TOPlist

Dél-Pest V4.0

Dél-Pest V4.0

Příspěvekod rpopo » 30 čer 2015 10:26

Opäť tu máme novú verziu mapky Dél-Pest, podľa názvu to možno väščina z vás nespozná, no ide o reálnu mapu Budapešti, a pre veľkosť mesta je názov mapy len vymedzením priestoru kde sa budeme pohybovať. Už posledná verzia, myslím 3.3ka bola podľa mňa úplne bezchybná, a V4.0 nám prináša dve nové linky. Jednu ako náhradnú dopravu za električky, tuším 50V, a druhú 193E. V minulých verziách sme mali možnosť vidieť linky 182, 183, 184, 282E a 284E, mapa tak obsahuje dokopy už 7 liniek. Ako som už spomínal, mapa je z reálneho prostredia, obsahuje originálne križovatky, cesty aj objekty, vlastné textúry aj hlasy cestujúcich, menu /forinty/ a pravdepodobne aj lístky /mal som Citaro s pokladnicou, takže neviem/. AI dopravu zabezpečujú novodobé automobily. Mapa obsahuje aj vlastné repainty. To by bola taká základná charakteristika, a teraz pocity a dojmy. Ako som povedal, zatiaľ posledná verzia mapy bola super a ťažko sa dalo očakávať, že sa to dá ešte vylepšiť. A áno, im sa to podarilo. Keď si odmyslím to, že mapa v novej verzii obsahuje nové 2 linky, tak oproti starej verzii sú nové textúry ciest, chodníkov, prechodov, dopravné značky, viac nerovností na ceste, osobne mi príde aj lepšie optimalizovaná. Celkovo je mapa krásne spracovaná, nakoľko mám tú lokalitu prejdenú aj v reálnom živote, tak môžem konštatovať že je skutočne reálne urobená. V minulej verzii boli jazdné doby mierne tesné, trebalo po tom dupať aby sa stíhalo, teraz som si prešiel novú linku 193E, jazdné doby mi prídu fajn, stavané na 30 až 50km/h, pri tých nerovnostiach na ceste je blbosť jazdiť viac. Po výpadovke môžete ísť kľudne rýchlejšie, tam sú časy trochu tesnejšie. Linky ktoré obsahujú Ečko za číslom sú expresné, nezastavujú na všetkých zastávkach, tuto 193E obsluhuje skutočne málo zastávok. Azda jediným problémom od samého začiatku tohoto projektu je HOF súbor, kde občas treba nahodiť cieľ cez ALT menu, pretože občas to blbne. Ak sa niekomu nechce čítať slohovú prácu tak to napíšem aj v bodoch.

Klady:

+ Reálna mapa /okolie, objekty, zvukové efekty, AI, križovatky, cesty, textúry .../
+ 7 liniek /182, 183, 184, 193E, 292E, 294E, 50V/, reálne cestovné poriadky aj služby
+ Spracovanie
+ Vlastné repainty
+ Veľkosť
+ HW nenáročnosť

Zápory:
- HOF súbor.

Osobne si myslím, že ide jednoznačne o najlepšiu neplatenú reálnu mapu do OMSI, kvôli tej chybičke s HOF súborom dostáva mapa 99%, a zároveň ju celkom určite doporučujem aspoň na skúšku úplne každému.

DOWNLOAD:
http://omsicenter.com/letoltes.php
Obrázek
rpopo
Stálý člen
Stálý člen

Zpět na Mapy