TOPlist

Jazdíte volantom?

Obecně i mimo OMSI

Re: Jazdíte volantom?

Příspěvekod ada3336 » 04 říj 2014 20:46

Neřeknete mi někdo jak v profileru správně nastavit volant Logitech DFGT na Omsi?
Obrázek
ada3336
Aktivní člen
Aktivní člen

Příspěvekod Kopecek » 10 říj 2014 16:23

Zdravím Vás! :) Tak konečně Vám přináším návod, jak na takovou řadící páku!
Kde sehnat páku samotnou Vám tady líčit nebudu, napsal to McKarlos o pár stránek dozadu. Já jsem měl to štěstí, že jsem páku koupil na burze za 50,-.
P_20140622_123734.jpg

P_20140622_123748.jpg

Celé to vypadalo spíš, jako hromada špíny a prachu.. Tak jsem to celé s taťkou vyčistil.
Poté jsme na konec řad. páky přidali ''H kulisu'' z hliníku, aby tam ''kvalt'' držel.
Poté jsme to obalili do dřeva, aby to vypadalo. Já jsem poté dostal nápad, že by bylo dobré to zprovoznit ve hře. Co budeme potřebovat? Postačí nám klávesnice a nějaké spínače. Největší háček téměř pro všechny to, jak klávesnice funguje. Pokusím se Vám to popsat. Když rozděláme klávesnici, tak nalezneme dvě fólie. Na nich můžeme krásně vidět, kam a odkud jsou vedeny vodiče až nahoru k USB kabelu. Poté uvidíme ''destičku'', což je celé kouzlo klávesnice!
20140917_165130.jpg

Na fóliích si všímáme především čísel 1-6 (těch, kterými v OMSI řadíme na klávesnici). Podíváme se, k jakému kontaktu vede jedna fólie, poté to samé uděláme s druhou. Např. když spojíme 3. kontakt s 6. tak vznikne písmenko T (příklad). My potřebujeme tedy čísla 1-6. Abychom to v OMSI nemuseli přenastavovat. Tato část patří asi k nejsložitějším. Já jsem se rozhodl, že chci i ovládání dveří, tak jsem si našel na klávesnici znaky ''/'' ''*'' a našel si, k jakým kontaktům vedou. Vždy si zapíšeme pozici prvního vývodu na první fólii, poté 1. fólii sundáme a podíváme se, kam vede 2. fólie. Když se nám stane to, že dvě písmenka mají jeden stejný kontakt, tak vodiče spojíme poté rovnou na spínačích, a nebudeme je tahat k ''destičce''.
Poté přichází samostatné zapojení.
20140920_104449.jpg

Konce drátů přiletujeme k ''destičce'' od klávesnice a můžeme to jít zkusit do OMSI!
Snad je návod srozumitelný, kdyby byly jakékoli dotazy, tak se určitě ptejte!
OMSI Joke : ''Třeba to půjde''
Kopecek
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod |RCMP|glen » 10 říj 2014 16:50

ada3336 píše:Neřeknete mi někdo jak v profileru správně nastavit volant Logitech DFGT na Omsi?

Když si otevřeš profiler tak se ti na základním obrázku zobrazí volant, v tvém případě Logitech Driving Force GT. Když se trochu porozhlídnešpo horní liště v profileru, tak tam uvidiš záložku Options kterou když rozklikneš Tak se ti tam zobrazí další dvě záložky a ty klikneš na dolní záložku (Device settings). Když na to klikneš tak se ti zobrazí tabulka ohledně Force Feedbacku, stupňů otáčení volantu atd. . Tam si to nastav podle své libosti. Když to budeš mít tak klikneš na Ok, tím se ti pohled vratí na hlavní stránku profileru. Na zákl. stránce profileru budeš mít po levé straně asi čtyři nebo pět záložek. Ty klikneš na Select game a zobrazí se ti další tabulka kde si vybereš cestu k OMSI či OMSI 2. Po vybrání klikneš na Ok a máš hotovo !
KLÍČOV je Můj druhej domov.
|RCMP|glen
Aktivní člen
Aktivní člen

Příspěvekod ada3336 » 10 říj 2014 17:30

Nejsem idiot. Myslel jsem ty hodnoty. Nejde mi to nastavit tak, aby se to chovalo aspoň trochu realisticky.
Obrázek
ada3336
Aktivní člen
Aktivní člen

Příspěvekod |RCMP|glen » 10 říj 2014 17:34

To jsem neřekl!

Pokud chceš aby se to volant choval realisticky tak se dej hodnotu otáčení na 900° a hodnoty Force Feedbacku si dej všechny nějak tak na půlku. Ale jestli máš OMSI a né OMSI 2 tak se moc k realitě nepřiblížíš..
KLÍČOV je Můj druhej domov.
|RCMP|glen
Aktivní člen
Aktivní člen

Příspěvekod Deiv » 10 říj 2014 22:55

Kopecku, kde jsi sehnal ty čudlíky ?
"If it´s not Boeing, I´m not going!"
Deiv
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod Kopecek » 11 říj 2014 11:27

Hele, tlačítka (čudlíky) jsem já osobně sehnal v Jablonci nad Nisou v Aleji. Je tam elektro, a dá se tam sehnat téměř všechno. :) Pro ostatní: tyto tlačítka se dají koupit téměř v každém elektru. Prodávají se jako taková stavebnice.
OMSI Joke : ''Třeba to půjde''
Kopecek
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Předchozí

Zpět na Volná diskuse