TOPlist

Debata okolo Ústí do Omsi

Obecně i mimo OMSI

Re: Debata okolo Ústí do Omsi

Příspěvekod mhdfm » 15 lis 2014 16:15

Byl tu před dvěma týdny. ;)
mhdfm
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod NettysFall » 15 lis 2014 16:35

Já se budu smát, až na něj někdo dá trestní oznámení. :lol:
Allons-y!
NettysFall
Sponzor
Sponzor

Příspěvekod Trolejbusák » 15 lis 2014 16:42

No pár lidí ho zná, ale na fórum už taky nechodí :D
Trolejbusák
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod Rohatej » 15 lis 2014 18:01

Já jako nemůžu pochopit, že se spousta lidí, snaží z OMSI udělat byznys. Docela mě tím teď překvapil i Trolejbusák, že tu zmínku o 200Kč do svého příspěvku napsal. Když jsou na profi úrovni (například Vídeň, Hamburg - i když pro nás ta cena je dost vysoká), ok. Ale pro ostatní maximálně donate.

Budu se opakovat, ale model právě stavim v době po práci, ve svém volnu. Nebo to někdo dělá v práci? Tím mi přijdou trochu mimo ty omluvy. Hm, každej to asi děláme jinak. Navíc za to nechci nic, dělám to hlavně pro sebe, ale na druhé straně přeci jen i pro tu komunitu, z nichž mi spousta lidí pije krev, ale naoplátku od nich chci nějaký feedback, proto taky dávám screeny pomalu s každou kravinou.

Navíc, kdybych za to něco chtěl, přesně bych si na sebe upletl bič. Takhle, až model bude hotov, nechám ho i odemčený. Aby ten, komu se to nebude líbit nebo že to v jeho městě je jinak upravil. A taky nejsem neomylný a je možný, že tam po sobě nechám nějakou hrubku.

Takže nevím, jestli jsem divnej, ale vidim to tak.
Rohatej
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod Martin97 » 15 lis 2014 18:24

Co se tyce placenych addonu, kazdy ma proto sve duvody. Mozna prave to, ze to dela ve svem volnem. Na druhou stranu to ve svem volnem case dela nebo by mel delat proto, ze ho to bavi. Kdyz to dela jenom pro penize, vetsinou to stoji za dve veci… Nicmene si myslim, ze kdyz je model nebo mapa, ktera vypada a je fakt dobra, autor by si neco zaslouzil, i kdyz si o to nerekne. O to vice preferuju prave ty ,,dobrovolne prispevky". Nicmene abych se vratil k tematu placennych addonu, s modelovanim to nemusi byt uplne tak jednoduche. Napriklad mym rodicum neskutecne vadi moje modelovani. Vadi jim, ze sedim u ntb a ve svem kratkem volnem case modeluju a nic z toho nemam. Je neprijemne poslouchat to kazdy den a verim, ze tomuto natlaku leckdo podlehne. Samozrejme toto neni pripad kazdeho. Jenom bych nerad odsuzoval kazdeho, kdo si nechava za svoje modely nebo mapy platit…
Zajímá vás moje dosavadní tvorba?
http://martinblecha.rajce.idnes.cz/Model_souprav_prazskeho_metra_81-71_a_81-71M

Simulátor pražského metra, fotky z osobní tvorby
http://praguesim.webnode.cz/
Martin97
Diskutující člen
Diskutující člen

Příspěvekod wolda007 » 15 lis 2014 23:41

Morce98 píše:Já se budu smát, až na něj někdo dá trestní oznámení. :lol:

Stačí ti ČOIka... Podstatě si lidé objednali a zaplatili produkt, který nedostali..
Obrázek
wolda007
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod Kuba J. » 15 lis 2014 23:42

U reálných map se to zpoplatnění dá pochopit, přeci jen to dá spoustu práce napodobit reálné prostředí, nafotit fototextury objektů - takže i ježdění po městě, případně na okraje měst a pokud se dotyčný nepřepravuje na kole nebo pěšky, tak ho to stojí peníze. Ale proč Kosák, když na to prý nemá čas, neukončí prodej své mapy, případně na web neuvede upozornění, že dodání může trvat X dní či měsíců?

U modelů autobusů, za něž autoři nic nechtějí (hlavně ti co to dělají "pro komunitu"), mi spíš chybí něco jako opensource komunita kolem Linuxu (to asi není úplně přesné přirovnání). Proč se neudělá jeden pořádný model palubovky VDO (nebo jak se jmenuje, ta univerzální, co je v různých typech autobusů bez ohledu na jeho značku), který by pak mohl kdokoli použít ve svém modelu autobusu (třeba za podmínky, pokud by ho také po dokončení poskytl zdarma ke stažení), to samé i jiné palubovky a různé čtečky karet (EM-Trest apod.). A u autobusů - hlavně SOR by to teoreticky šlo podobně - pokud by se při modelování oddělily čela a boky. Ale vše by vyžadovalo zveřejnění i zdrojových souborů s modely, jako u opensource programů/OS zveřejnění zdrojových kódů.
Kuba J.
Diskutující člen
Diskutující člen

Příspěvekod Peterson » 15 lis 2014 23:54

Otázka znie: Napadlo to niekoho niekedy? Keby hej, už by to bolo.
Peterson
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod Trolejbusák » 16 lis 2014 00:02

Když se ještě vrátím k tomu svému projektu, to co píše Kuba J. s přepravou, je zrovna můj příklad. Do Přestanova to jezdí tak špatně, že na focení je buď 10 minut, nebo se další hodinu, dvě nedostanu zpět :/
Trolejbusák
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod Rohatej » 16 lis 2014 11:07

Když se na to tak dívám, asi bych to měl dát nejmíň za čtyři kila. Za deset kopií to už budou čtyři litry.
Takovýho benzínu mě to stálo, abych se dostal do Pbic, spousta jízdenek, svačin, pak i elektřiny, ... nakonec z toho ještě zaplatit všem ostatním, kdo pomáhali s fotkama, zvukama, co radili při tvorbě.
Asi to nakonec bude lepší za tisícovku.
Rohatej
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuse