od Rohatej » 28 čer 2011 20:56
Já určitě pochopil, cos chtěl říct, ale pro mě žádné novinky.
Dokud dělali Mafii II češi, bylo to v pořádku, přišel američan a šlo to do háje (co si budeme povídat, Vávra určitě odešel jen kvůli tomu - ale založil nové studio, tak třeba vytvoří něco perfektního, protože on to umí). Zase nebejt jich, tak nikdy nevyšla. Nechápu důvod, že téměř vše osekali a pozamykali (ale možná to kluci ve hře nechali proto i s vědomím, že si to fanoušky poodemykají a budou mít, co mělo být). Když to nestíhali, mohli nechat, co bylo. Ten důvod mi prostě uniká a určitě se to nedozvíme.
Pokud jste to četli, tak když se začali lidi koukat do struktury hry a objevili tam různý věci, které ve hře nejsou, odpověď 2K na dotaz byla - "Hrajte hru, je přece úžasná!" (nepamatuju se doslovně). Petici ignorovali uplně.
Mafii II se nedá upřít, že vypadá krásně. Když ji hraju, pořád se kochám. Ale zbytek? Příběh ze začátku vypadá skvěle, ale postupně to jde do háje. Jízdní model je tragédie (to i zlaté GTA). Co mě snad nejvíc vadí, je to věčné přejíždění. Po skončení mise domů - to v první Mafii bylo uděláno lépe. Sice "jeď do Salieriho baru", ale nebylo to nudný a návaznosti misí byly lepší.
A ten konec u jedničky byl prostě bomba. Byl to zkrátka zážitek (pomalu jako u Forresta Gumpa). U dvojky? Čuměl jsem na to s votevřenou hubou, jako "cože" a kde je ta další mise?
No nebudu dál plácat, každý víme, jak to je. Pro fanoušky Mafie hrůza, děs, běs. Pro lidi typu "děcka z ameriky alá GTA", které nezajmá příběh, přeskakující cutscény - už už abych ho zabil - bomba. Po vydání jsem MII dával cca půl roku života a celkem jsem se trefil.