Tak ahoj. Dneska si zrecenzujeme polskou mapu Karbowo. Ze začátku jsem k ní přistupoval dost rozpačitě kvůli její velikosti cca 2GB. Ale první dojem mě mile překvapil, ovšem jakmile jsem se rozjel na lince 130 směr Nicosci Karbowskie ze zastávky Literacka byl jsem zklamán hned tím výjezdem ze smyčky; jelikož AI se na této křižovatce chová chaoticky, nebliká (ano bliká, ale až odbočuje) a když tam najedete vy s tím, že budete odbočovat vlevo, tak se to totálně zaseká a naberete hned pár minut sekeru. Od zastávky Literacka pokračujete na hlavní ulici přes dvě křižovatky, z toho se na jedné před Vás klidně narve auto z vedlejší, až ke křižovatce, na které odbočujete vpravo. Ale po odbočení najedete na tak úzkou silnici, že je problém se na ní vyhnout v kombinaci autobus+auto a co čert nechtěl se tam občas potkáte s AI kolegou na lince 140, který jede kus od obrubníku. Za cca sto metrů se nachází zastávka Galeria Karbowska. Dále po rovince, jež je obklopena stromy z jedné strany a budovami ze strany druhé, ke křižovatce na které odbočujete vpravo. Po odbočení máte ale asi cca 80 metrů na to, abyste se přes prostřední pruh dostali do levého, následně odbočili a po odbočení musíte ihned do prostředního abyste mohli jet rovně, jelikož pruh, ve kterém jste odbočuje vlevo (na to je asi 40 metrů). Přes tříproudovou silnici k zastávce Akademia Morska. Dále přes zastávky: Polna, Centrum, Pl. Wolnosci, Zamkowa, Staromiejska. Po odstanicování na zastávce Staromiejska jedete po kočičích hlavách rovně a následně mírně vpravo ke křižovatce, na které odbočíte vlevo. Jenže z pravé strany jezdí auta která neblikají (z čehož usuzuji, že jedou rovně), takže čekám až projede a on se zastaví a čeká. Až je z vaší levé strany volno, tak auto zprava rozjede, rozbliká a odbočí. Z levé strany auta blikají až když odbočují, čili vy čekáte, až si budete stoprocentně jisti, že máte volno, což může někdy trvat dlouho. Po odbočení pokračujete k zastávce Szkolna. Dále směr Wiejska po rovince, zatáčkou vpravo ke křižovatce, na které odbočujete vpravo pod docela malým úhlem. Následně přes Morska až k zastávce Nicosci Karbowskie, kde končíte jízdu. Suma sumárum pokud pojedete se zapnutými kolizemi tak dojedete asi tak s 5-ti minutovým zpožděním, čili z 10-ti minutové přestávky máte 5. Mapa je pěkně zpracovaná s vlastními objekty, ale kazí to ta AI doprava, která je na některých místech blbě vyřešená. Tak tedy bodové hodnocení:
+
Vlastní objekty
Hlášení
Repainty
Vlastní lístky + peníze
Výmoly/záplaty v/na silnicích
Památník ZF
Propracovanost+/-
HW náročnost-
Chování AI dopravy, která má prostě tendenci neblikat a nedávat přednost
Některé křižovatky (viz Galeria Karbowksa - Akademia Morksa + Wiejska - Szkolna)Po zhrnutí mi vychází nějakých
75% díky té AI dopravě, ale zase velké + má mapa za propracovanost, takže mapu rozhodně
DOPORUČUJI, a také zároveň s ní doporučuji vypnout kolize.

- Konečná zastávka Literacka

- Zastávka Galeria Karbowska

- Křižovatka mezi Galeria Karbowksa - Akademaia Morska

- Křižovatka směr Szkolna (pohled z ptačí perspektivy, linka 130 > Nicosci Karbowskie jede po trase červeného auta, které stojí v křižovatce)

- Křižovatka Szkolna - Wiejska