od Gryzly65 » 26 srp 2014 00:09
Nie Delux, ty si to nepochopil.
I ja, ako zarytý hejter Soriek musím uznať, že posledné ročníky išli voči tým prvým výrazne dopredu. Išiel som Sormi v Prahe, cca. dva-tri roky dozadu, od nasadenia do premávky jazdím takmer denne našimi, jazdil som týždeň Košickými a v podstate i našimi novými trolejsormi. Je objektívne povedať, že Sor sa výrazne zlepšil a tie hlavné muchy vychytal. Či už vravíme o praskaní rámov alebo použití materiálov v interiéri.
Jediné, čo by som DPMK vytkol /rovnako, ako tým našim trotlom, ktorí museli nakúpiť 120 troflov naraz/ je nerozloženie dodávok autobusov a kompletná obnova vozoparku v krátkom čase.. Až tie vozy budú potrebovať STKčky, SO,VO,GO, a až sa budú vyraďovať, lebo životnosť, bude obrovský problém s výpadkami spojov, jednoducho neschvaľujem veľké obnovy občas, ale malé každú chvíľu. Ak má ten voz životnosť 6-8 rokov (Nalejme si čistého vína, vozy sú prevádzkované kľudne 10 - 15 rokov /staré i viac, nové viac nevydržia, nakoľko kapitalizmus/), tak jednoducho treba každý rok obnoviť 1/6 až 1/8 (1/10 až 1/15) celkového vozoparku dopravného podniku.