TOPlist

Jelcz L11

Vaše hodnotenie autobusu :

100 - 90 %
4
27%
90 - 80 %
6
40%
80 - 70 %
1
7%
70 - 60 %
2
13%
60 - 50 %
1
7%
50 - 40 %
1
7%
40 - 30 %
0
Žádná hlasování
30 - 20 %
0
Žádná hlasování
20 - 10 %
0
Žádná hlasování
10 - 0 %
0
Žádná hlasování

Celkem hlasů : 15

Jelcz L11

Příspěvekod LuciusTN » 20 led 2012 11:48

No , odjazdil som asi hodinku s týmto novoobjaveným busom.Celkovo by sa mi pozdával , ale má tiež svoje muchy...

Spracovaný je dobre , predné dvere sa otvárajú ako na MANoch , každá polka zvlášť , zadné sa otvárajú tiež ručne , zastávková brzda nieje (našťastie :D ).
Cestujúci nastupujú aj sa pohybujú korektne.Horšie je to s vydávaním drobných , mnohokrák ich skoro nieje vydieť ( to sa mi stalo na maďarskej mape , kde mi dávali aj 20 mincí ! ) ,
lebo ich dávajú do takej "ohrádky" a niektoré ostanú moc pri tom ohradení a nieje ich moc dobre vydieť a hlavne sa na ne dosť zle klikne !
Niekomu by mohla vadiť čisto ručná prevodovka , kde 1-vý stupeň je skoro nanič , dávam 2-hý , viac plynu a rozbehnem sa aj bez spojky...Autobus má až 5-stupňov , aj keď popravde 5-ty som niako extra ešte nepoužil , možno niekde na dlhej rovinke alebo na ceste z mierneho kopca...

+ celkom pekný dizajn
+ útulný interiér
+ cestujúci nastupujú aj vystupujú oboma dverami
+ krásna palubovka
+ celkovo sa mi veľmi páči , taký "domácky" , nepôsobí tak korporátne ako napr.MANy...
+ super dvere
+ dobré zvuky
+ stierače sú upevnené nad oknami , vypadá to dobre

- manuálna prevodovka ( nieje zlá , ale potom sa človek menej koncentruje na vychutnanie jazdy :D )
- v podstate zbytočný 1-stupeň prevodový , využijete ho naozaj len pri veľmi pomalom manévrovaní...
- nič podstatné ma už nenapadá , prípadne dopíšte čo mi uniklo :D

Celkové moje hodnotenie : 75% - s manuálnou prevodovkou a ručným predajom lístkov
85% - keby tam dal automatickú prevodovku a keď si vypnem predaj lístkov...

EDIT 13.2.2012

Toto sa týka opravenej/upravenej verzie BUSu :

Dodaná AUTOMATICKA prevodovka (už aj opravené brzdy) , keď nemôžem zobrať mincu , stačí podržať klávesu "Home" ktorá ma presunie na misku kde sa vydáva...
A ešte obsahuje zvuky z MANu , takže je to príjemnejšie na počúvanie !

Takže terajší môj verdikt pre tento super autobus : 95%
Naposledy upravil LuciusTN dne 13 úno 2012 12:56, celkově upraveno 1
sorry ROGERERe...
LuciusTN
Diskutující člen
Diskutující člen

Re: Jelcz L11

Příspěvekod shitman » 20 led 2012 17:46

s hodnocením malfoye celkem souhlasím, i když bych měl pár dalších mínusků, a sice
- cestující vpředu nastupují "prostředkem" dveří bez ohledu na to, které křídlo je otevřené
- některé zvuky
- model zvenku nevypadá příliš hezky
- manuální převodovka se při jízdě na klávesnici plete do ovládání světel (6. a 7. převod. stupeň jsou na stejné klávese jako světla u řidiče a v interiéru)..

jinak, zatím s tím moc naježděno nemám, ale prozatím hodnotím velice příjemnými 85% :)
Obrázek
Obrázek PROTOŽE ZRZKY VLÁDNOU SVĚTU!!
shitman
Profík
Profík

Re: Jelcz L11

Příspěvekod BillyCZE » 17 úno 2012 15:04

Při výrobě nového modelu je docela zásadní dbát o dobrý zevnějšek. Aby mě vozidlo upoutalo, musí mě trošičku zaujmout již na první pohled, což se v případě tohoto modelu moc nekoná.

Model jako takový, myšleno konstrukce je v pořádku, ovšem o poznání hůře jsou na tom textury. Autor nabízí 2 základní skiny, jeden starší, druhý vypadá, že se jedná o autobus po generálce a přelakování. Ten novější vypadá lépe z hlediska toho, že zkrátka nepřipomíná práci nešikovného lakovače, který upustil kyblík koncentrované konstantní barvy. Na druhou stranu je třeba brát ohled na skutečnost, že se jedná o autobus, který je značně zastaralý a v době, kdy se vyráběl, barevná koncepce, zejména pak ve východním bloku, odkud autobus pochází, nebyl tak kapitalistický, rozuměj modrý. (V době tvrdého komunismu se modrou nedělalo téměř nic.) Proto bych raději jezdil s nátěrem krémovým, který ovšem z hlediska textur a péče o ně vypadá právě jako flek. Jedná se Jelcz dálkové verze, je to tedy ideální vozidlo na venkovské projížďky, třeba na mapě Mesteschko.

Kabina řidiče je vybavená zřejmě dle skutečnosti, avšak vadí mi nefunkčnost některých tlačítek, zejména nevyladěnost tlačítek sloužících k otevírání a zavírání dveří. "Budíky" a rafiky fungují a vypadají pěkně, především středový universální budík, ukazující tlak oleje, palivo atp. Otáčkoměr je podobný případ, jako zevnějšek vozidla, protože mi připadá barvený jako z Malování.

Vozidlo bylo vyráběno s převodovkou manuální, automat tedy nehodnotím, protože je příliš benevolentní, nicméně k převodovce mám pár problémů. Jak už tady bylo psáno, první stupeň je tak příšerně krátký, že se nehodí ani na milimetrové manévrování, protože když trošičku polechtáte plynový pedál, autobus ucukne vlivem příliš prudkého nárustu otáček motoru.

S tímto souvisí i zvuky. Nově dodané MANovské zvuky jsou sice fajn, ale jsou z MANu, což je opět nereálné. Původní nebyly špatné, avšak zásadní fakt je, že tento vůz má hnanou zadní nápravu, která je značky RÁBA. Schválně si zkuste sednout v atmosféráku, nebo třeba i v LIAZu 667 (kde je zvuk nápravy povedený), jaký bude náprava dělat krásný hluk. U tohoto modelu mi zcela chybí. Takže když v padesátikilometrové rychlosti vyřadíte na neutrál, v podstatě nic není slyšet, jen volnoběh motoru.

IBIS je v pořádku.

Celkově je model ale zpracován slušně a já jej hodnotím 80%.
BillyCZE
Nový člen
Nový člen

Zpět na Autobusy