TOPlist

Pegasus MB-19

Líbí / Nelíbí?

100% - 90%
2
40%
89% - 80%
0
Žádná hlasování
79% - 70%
0
Žádná hlasování
69% - 60%
0
Žádná hlasování
59% - 50%
0
Žádná hlasování
49% - 40%
0
Žádná hlasování
39% - 30%
0
Žádná hlasování
29% - 20%
0
Žádná hlasování
19% - 10%
0
Žádná hlasování
9% - 0%
3
60%

Celkem hlasů : 5

Pegasus MB-19

Příspěvekod shitman » 29 srp 2014 21:18

Překvapuje mě, že tento autobus tu nemá založené hodnocení. :) chápu, není to asi autobus, kterým by většina z nás normálně jezdila, ale já jsem si ho stáhl a vyzkoušel a musím říct, že jsem byl velmi příjemně překvapen.

Jedná se o fiktivní autobus z dílny pánů z autosimgames.ru (konkrétně Daz3D jako autor původního modelu, Friend a Wizard jako konvertoři do OMSI) z prostředí 50. a 60. let minulého století. Pokusím se ho popsat úplně jednoduše - má jedny dvoukřídlé dveře, zadní čelo zabírá nejspíš motor, a přední náprava je posazená přímo pod řidičem. na délku má 7,5M a papírově dokáže jet až 130 km/h. musím říct, že bych tomu i věřil, protože má odpich lepší než osobák. :) krásně živé auto, které se výborně řídí a skvěle brzdí, co víc si přát. odpružení je celkem tuhé, takže se nehoupe jako BNkový SOR. v základu je se dvěma repainty, z nichž jeden bohužel nefunguje. autobus nemá palubní počítač, nicméně po zadání cíle v alt-menu se vepředu vypíše digitální nápis, což celkový dojem překvapivě nenarušuje, spíš naopak dává pocit, že jde o renovovaný historický kousek. po rozjezdu motor pěkně duní a jeho zvuky jsou i celkem příjemné. překvapilo mě ovládání autobusu - palubní destka totiž obsahuje pouhých šest tlačítek, páku blinkrů, převodovky, a tři páčky stěračů, a bohatě to stačí. dvě tlačítka jsou na vnější světla, jedno na osvětlení interiéru, jedno tlačítko je na dveře, jedno na "baterky" a jedno na start a chcípnutí motoru. velmi mě potěšila ruční brzda - autobus totiž žádnou nemá. zabrzdíte jej tak, že přestavíte páku převodovky do polohy P. stejně tak autobusu chybí zastávková brzda, ostřikovače a další moderní zbytečnosti - skutečně máte pocit, že řídíte veterána. :) jediné, co mě trochu mrzí, je malá kapacita - což se ovšem u tak krátkého autobusu dá předpokládat. :)

+ velmi krásný model
+ dobré textury
+ přesně tolik funkcí, kolik potřebujete
+ zvuky motoru
+ rychlost, živost a celkové ovládání autobusu
+ HW nenáročnost

+/- někomu mohou vadit malá zpětná zrcátka
+/- menší kapacita
+/- kvalita zpracování palubní desky

- pohledy
- vyšší cestující po výstupu zůstávají mírně předklonění

Obrázek Obrázek Obrázek

Jedinou závažnější vadou tohoto autobusu jsou pohledy, které si ovšem každý z nás může přizpůsobit myší. Celkově jsem z tohoto autobusu nadšen a dávám mu 90%. :)
Obrázek
Obrázek PROTOŽE ZRZKY VLÁDNOU SVĚTU!!
shitman
Profík
Profík

Zpět na Autobusy