TOPlist

Karbowo

Jak se vám mapa líbí?

100-91%
11
61%
90-81%
3
17%
80-71%
1
6%
70-61%
1
6%
60-51%
0
Žádná hlasování
50-41%
1
6%
40-31%
0
Žádná hlasování
30-21%
0
Žádná hlasování
20-11%
0
Žádná hlasování
10-0%
1
6%

Celkem hlasů : 18

Karbowo

Příspěvekod SOR KAROSA » 16 říj 2014 15:53

Takže, nebudu se rozepisovat, protože mi to nejde. Řeknu jenom, že mapa se mi moc líbí.

+ Stromy
+ Ptáci
+ Objekty
+ Krásně zpracované prostředí
+ Pěkná navigace
+ HW naročnost alespoň u mě
+ Není to jen placka
+ Repaint na MB o530

- Pouze jedna docela krátká linka
- Příliš moc lidí na zastávkách, že je ani všechny nenacpu do busu a skoro všichni vystoupí až na konečné

Myslím, že mapa se povedla a doufám, že ji autor ještě rozšíří, protože by byla škoda s tím teď skončit.
Ode mne dostává 95%
SOR KAROSA
Aktivní člen
Aktivní člen

Re: Karbowo

Příspěvekod TheFloxiCz » 16 říj 2014 16:31

Projel jsem si mapku a velmi se mi líbí.

+ Propracovanost
+ HW nenáročnost
+ Okolí
+ Hýbající stromy, ptáci
+ Vlastní repaint + hlášení
+ Stíhatelný CP
+ Nové objekty/spliny

+/- jen jedna linka
+/- Mohly by být lepší světelné křižovatky

- AI doprava jezdí občas přes sebe (silnice většinou řešeny přes invis street)
- Hodně lidí na zastávkách

Mapa určitě doporučuji a doufám, že autor bude pokračovat i na dalších verzích. Mapě dávám pěkných 92%
TheFloxiCz
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod Solaris 28Tr » 16 říj 2014 21:25

Táák a je to tu. Tři měsíce jsme se těšili a teď můžem jezdit. Nuže mapa je tak pěkná, že i já sem něco napíšu. A protože to nejlepší patří nakonec, začnu naopak tím, co se mi nelíbí. Moc toho ale nebude, nebojte.

Takže zápory:
- zda se mi moc "těsný" JŘ - špatně se stíhají jízdní doby
- chaotická velká křižovatka s víceproudovkou nedaleko konečné Literacka
- snadno se tvoří kolony

Něco mezi:
+/- délka linky, doufám, že se dočkáme nějakého prodloužení

A nakonec klady:
+ obecně zpracování, mapa má nápad, novinky, je živá
+ nové, neokoukané objekty, různé továrny, včetně silnic k nim, brány atd...
+ dostatek cestujících, takže si zde v klidu zařádíte i s kloubem
+ stromy s pohyblivými listy, také letící ptactvo a další drobnosti
+ nový styl navigace, sice drobnost, ale potěší
+ příjemné zvuky okolí
+ a hlavně, mapu si projede téměř každý, má totiž překvapivě nenáročnou HW náročnost :D

Jedním slovem - perfektní. Doporučuji každému, je to něco nového, neokoukaného, radost jezdit. Dávám krásných 98%
Solaris 28Tr
Aktivní člen
Aktivní člen

Příspěvekod Jaškin » 16 říj 2014 23:13

Také se přidám k hodnocení, doufám, že nebudu "upálen". :mrgreen:

+ Zpracování mapy
+ Vlastní lístky + frfně
+ Létající ptáci, pohybující se koruny stromů
+ Originální navigace
+ Spousta nových objektů
+ Všechny objekty + spliny pohromadě
+ Optimalizace

- Absolutní chaos na křižovatkách
- Po pár jízdách "tam a zpět" Vám to příjde ohrané
- Neuvěřitelné zácpy
- Neuvěřitelné počty lidí na zastávkách
- Davy lidí, které se vyhrnou z busu až na konečné
- Malé intervaly na některých semaforech (možná se mi to jen zdá)
- Pro mně intervaly vJízdním řádu

Mapu jsem si ze zvědavosti stáhl. I když jsem byl ze začátku ohromen, po pár jízdách mě to omrzelo. Mapa je vážně nádherná, autor si zasluhuje klobouk dolů, ale vážně, jedna linka je bohužel pro mně málo. :|

Mapu hodnotím na 90%
"Money can buy many things, even power..."
Jaškin
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod IK_Pr_CZ » 17 říj 2014 06:34

Dobrá, přidám se též. Jelikož jsem byl mapou tak znechucen, neprojel jsem ji celou.

+
Hýbající se stomy
Ptáci (já je neviděl, ale údajně tam jsou)
Nápad
Optimalizace
Zpracování
AI Linky

+/-
Jen jedna linka

-
Chaotická AI doprava
Neviditelné stěny

Myslím, že když by se autor pokusil tyto bugy odstranit, byla by to skvělá mapa. Bohužel tam jsou a velice kazí dojem z jízdy. Mapě dávám 70%.
Zde není nic, co by vás muselo zajímat.
IK_Pr_CZ
Aktivní člen
Aktivní člen

Příspěvekod Gryzly65 » 19 říj 2014 18:47

Plusy :
- spracovanie prostredia, ešte neobkukaný štýl tvorby
- vlastné lístky, dabing cestujúcich
- more vlastných objektov
- vlastné križovatky a drogy (cesty :twisted: )
- mapa neomrzí po prvom kole, vydržal som ju točiť vcelku dlho a neskutočne ma bavila. Najmä skrz spracovanie som mal pocit, že som vodičom v reálnom meste.
- pre Omsi 1 i 2

Nerozhodne :
- chronometráž cestovného poriadku : mne sadla ako uliata, z Literackej som vyrážal s minútovým meškaním a na konečnú som dorazil s meškaním devätnásť sekúnd. :lol: A to som ešte predával lístky a kochal sa mapou.
- HW náročnosť - u mňa tá mapa žiaľbohu dosť posekáva, najmä keď načíta nový tile. Našťastie však autobus nikdy nie je Čech (kdo neskáče, není Čech). :twisted:

Mínusy :
- azda šírka niektorých úsekov, ktorá nie je postačujúca. Ja som to však bral iba ako výzvu a ako súčasť vodičskej reality, nakoľko i v reáli je kopec miest, kde neprejdete len tak jednoducho.

Ja osobne som chaosy v AI nikde na mape nespozoroval. Hral som síce jednotku, takže neviem, čo to robí v dvojke, ale v jednotke sa mapa skutočne javí ako bezchybná.

obrázok :)
Obrázek
Gryzly65
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod |RCMP|glen » 31 říj 2014 14:08

Zdravím kolegové,zase jsem si udělal čas na OMSI takže tu zase něco zhodnotím.

Mapa mě na první pohled nijak moc nepřekvapila. Sice je tam zase jinej nápad jak vytvořit mapu ale viděl jsem hezčí mapy. Na co se pohled vrhnul jako na novinku v OMSI byli ptáci a stromy, moderní navigace aj. Co se týče repaintů tak měl nijak neoslovily protože jsou takový normální. S výtkou na kterou tu upozorňovalo více kolegů je neviditelná zeď. Já mám zapnutý kolize a ani jednou jsem na neviditelnou zeď nenarazil a to jsem zkoušel mapu jak v O1 tak i 2. Instalace.. je sice v Zipu ale vynulujou to nechybějící objekty či spliny. Na mapě je sice jenom jedna linka u čehož si myslím že by si mapa zasloužila do první verze aspoň dně ale tak snad budou updaty které´přidají´další linky. Poslední věc je AI doprava která je chaotická a nedává smysl. To je věc která hodně pokazila mapu.

+ Nápad
+ Instalace
+ Vlastní repainty
+ Hlášení
+ Centrum města
+Jízdní řády

+/- Semafory

- AI doprava

Mapu bych shrnul jako normální mapu a když jí nebudete mít tak o nic nepřijdete.
KLÍČOV je Můj druhej domov.
|RCMP|glen
Aktivní člen
Aktivní člen

Příspěvekod viktor1 » 09 bře 2015 16:08

Tak ahoj. Dneska si zrecenzujeme polskou mapu Karbowo. Ze začátku jsem k ní přistupoval dost rozpačitě kvůli její velikosti cca 2GB. Ale první dojem mě mile překvapil, ovšem jakmile jsem se rozjel na lince 130 směr Nicosci Karbowskie ze zastávky Literacka byl jsem zklamán hned tím výjezdem ze smyčky; jelikož AI se na této křižovatce chová chaoticky, nebliká (ano bliká, ale až odbočuje) a když tam najedete vy s tím, že budete odbočovat vlevo, tak se to totálně zaseká a naberete hned pár minut sekeru. Od zastávky Literacka pokračujete na hlavní ulici přes dvě křižovatky, z toho se na jedné před Vás klidně narve auto z vedlejší, až ke křižovatce, na které odbočujete vpravo. Ale po odbočení najedete na tak úzkou silnici, že je problém se na ní vyhnout v kombinaci autobus+auto a co čert nechtěl se tam občas potkáte s AI kolegou na lince 140, který jede kus od obrubníku. Za cca sto metrů se nachází zastávka Galeria Karbowska. Dále po rovince, jež je obklopena stromy z jedné strany a budovami ze strany druhé, ke křižovatce na které odbočujete vpravo. Po odbočení máte ale asi cca 80 metrů na to, abyste se přes prostřední pruh dostali do levého, následně odbočili a po odbočení musíte ihned do prostředního abyste mohli jet rovně, jelikož pruh, ve kterém jste odbočuje vlevo (na to je asi 40 metrů). Přes tříproudovou silnici k zastávce Akademia Morska. Dále přes zastávky: Polna, Centrum, Pl. Wolnosci, Zamkowa, Staromiejska. Po odstanicování na zastávce Staromiejska jedete po kočičích hlavách rovně a následně mírně vpravo ke křižovatce, na které odbočíte vlevo. Jenže z pravé strany jezdí auta která neblikají (z čehož usuzuji, že jedou rovně), takže čekám až projede a on se zastaví a čeká. Až je z vaší levé strany volno, tak auto zprava rozjede, rozbliká a odbočí. Z levé strany auta blikají až když odbočují, čili vy čekáte, až si budete stoprocentně jisti, že máte volno, což může někdy trvat dlouho. Po odbočení pokračujete k zastávce Szkolna. Dále směr Wiejska po rovince, zatáčkou vpravo ke křižovatce, na které odbočujete vpravo pod docela malým úhlem. Následně přes Morska až k zastávce Nicosci Karbowskie, kde končíte jízdu. Suma sumárum pokud pojedete se zapnutými kolizemi tak dojedete asi tak s 5-ti minutovým zpožděním, čili z 10-ti minutové přestávky máte 5. Mapa je pěkně zpracovaná s vlastními objekty, ale kazí to ta AI doprava, která je na některých místech blbě vyřešená. Tak tedy bodové hodnocení:
+
Vlastní objekty
Hlášení
Repainty
Vlastní lístky + peníze
Výmoly/záplaty v/na silnicích
Památník ZF
Propracovanost

+/-
HW náročnost

-
Chování AI dopravy, která má prostě tendenci neblikat a nedávat přednost
Některé křižovatky (viz Galeria Karbowksa - Akademia Morksa + Wiejska - Szkolna)

Po zhrnutí mi vychází nějakých 75% díky té AI dopravě, ale zase velké + má mapa za propracovanost, takže mapu rozhodně DOPORUČUJI, a také zároveň s ní doporučuji vypnout kolize.
2015-03-08_00001.jpg
Konečná zastávka Literacka

2015-03-08_00004.jpg
Zastávka Galeria Karbowska

2015-03-08_00006.jpg
Křižovatka mezi Galeria Karbowksa - Akademaia Morska

2015-03-08_00008.jpg
Křižovatka směr Szkolna (pohled z ptačí perspektivy, linka 130 > Nicosci Karbowskie jede po trase červeného auta, které stojí v křižovatce)

2015-03-08_00011.jpg
Křižovatka Szkolna - Wiejska
viktor1
Aktivní člen
Aktivní člen

Příspěvekod eso205 » 30 črc 2015 12:52

Dnes zhodnotím verzi 1.3:

Klady:
+3 linky
+pěkné prostředí
+pohybující se stromy
+lepší stabilita mapy, co se týká FPS
+animace ptáků
+AI solarisy
+památník ZF
+velká křižovatka
+nové objekty
+opraveny některé chyby

Nerozhodné:
+/-AI Doprava (stačí si omezit AI na 300 aut a 50% hustoty provozu a hned nejsou tak velké kolony)
;)

Zápory:
-Na lince A chtějí nastupovat cestující, tam kde linka A nezastavuje.
-Některé křižovatky mají divně nastavený délky signálů

Mapě dávám tak 85% ale rozhodně ji doporučuji
Fiktivni Brno 2.0 již vydáno, více informací na https://www.facebook.com/eso205-fanpage-811137442261396/
Iveco Cursor 8 best motor ever
eso205
Zabydlený člen
Zabydlený člen

Zpět na Mapy