiných vozech, zbývajících 15 vozů je naprosto nevhodných. Jestli si myslíte, že je sranda ten jeden autobus nafotit čistý, na vhodném místě, ve vhodné pozici a při vhodném osvětlení, tak není! Dokonce jsem ten autobus nedávno jednou dostal na linku, a ani tam jsem ho nemohl nafotit, takže i blbé focení textur je běh na dlouhou trať
- pokud chcete textury kvality VBus a SIMT, tak to klidně řekněte, nafotit špinavej autobus se stíny stromů, sloupů, ostatních autobusů a dalšími rušivými prvky je práce na 5 minut, pokud chcete pořádné textury, tak to prostě trvá třeba několik měsíců, ty současné jsou na autobuse jen proto, aby tam vůbec něco bylo a aby se odzkoušelo jejich umístění
- na modelu jsou nedokonalosti také mimo jiné proto, že než se dostanu k tomu, abych Rohatýmu nafotil to, co potřebuje, tak je většinou tma, případně se mi to podaří nafotit, ale ani doma se nedostanu k tomu, abych vyndal kartu z foťáku, hodil fotky do mailu a poslal, což je práce na 5 minut
Na tom autobusu se neustále pracuje, a Rohatej vám sám potvrdí, že když se mi na modelu něco nezdá, tak mu to hnedka řeknu (a případně nafotím na skutečném voze), ale pro posouzení mám k dispozici jen ty samé obrázky, které jste viděli i vy. Neustále zkoušíme možnosti nahrávání zvuků, řešíme, jak co udělat, aby byl model co nejpropracovanější a co nejvěrnější, a výsledek? Reakce si přečtěte sami v předchozích příspěvcích.
Doufám, že všichni ti, co nejvíc držkovali, ukážou modely v lepším stavu z vlastní tvorby... Lezení do pr.... ani urážky tvorbu dál neposunou, konstruktivní kritika může pomoct daleko víc, protože víc hlav víc ví, a ani my si nevšimneme všeho. Ale mám pocit, že jakákoli snaha se v tomhle místě rovná házení perel sviním.