TOPlist

DPB-Dopravný Podnik Bratislava

Obecně i mimo OMSI

Re: DPB-Dopravný Podnik Bratislava

Příspěvekod mrkvakj » 30 čer 2017 18:08

Lebo po rokoch Bratislavskej neudrzby vyzeraju..no horsie ako by mali, vsak za vsetko hovori fakt, ze Tedom nam ich predal za 4cifernu ciastku/kus....doteraz boli v prenajme. ;)
Ako môže byť totalita demokratická, tak môže byť demokracia totalitná.
mrkvakj
Aktivní člen
Aktivní člen

Příspěvekod MarekZ » 30 čer 2017 21:21

..a fakt, že jeden zhorel priamo v premávke. Prvý zhoretý TEDOM na svete, len tak pre zaujímavosť. :) Nejedná sa ale aj o TEDOMy, vďaka údržbe o plynové sústavy už zhoreli dva Solarisy, no popravde, tých vôbec nie je škoda. :D Navyše, požiar #1201 (SU15CNG) na plničke CNG sa mal stať, dopredu bolo jasné, že ten voz má zhorieť.

Obrázek
MarekZ
Zasloužilý tvůrce addonů
Zasloužilý tvůrce addonů

Příspěvekod Martin_S » 01 črc 2017 22:48

Sice úplně off topic, ale ty naše ostravské plynové komory už by taky mohly shořet. 2 roky provozu, nejvyšší čas. Stejně je tu nikdo nemá rád :lol:
Docela chápu, že se jich takto "náhodou" zbavujete :lol:
Martin_S
Aktivní člen
Aktivní člen

Příspěvekod vojtas » 01 črc 2017 23:31

Nechapu, co se na CNG Solarisech nelibi... Jedine co chybi, ke klimatizace. Jinak stresni okna jsem uz zjistil, jak otevirat, je tam k tomu dokonce popisek... Porad lepsi jak CNG SOR...
10 let...
vojtas
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod Martin_S » 02 črc 2017 07:55

Klima je jen tečkou na konci věty. A kde jen začít - nepříjemné rezonance při stání na volnoběhu, nepříjemné škubání při zastavení a rozjezdech (opravdu to není řidičem, dělá to každý Solaris s jakýmkoliv řidičem), hrozně tvrdý podvozek a odpružení...

Tímto končím spam o ostravských Šmejdorisech.
Martin_S
Aktivní člen
Aktivní člen

Příspěvekod rpopo » 02 črc 2017 09:10

Vojtas, ono je faktom, že Solarisy CNG z počiatkov ich výroby, boli fakt črepy. Jazdí to síce stále ako Solaris ale prevodovky si s tými motormi nerozumeli, elektrika tiež bola urobená nie zrovna najlepšie, a tie vozy boli strašne náladové a poruchové, vyžadovalo si to extra starostlivosť a špecifický prístup vodiča. Časom to vo výrobe vychytali a neskoršie CNGčka už boli supre vozy, ale aj ja ako skalný Solarisák tvrdím, že pokiaľ neprišiel "upgrade" tretej generácie /neviem v ktorom roku to bolo, ale odvtedy, čo mal predný nárazník tie prelisy/, tak tie plyňáky boli skutočne nepodarky.

Inak ma skutočne fascinuje, ako niekto dokáže tvrdiť, že CNG na voľnobeh rezonuje. Trolejbusy ti na voľnobeh nerezonujú ? :mrgreen:

EDIT: Až teraz som si všimol, že reč bola o Ostravských, no ja som písal všeobecne o prvých. Pardon. :oops:
Obrázek
rpopo
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod MarekZ » 04 črc 2017 13:33

Dopravný podnik ide experimentovať s elektrobusmi

Som teda zvedavý, čo príde. :) Osobne by som bol najradšej za SOR ENS 12 + Solaris Urbino 8.9 LE Electric alebo Solaris Urbino 12 IV Electric + Solaris Urbino 8,9 LE Electric. :) Podľa môjho názoru sú ale elektrobusy do takých dopravných prevádzok ako sme my hrozná blbosť, elektrobus má dojazd tak 150km (to ešte nerátam, že v nich bude bežať klimatizácia alebo kúrenie a DPB chce čistý elektrobus, teda bez naftového kúrenia) a bežný bus u nás denne natočí bez mihnutia oka aj 500km.. Uvidíme, ako sa to uchytí. :) Aspoň že to bude mať pantograf na rýchle dobíjanie.
MarekZ
Zasloužilý tvůrce addonů
Zasloužilý tvůrce addonů

Příspěvekod mrkvakj » 04 črc 2017 13:48

Ono to zase taka blbost byt nemusi, pretoze Bratislava dvojpolove trolejove vedenie (Tbus) uz ma, a ked to bude mat pantograf, tak to pojde lahko nabijat skoro hocikde, kde troleje su. Napriklad na Patronke potiahnut kratku stopu vedla existujucej, bez nutnosti stavat meniaten atd. A hura na 43. To iste 32 na Dlhych dieloch/Hl.st... 53 na Tr.myte...pre 2/16 busoch sa zase tolko miest najde. :) Ber to tak, ze sa aspon ekologom zacpu usta.
Ako môže byť totalita demokratická, tak môže byť demokracia totalitná.
mrkvakj
Aktivní člen
Aktivní člen

Příspěvekod Ikarus_435 » 04 črc 2017 14:20

Ok to berem že dojdu elektorbusy, ale že do Krasňan ich daju? :D Celkom blbosť, a myslim si že tie elektrobusy dlho nevydržia :D
Môj Setup|Procesor: Intel Core i7 4790S 3,2GHz|Grafika: Nvidia Geforce GTX 745 4GB|RAM: 16GB|HDD: 2,5TB|Monitor: 18,5" ASUS VS197DE
Obrázek
Ikarus_435
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod MarekZ » 04 črc 2017 14:59

mrkvakj: To síce áno, zacpú, v meste vo finále nebude toľko emisií, no ekologická záťaž na výrobu takéhoto autobusu môže byť dokonca vyššia ako pri štandardnom naftovom autobuse. Čo má podľa mňa z hľadiska ekológie budúcnosť je buď autobus na vodík alebo hybrid vodík/elektrika alebo nafta/elektrika. Na kapacitnejšie linky si ale skôr viem predstaviť technológiu parciálneho trolejbusu. Napr. taká 61, ktorá ide od Hlavnej stanice až po Trnavskú ul. pod trolejovým vedením by parciálny trolejbus mohol byť super. To isté 63, potiahli by sa napr. do Avionu dráty a odtiaľ až po Patrónku by to mohlo ísť na trolejové vedenie a od Patrónky do Lamača to mohlo ísť na baterky. Čo sa týka ostatných liniek, som napr. zvedavý, kedy bude zatrolejovaná 32ka hlavne kvôli dojazdu trolejbusov na "ostrovnú" 33ku. Z plánu dotiahnuť trolejbusy až na Tesco Lamač nakoniec asi upadlo, pretože nič z toho sa ani nerealizuje. A ťahať 31 Tr SOR mi nepríde moc ako praktické riešenie a riskovať to, že sa tam nechajú v noci.. aby to zase nedopadlo ako #6844 v noci na Kuklovskej.
MarekZ
Zasloužilý tvůrce addonů
Zasloužilý tvůrce addonů

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuse