Zadáva sa len číslo linky, prípadný znak/písmeno sa dá napísať priamo, aktiváciou SHIFT a šípkami, pričom znak je možné napísať len za číslo linky

stefco píše:Keď potvrdíš linku, tak sa po chvíli načítajú route, šípkami si medzi nimi preklikávaš a potom vyberáš stlačením príslušného čísla. To je ďalšia odlišnosť od IBIS-u, kde sa Route zadáva ako dvojčíslie, kdežto tu je to iba jedna cifra. Ak sú Route v hofku väčšie ako 9, je potrebé úprava kódu route v .hof súbore. Ďalšou špecialitou sú znaky pre linky vymenované v manuáli, ktorým sú priradené čísla pre kód v hof-ku.
Odporúčam ešte pozrieť moje príspevky na predošlej strane, kde som niečo k tomu písal a tiež pozorne preštudovať manuál.

stefco píše:Tomko00: .hof-ko by malo fungovať štandardné. Ono to pri výbere cieľa berie z route alebo nejak tak. Na ostatných mapách ti to ide?
//EDIT:
Trochu som to prekukol, ak to s tým je. V .hof súbore, pri definícii Route je číslo linky a route, ktoré sa zadáva do normálneho IBIS-u, ale tu tie čísla majú trochu iný zmysel. Ukážem na príklade z Bowdenhamu, linka 92A. zaujímať nás bude hneď to prvé číslo 09203.
- Kód: Vybrat vše
Apsley Town Hall to Barton Lido
-----------------------------------
[infosystem_trip]
09203
AYTH-BL
077
92A
V normálnom IBIS-e to odpovedá zadaniu linky 092xx, route 03.
U palubáku FOK-GYEM je to tochu inak. Prvé tri čísla znamenajú číslo linky, 4. pridané písmeno k číslu linky (v manuáli k palubáku je tabuľka, ktorému číslu, odpovedá aké písmeno) a 5. route.
Takže to číslo bude potrebné pre tento druh palubáku zmeniť na 09211, čo znamená pri nahadzovaní infopanelov zadať linku 92A, trasa 1, keďže u tohto typu sa zadáva písmeno k číslu linky priamo (aktivovať tlačidlo SHIFT, a potom šípkami preklikávať písmená). Ešte som neskúšal, či je možné dať písmeno aj pred číslo linky, s tým treba ešte trochu experimentovať.
Z toho vyplýva že maximálny počet trás pre jednu linku je 10 (0-9), avšak pridaný znak za číslo linky sa berie ako nová linka s ďalšími možnými 10 trasami, nie ako tomu je u IBIS-u.

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 13 návštevníků