TOPlist

Nové autobusy a jejich design

Obecně i mimo OMSI

Re: facelifty českých autobusů

Příspěvekod Didi » 23 črc 2013 17:42

Za prvé to bylo myšlený na Crossway, protože vidím, jak cestující, hlavně ti starší, mnají problém do toho vlézt, když už vpředu není místo + i malej člověk, jako já vzadu díky tomu enmá moc místa na hlavu a za druhé, já bezdůvodně kopu do SORu? Jo, ve mnou založeným tématu jsem udělal jednu, slovy JEDNU, poznámku, která narážela na závadu vozu 3067 DPP (píšu to z hlavy, tak snad jsem to číslo trefil). Co z toho ti dává právo se mnou takhle sprostě mluvit?

Naopak SOR vůbec nepovažuju za špatnej a hlavně on má podlahu rovnou, jen sedačky samy o sobě vyvýšený, ale to má i citák. A je mi uplně jedno, jak se to jmenuje, o Favoritu se taky říkalo, že ho pomáhalo vyvýjet Porsche a stejně spousta lidí tvrdí, že to bylo auto na h****.
Didi
Diskutující člen
Diskutující člen

Příspěvekod Tomko00 » 23 črc 2013 17:47

Celý čas sa tu rozoberá sor, a ty myslíš na crossway. To sme si mali vycucať z prstu? A to s tebou hovoril ešte pekne..
Tomko00
Veterán
Veterán

Příspěvekod Didi » 23 črc 2013 17:50

Moje reakce byla na to prezentační video Urbanway. Jo, dobrá, přiznávám, asi jsem měl teda dát citaci, ale přece se to dá napsat slušně.
Didi
Diskutující člen
Diskutující člen

Příspěvekod Tomko00 » 23 črc 2013 17:57

Napísal to slušne. Tu ide o to, že čo urobí SOR, je zle, ale keby to isté urobila napr. karosa, tak je to skvelé, a chvália to až do nebies.
Tomko00
Veterán
Veterán

Příspěvekod Didi » 23 črc 2013 18:01

No, osobně si tohle nemyslím, abych se teda vyjádřil. Spíš, než nová Karosa/Iveco semi líbí SOR, ještě víc Solaris. A to i vzhledově, ten elektrickej prototyp sice nemá hezkou zadní stěnu dle mého, ale jinak jsou to v pohodě busy a jako cestujícímu mi nijak nevadí.
Didi
Diskutující člen
Diskutující člen

Autobusy v Čechách

Příspěvekod kudla188 » 23 črc 2013 18:40

Tak, teď vyjádřím svůj názor já, nejdřív k Urbanway, ten zadek podle mě totálně posrali.(Taky tak vypadá) Snažili se sice o moderní design, ale moc se jim to nepovedlo, až na ty světla. Teď k Ciťáku: Ciťáky jsem měl rád dřív, dokonce ty Prážský, byl to můj nejoblíbenější bus, jezdili s úplně rovnou podlahou a udržovaný, ovšem je to tak cca 8 let z5, teď už jsou to šroty, mohli by ale dostat generálku, aby byly tak hezký, jako dřív.. SOR: tak, teď je to trošku těžší, SORky jsou podle mě taky celkem nevzhledné, ovšem musím uznat, že SOR NB 12 a SOR NB 18 vypadají celkem dobře, ty se jim povedli. Solaris: Tak, teď vás asi všechny naštvu, ale tyhle busy prostě moc rád nemám.
Teď asi něco na závěr: Němci nedělají zas tak hnusné busy, MAN sice posrali, ovšem nový citaro vypadá hezky a to starý byl bus, díky kterému sem se začal zajímat o busy a začali se mi líbit.. :)

Děkuji, že jste si dali práci přečíst tento sloh :)
Lenovo Thinkpad T510 / PC | CPU: AMD A8-5600K Základovka: MSI FM2-A75MA-E35 RAM: Kingston (4GB,DDR3) + Corsair (4GB,DDR3) SSD: 120 GB HDD: 4 TB Grafika: AMD Radeon HD 7790 OS: Windows 10 Pro
kudla188
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod Didi » 23 črc 2013 18:49

Mě se ani Solaris tak nelíbí vzhledově, ale celkovým provedením. Když jede člověk v Citáku, má pocit, že se to na něj všechno sesype. SOR v tomhle dobrej, až na skleněný výplně u dveří, ty taky kolikrát moc důvěry nevzbuzujou ( v Plzni je nemaj a hned je ta jízda o poznání klidnější). Solaris působí nejkvalitněji (ač pravda, v Praze jsem s ním nejel, jen v okolí Olomouce). Iveco-Karosy mám rád jen pro jejich motor, krásně táhne a má úžasnej zvuk, dokonalá byla C954E, tím sjem vždy jezdil do školy nejraději. Ty Crosswaye LE jsou celkově nic moc, protože předek maji uspořádaný jako městský bus, takže na naše příměstské linky, kde byla narvaná i C954 absolutně nestačí...
Didi
Diskutující člen
Diskutující člen

Příspěvekod Tomko00 » 23 črc 2013 18:53

Crosswaye LE ani nie sú prímestské busy..
Tomko00
Veterán
Veterán

Příspěvekod Jaškin » 23 črc 2013 19:00

Crosswaye LE jezdí sem tam příměstské linky ;) u nás je k těmto linkám využívají..
"Money can buy many things, even power..."
Jaškin
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod Didi » 23 črc 2013 19:02

Kód: Vybrat vše
Je k dispozici v délkách 10,80m, 12m a 12,8 metrů. Vůz Crossway Low Entry je doma jak v příměstském tak i v meziměstském provozu.

Ze stránek Iveca ;)
Ale nechápu, jak takovej bus můžou považovat za plnohodnotnou náhradu 954, at podnik, nebo výrobce...
Didi
Diskutující člen
Diskutující člen

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuse