TOPlist

Neoplan N116

Zde najdete vše o připravovaných nebo již vyrobených vozidlech do hry.

Re: Neoplan N116

Příspěvekod rpopo » 11 srp 2014 08:01

Načo polkvalty ? Neoplanom, rovnako ako Setrám sa dosť venujem, aj podrobnejšie, tento tu je vo vyhotovení z polovice 80tych rokov, viezol som sa tým pár rokov dozadu, ťah to nemalo, vodič vytáčal motor do nebies, darmo, asi tá mohutná konštrukcia niečo aj váži. :mrgreen: Stále ale netromfol N116 Cityliner RV 1978 ktorým som sa viezol pred pár rokmi, to ťah nemalo už takmer vôbec, vodič podstivo kvaltoval každú rýchlosť a v kopci som myslel že hodí spátečku, no jak prišla diaľnica a roztiahol to na 120, tak som pochopil že zase až taký vrak to asi nie je. Každopádne, zvuk mal ten motor úžasný, ešte lepšie na tom bolo to že bol denne v premávke a údržba absolútne žiadna, tak bol prakticky v továrenskom vyhotovení. Dnes je už zošrotovaný, sedačky a iné komponenty z neho som našiel 3 dni dozadu v jednej zájazdovej Setre. Všetky autobusy o ktorých tu píšem sú z okolia bulharského Burgasu. :) Celkovo sa inak jazdí s tými starými zájazďákmi na vysokých otáčkach čo si všímam a to minimálne Setry majú 8 kvalty, to už je dosť, no Setry narozdiel od toho majú ťah.
Obrázek
rpopo
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod zpozdech » 11 srp 2014 11:32

Ahojte, Tento Neoplan má BUSSE nebo ANNAX ? Teda jestli vůbec něco má :)
zpozdech
Objevující člen
Objevující člen

Příspěvekod Peterson » 11 srp 2014 11:38

Má tabuľky v priehradke.
Peterson
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod Vitas » 11 srp 2014 11:39

Zadny pulkvalty to nema. Je to obyc 6ti stupnova ZF. Nevim rpopo, ale je potreba si uvedomit, ze busy v tehlech letech v drtivy vertsine pripadu nebyly vyrabeny na sklad a kazdej bus byl original. V Bovach se bezne objevovali motory DAF i MAN a tak stejne to bylo se Setrama, kde byli i MB. S tim vykonem motoru nevim, svadel bych to spis na konkretni typ, ze mel nalitano dva miliony, coz u tehlech stroju nebyl problem, na druhou stranu je pravda, ze tahle konstrukce byla fakt tezka a bus plnej lidi a s plnejma kuframa byl na zadni naprave pretizenej.
Vitas
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod Bocko777 » 11 srp 2014 13:47

Podle mně ty kvalty nemá dobře nascriptované, zdá se mi, že převodové poměry jsou mezi sebou moc dlouhé .. Ale to jen můj názor ..
Lidi se nemnění, mnění se okolnosti kolem nás, dej lháři příležitost lhát a on bude lhát, dej zrádci pŕíležitost zradit a on zradí ..
Bocko777
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod rpopo » 11 srp 2014 16:10

Setra sa vyrábala s motormi Mercedes a MAN, dokopy tam boli na výber tuším 2 druhy/typy motora do roku 1986 a potom ďalšie dva. Prevodovka je v drtivej väčšine 8kvalt ZF, teda to sa týka rady S200, videl som však aj 6 a 10kvalt. Určite sa nájdu aj výnimky v použitých motoroch, ajkeď ja som sa s inymi ešte nestretol, aspoň pri dvestovkovej /zhruba rovnaky čas vyroby ako tieto Neoplany/. Vlastne, čo sa motorov týka tak to isté sa dávalo vlastne všade. Ten nedostatočny vykon by som tiež pripisoval skôr váhe, aj prevodovka/diferencial spravia svoje. Mne sa kvalty na prevodovke v OMSI zdajú normálne, rozbeh na dvojke mi príde ako v spomínanej setre 8kv. na 3ke, ako všade na 6 kvaltoch, kratka jednotka a potom idu dlhšie. Autobus v OMSI je taky ťarbavy asi pre nastavenu hmotnosť, ale pôsobí to zase oveľa reálnejšie. Takže okrem nefunkčnej klímy k tomu nemám žiadnu výhradu.
Obrázek
rpopo
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod Karosa B932 » 11 srp 2014 17:26

Bocko777 píše:Podle mně ty kvalty nemá dobře nascriptované, zdá se mi, že převodové poměry jsou mezi sebou moc dlouhé .. Ale to jen můj názor ..

No to jsem právě myslel. :D
Proto jsem řekl že by se tam půlkvalty hodily. ;)
,,Buďte optimisti při řízení. Vyprdněte se na všechny "pitomce" okolo. Nejlepší je mít dobrou náladu, i když tomu někteří kolikrát nepřispívají, ale jsme přece jen lidi, které maličkosti NESMÍ vůbec rozhodit! " Karosa B932, mrdák.
Karosa B932
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod Vitas » 11 srp 2014 23:00

Hodily... :D Proste tam nejsou, je ale pravda, ze 6 rychlosti je na tyhle velky autobusy skoro malo, 8 se hodi...
Vitas
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod Bocko777 » 11 srp 2014 23:03

Asi máte pravdu, Setru jsem nikdy ani jen neviděl, né to řídil .. Takže díky za info "rpopo" ..
Lidi se nemnění, mnění se okolnosti kolem nás, dej lháři příležitost lhát a on bude lhát, dej zrádci pŕíležitost zradit a on zradí ..
Bocko777
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod LukasCZzero » 12 srp 2014 12:58

Mimochodem to, že nefunguje klimatizace je na autobusu i vidět. Když stisknete to tlačítko klimatizace, tak se rozsvítí kontrolka Störung (Porucha) a Betrieb (Provoz) nesvítí ;)
LukasCZzero
Aktivní člen
Aktivní člen

PředchozíDalší

Zpět na Vozidla