Načo polkvalty ? Neoplanom, rovnako ako Setrám sa dosť venujem, aj podrobnejšie, tento tu je vo vyhotovení z polovice 80tych rokov, viezol som sa tým pár rokov dozadu, ťah to nemalo, vodič vytáčal motor do nebies, darmo, asi tá mohutná konštrukcia niečo aj váži.

Stále ale netromfol N116 Cityliner RV 1978 ktorým som sa viezol pred pár rokmi, to ťah nemalo už takmer vôbec, vodič podstivo kvaltoval každú rýchlosť a v kopci som myslel že hodí spátečku, no jak prišla diaľnica a roztiahol to na 120, tak som pochopil že zase až taký vrak to asi nie je. Každopádne, zvuk mal ten motor úžasný, ešte lepšie na tom bolo to že bol denne v premávke a údržba absolútne žiadna, tak bol prakticky v továrenskom vyhotovení. Dnes je už zošrotovaný, sedačky a iné komponenty z neho som našiel 3 dni dozadu v jednej zájazdovej Setre. Všetky autobusy o ktorých tu píšem sú z okolia bulharského Burgasu.

Celkovo sa inak jazdí s tými starými zájazďákmi na vysokých otáčkach čo si všímam a to minimálne Setry majú 8 kvalty, to už je dosť, no Setry narozdiel od toho majú ťah.