Otázka: Kam mám napsat, když chci založit novou firmu?
Odpověď: O založení firmy musíte na přepážce č.3 - Povolení k zahájení činnosti, a uvést všechny potřebné údaje - název podniku, majitele a logo, popřípadě další doplňující informace. Poté vám bude zaslán dotazník, který ověří vaši připravenost pro vedení dopravního podniku.
Po schválení vám bude založeno fórum v sekci Dopravní podniky, do kterého doplňte informace dle vzoru v pravidlech (Jak má vypadat oznámení o založení firmy).
Otázka: Co mám dělat, když chci práci jako řidič?
Odpověď: Shánět práci u firem, podívat se do vlákna volných pracovních pozic, domluvit se s majiteli firmy přes PM, přiložený kontakt nebo přes vlákno jejich firmy.
Otázka: Můžu mít ve VDP vlastní mapu?
Odpověď: Můžete,ovšem musíte jí nejdříve dát Úřadu na ozkoušení a schválení. Pokud Vám ji úřad schválí, zařadí ji do příslušné kategorie a vy se o ni můžete ucházet. Kontakt v této věci je přes soukromé zprávy.
Otázka: Můžu řídit autobus, když jsem ředitel firmy?
Odpověď: Ano, ovšem musíš být ve výčtu zaměstnanců uveden zároveň jako ředitel, tak i jako řidič, a nedostáváš výplatu řidiče.
Otázka: Jak mám nahlásit dopravní nehodu?
Odpověď: Vyfotit dopravní nehodu ze všech důležitých úhlů pohledu (nejlépe shora) a poté nehodu nahlásit na dopravní policii, která nehodu vyšetří, a, pokud to vyžaduje, i řediteli firmy. Nahlášení nehody má vypadat takto:
- Firma
- Číslo autobusu
- Popis nehody
- Screen (nejlépe z více úhlů)
- Zpoždění
- Podmínky, počasí
Po vyfocení nehody řidič použije modrý majáček pro přivolání policie v OMSI, dojede na konečnou a poté ohlásí nehodu Dopravní policii (dobrá, nemusí to být hned, ale co nejdřív
Otázka: Jak mám zažádat o licenci na linku?
Odpověď: O licenci můžete zažádat u 1. přepážky úřadu. U své žádosti napište, o jakou linku, případně mapu máte zájem.
Otázka:
Odpověď: