TOPlist

Mafia - I nebo II ?

Obecně i mimo OMSI

Mafia I nebo II ?

Mafia I
41
58%
Mafia II
30
42%

Celkem hlasů : 71

Re: Mafia - I nebo II ?

Příspěvekod Rohatej » 28 čer 2011 18:29

shitman píše:GTA4 je možná hra s budoucností, ale je to (cituji Dimiho ) "tuctová hra, která splňuje rating top her graficky, hratelností, obsahem, typickej američan vystřílí město a je spokojenej...MOM!" 8-)

Jenže rozdíl je v tom, že ta hra je na to dělaná. Z Mafie, když to tak řeknu, si máš odnést "emocionální zážitek" a to se mi u dvojky nepovedlo.
Rohatej
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod MPu 3000 » 28 čer 2011 18:47

U mě se to teda povedlo, a rozhodně větší emoční zážitek, než u jedničky
MPu 3000
Aktivní člen
Aktivní člen

Příspěvekod benda06 » 28 čer 2011 19:23

Hm, rozhodně 2-ka.
Ano jak zabili Joeho.
benda06
Diskutující člen
Diskutující člen

Příspěvekod shitman » 28 čer 2011 19:37

Rohatej píše:Jenže rozdíl je v tom, že ta hra je na to dělaná. Z Mafie, když to tak řeknu, si máš odnést "emocionální zážitek" a to se mi u dvojky nepovedlo.

Naprosto s tím souhlasím. Mafie jednička v sobě prostě měla ten cit, to něco, co způsobilo, že sis připadal, jako bys byl skutečně Tommy Angelo a skutečně zažíval všechna dobrodružství. Znal jsem jednoho borce, kterej se při závěrečný scéně dokonce rozbrečel (maník jako hora, no..) A u dvojky? Odehrál jsem ji dvakrát, a už si ani nepamatuju, jak se jmenoval hlavní hrdina... Jistě, i dvojka měla své kouzlo, ale nebylo ani z poloviny tak silné jako u prvního dílu, a to je velká škoda...
Obrázek
Obrázek PROTOŽE ZRZKY VLÁDNOU SVĚTU!!
shitman
Profík
Profík

Příspěvekod RedGunn » 28 čer 2011 20:32

V Mafii 2 ořezaly vše co se dá, když si prohlédnete město tak narazíte na spoustu věcí, kterých tam mělo být a není. Třeba nadzemka a metro, volná jízda, minimise, možnost kupovat si domy a auta, původně mělo být více misí, třeba na sicílii mělo být více než 1 mise. A pak ve hře je spousta uzavřených lokací.
Děj v mafii byl podivně ukončený, klidně to mohlo pokračovat dál.
Kdyby neodešel Dan Vávra tak by mafie byla taková jaká měla být, ale bohužel není. Dan Vávra odešel kvůli tomu, že se mu nelíbilo, jak hru dělají.
Mafia 2 je prostě ždímačka na peníze.
Mafia 1 byla dělána s láskou a aby hráči měli to co chtějí.

Takže u mě Mafia I !

Omlouvám se jestli něčemu nerozumíte, nějak jsem to zplácal dohromady. :D :mrgreen:
RedGunn
Zasloužilý tvůrce addonů
Zasloužilý tvůrce addonů

Příspěvekod Daniel » 28 čer 2011 20:42

RedGunn píše:V Mafii 2 ořezaly vše co se dá, když si prohlédnete město tak narazíte na spoustu věcí, kterých tam mělo být a není. Třeba nadzemka a metro, volná jízda, minimise, možnost kupovat si domy a auta, původně mělo být více misí, třeba na sicílii mělo být více než 1 mise. A pak ve hře je spousta uzavřených lokací.
Děj v mafii byl podivně ukončený, klidně to mohlo pokračovat dál.
Kdyby neodešel Dan Vávra tak by mafie byla taková jaká měla být, ale bohužel není. Dan Vávra odešel kvůli tomu, že se mu nelíbilo, jak hru dělají.
Mafia 2 je prostě ždímačka na peníze.
Mafia 1 byla dělána s láskou a aby hráči měli to co chtějí.

Takže u mě Mafia I !

Omlouvám se jestli něčemu nerozumíte, nějak jsem to zplácal dohromady. :D :mrgreen:

No jak říkaš dvojka je uspěchana,ale prostě je výborna.Když jsem hrál jedničku tak jsem byl s toho vypleskanej a potom přišla dvojka a to jsem byl trojnásobně vypleskanej i když příběh byl krátký tak byl suprový.Prostě u mě zvýtezila dvojka...:D
Daniel
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod Rohatej » 28 čer 2011 20:56

Já určitě pochopil, cos chtěl říct, ale pro mě žádné novinky.

Dokud dělali Mafii II češi, bylo to v pořádku, přišel američan a šlo to do háje (co si budeme povídat, Vávra určitě odešel jen kvůli tomu - ale založil nové studio, tak třeba vytvoří něco perfektního, protože on to umí). Zase nebejt jich, tak nikdy nevyšla. Nechápu důvod, že téměř vše osekali a pozamykali (ale možná to kluci ve hře nechali proto i s vědomím, že si to fanoušky poodemykají a budou mít, co mělo být). Když to nestíhali, mohli nechat, co bylo. Ten důvod mi prostě uniká a určitě se to nedozvíme.

Pokud jste to četli, tak když se začali lidi koukat do struktury hry a objevili tam různý věci, které ve hře nejsou, odpověď 2K na dotaz byla - "Hrajte hru, je přece úžasná!" (nepamatuju se doslovně). Petici ignorovali uplně.

Mafii II se nedá upřít, že vypadá krásně. Když ji hraju, pořád se kochám. Ale zbytek? Příběh ze začátku vypadá skvěle, ale postupně to jde do háje. Jízdní model je tragédie (to i zlaté GTA). Co mě snad nejvíc vadí, je to věčné přejíždění. Po skončení mise domů - to v první Mafii bylo uděláno lépe. Sice "jeď do Salieriho baru", ale nebylo to nudný a návaznosti misí byly lepší.

A ten konec u jedničky byl prostě bomba. Byl to zkrátka zážitek (pomalu jako u Forresta Gumpa). U dvojky? Čuměl jsem na to s votevřenou hubou, jako "cože" a kde je ta další mise?

No nebudu dál plácat, každý víme, jak to je. Pro fanoušky Mafie hrůza, děs, běs. Pro lidi typu "děcka z ameriky alá GTA", které nezajmá příběh, přeskakující cutscény - už už abych ho zabil - bomba. Po vydání jsem MII dával cca půl roku života a celkem jsem se trefil.
Rohatej
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod Daniel » 28 čer 2011 21:13

cos tet řek je pravda.Tak oba díly maji něco u mafie 1 mě sral život že se nedoplnil a u dvojky se doplnuje což je bomba.Ale u dvojky mě nebavilo bejt ve vězení,tam byla nuda,ale jak mě pustili tak zas krasna hra... :D ale je fakt že konec jedničky je lepší než dvojky,tam mělo být jasný pokračovaní,ale třeba se ho dočkame jestli by vyšla trojka..:D
Daniel
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod Kubasek12 » 28 čer 2011 21:19

shitman píše:
Rohatej píše:Jenže rozdíl je v tom, že ta hra je na to dělaná. Z Mafie, když to tak řeknu, si máš odnést "emocionální zážitek" a to se mi u dvojky nepovedlo.

Naprosto s tím souhlasím. Mafie jednička v sobě prostě měla ten cit, to něco, co způsobilo, že sis připadal, jako bys byl skutečně Tommy Angelo a skutečně zažíval všechna dobrodružství. Znal jsem jednoho borce, kterej se při závěrečný scéně dokonce rozbrečel (maník jako hora, no..) A u dvojky? Odehrál jsem ji dvakrát, a už si ani nepamatuju, jak se jmenoval hlavní hrdina... Jistě, i dvojka měla své kouzlo, ale nebylo ani z poloviny tak silné jako u prvního dílu, a to je velká škoda...

I já se u toho konce rozbrečel...
Obrázek
Kubasek12
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod Daniel » 28 čer 2011 21:24

Kubasek12 píše:
shitman píše:

I já se u toho konce rozbrečel...

no já u konce nebrečel,ale bylo mi líto že joe je mrtvej a tak jsem si domejšlel že by nemusel být mrtví a přesně koncem dvojky by i mohla jestli bude trojka navazovat.
Daniel
Pokročilý člen
Pokročilý člen

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuse