TOPlist

Nové autobusy a jejich design

Obecně i mimo OMSI

Re: Ivecobus

Příspěvekod Rohatej » 21 čer 2013 16:24

Když si vezmu jen ten začátek příspěvku - čím by mohlo být, že Renaulty motorově stále drží a novější modely (i s vyšším Eurem) ne? Třeba proto, že jeden má ještě blok z litiny a druhý z hliníku a ještě se do toho leje bionafta.

Ke zbytku už se vyjadřovat nebudu. Chtěl jsem ještě ke "kvalitě prvních SORů", ale zbytečně bych si vyťukával klávesnici. Navíc jsem psal, že se ale nemůžu zbavit pocitu, že shitman v autobusové debatě pořád nějak mlátí prázdnou slámu. To nepatřilo konkrétně Citybus x Citelis. Ale obecně. Jo.
Rohatej
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod Deiv » 21 čer 2013 21:04

shitman píše:mícháš dohromady jabka s bramborama. SORky mají hrb v konstrukci, a ten hrb je i v interiéru, to mi vadí. nádrž na CNG je doplňková a upřímně, někde bejt musí, kdežto u těch sorek ten hrb je jenom jejich vymyšlenost. :) možná že to zajišťuje lepší stabilitu konstrukce nebo to má nějaký jiný neekonomický důvod. navíc k tomu, nikde jsem nepsal, že mi CNG nádrže nevadí. řekl bych, že je to takové nutné zlo, které se musí strpět, protože současná ekonomická situace prostě CNG busům nahrává do karet. řekněme, že jsem si na ty hrby zvykl. stejně tak jsem si celkem zvykl na naše SORy CNG, které mají jeden hrb na nádrži a další hrb v konstrukci. nelíbí se mi to, ale co s tim nadělam, věčně na to nadávat nemůžu. :)

Jen k tomu, proč je u SORek hrb ? Taky jsem nad tím přemýšlel. Jelikož se SOR inspiroval u KAROSek, a ty měli vysokou podlahu, jsem si řikal že se inspirovaly i "pod kapotou" takže jestli mají KAROSky pod podlahou různé ty věcičky (nwm co všechno tam je) a SOR to tam chtěl strčit taky.... mno a jak jinak to vyřešit když chci mít nízkopodlažní bus, ale zároveň potřebuju pod podlahu narvat serepetičky ? Ano, udělám hrb :)))
"If it´s not Boeing, I´m not going!"
Deiv
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod Deiv » 21 čer 2013 21:09

ruku na srdce, kdy jste naposledy viděli citelis, kterému by nemlátily střešní dekly?

Opět Vás pozvu na náštěvu do LBC -> ty naš BusLajňácké Citelisy sou zlatý ;)
Deiv
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod shitman » 21 čer 2013 21:12

tuším jak to myslíš, ale např. Crossway LE je v interiéru řešen prakticky stejně jako SORy, jen nemá hrb na střeše, a podle mě to vypadá o něco dost líp :)
Obrázek
Obrázek PROTOŽE ZRZKY VLÁDNOU SVĚTU!!
shitman
Profík
Profík

Příspěvekod Deiv » 21 čer 2013 21:19

jojo máš pravdu je to hezčí.... tady už zase prostě záleží na konstruktérech ;) .... U toho cross.... máš zase v přední části asi víc místa nad sebou, v tom je opět rozdíl v SORu moc místa nemáš skoro nikde (krom sedaček, to je jedna z mála věcí, které u BNxx chválím, skoro všude je hodně místa)
Deiv
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod shitman » 21 čer 2013 21:22

ano, iveco je poněkud ekonomické v řešení interiéru, takže místa na nohy není nazbyt.. :) to se celkem vyřešilo v Crossway 12,8m, kam je přidána jedna řada sedaček a místa na nohy je vzadu na iveco celkem hojně :)
Obrázek
shitman
Profík
Profík

Příspěvekod Deiv » 21 čer 2013 21:27

Mno ono to není problém jenom IVECA..... ale aj třeba v milovaných TEDOMkách se najdou místa, za která bych je nejradši zabil :(
Deiv
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod shitman » 21 čer 2013 21:29

však ve "zlatých" Karosách taky nebyly všechny místa ideální. (třeba místo hned u předních dveří, kde jste buď měli nohy smáčknuté u sebe nebo jste byli ohroženi kastrací od tyče - především u prvních kusů řady B93x)
Obrázek
shitman
Profík
Profík

Příspěvekod Deiv » 21 čer 2013 21:35

Mno u těch 9kil to je nazabití.... ve předu za prvními dveřmi (u levé sedačky) tam, kde končí to ohraničení dveří se mezi tyčí a sedačkou nedá pomalu ani prostrčit noha ;)
Deiv
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod shitman » 21 čer 2013 21:38

nejen pomalu, fakt se to nedá. :) u citelisů je zase geniální šířka té přepážky... nic ve zlym, ale jak mam asi nohu o velikosti 38 narvat do prostoru o 35 centimetrech.. to musel vymejšlet fakt mozkovej gigant.. :)
Obrázek
shitman
Profík
Profík

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuse