TOPlist

Projekt: OMSI.CZ mapa - přidej se i ty!

Prezentace map a výtvorů v editoru
Pravidla fóra
Nové téma založte až s prvními obrázky z mapy.
Obrázky musí ukazovat pokročilý stupeň vývoje mapy.

Seznam chybějících objektů nebo splin uzavírejte do tagu CODE.

Re: Projekt: OMSI.CZ mapa - přidej se i ty!

Příspěvekod Rilian » 07 črc 2013 14:31

K logování: přesně jak henko píše, tak udělal, a myslím, že s tím všichni souhlasí, je to dost praktický a rozhodně lepší než spoléhat na to, že „ten objekt snad mají všichni, ne?“.

Hof soubor: Původní idea byla taková, že se na mapu nebudou ani umisťovat zastávky, že se to udělá až na konci. Praxe ale ukázala, že to jde dost těžko, protože ty zastávky se ve velké míře vážou na významné objekty (viz konkrétně točna na sídlišti nebo zastávka u supermarketu). Co ale obsahuje hofko? Jednotlivé linky, trasy a cíle. Ty ale dost dobře ještě neznáme, takže je teď zbytečný vytvářet hof, když nevíme, jaké a kudy ty linky povedou :).

No a nakonec ještě dva screeny:

Obrázek Obrázek

EDIT: Jenom pro ujasnění: tohle je práce Gryzlyho a henka, ale nechci to všude vypisovat, protože za chvilku tam bude těch jmen ví Bůh kolik... ;)
Naposledy upravil Rilian dne 07 črc 2013 14:48, celkově upraveno 1
Rilian
Moderátor a redaktor
Moderátor a redaktor

Příspěvekod Tomko00 » 07 črc 2013 14:36

Teda henko, milo si ma prekvapil! No super, páči sa mi to. :)
Tomko00
Veterán
Veterán

Příspěvekod Staník » 07 črc 2013 16:00

Dobrá práce, přeji všem tvůrcům hodně úspěchů s tvorbou mapky. Už se na ni moc těším! ;)
Obrázek
Batman je nejlepší hrdina všech dob!!!
Snažím se pomoci, když vím, a to slušným způsobem.
Nesnáším Prahu.
Staník
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod pepdol_cz » 07 črc 2013 16:13

Prosím mám takový dotaz, nechtěl by uživatel sumecekbe si to semnou přehodit? Protože já v sobotu a neděli hodně práce.
pepdol_cz
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod Gryzly65 » 07 črc 2013 20:46

Takisto sa mi to páči a teší ma, že sa podarilo tak pekne nadviazať pokrčaovanie, dúfam, že to pôjde takto zľahka aj naďalej.. :)

Ešte k tomu hofku : Rilian, všetko, čo píšeš je pravda, ale ak si si pozrel ten hof - vytvoril som len ciele a zastávky, trasy som nechal nedotknuté.. presne ako píšeš, nemožno tvoriť tú mapu "bez zastávok", ako si to Dimi asi predstavoval, pretože presne ako píšeš, sa k tým zastávkam viažu vôbec práce na tej mape, objekty, zálivy apod. Preto by som ten hof nechal zatiaľ tak, ako je, kto dorobí zastávku nech ju tam kľudne dopíše, kto nechce, nech nechá tak.

Podobne by som sa staval aj k tomu logfile, proste je to zoznam použitých vecí, ktoré by mohli niekomu chýbať, alebo teda vysvetlí, ktoré objekty chýbajú - presne od toho je logfile v omsi a presne od toho som ho do toho raru pribalil, myslím, že bude užitočný ;) Každopádne sa budem opakovať - kto tam nechce písať, nech to nechá tak. :)

Peace
Obrázek
Gryzly65
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod dwarf253 » 07 črc 2013 21:20

Vůbec nevím, proč se tu zabýváte hofkem, když máte 50 m cesty a dvě zastávky... Napřed to nechte na fantazii stavitelů a hofko se může dodělat kdykoliv po dokončení.
dwarf253
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod Tomko00 » 07 črc 2013 22:22

A povedz - prečo by sme sa nemali? :) Je to ako dobrý sklad zastávok. A bez zastávok to vlastne ani tvoriť nejde, ako spomínal fantom alebo dimi.
Naposledy upravil Fantomas007 dne 08 črc 2013 10:22, celkově upraveno 1
Důvod: Odstraněna citace
Tomko00
Veterán
Veterán

Příspěvekod dwarf253 » 07 črc 2013 22:37

Přečetl jsem si to ještě jednou pořádně a beru to zpět. Je fakt, že pokud někdo udělá zastávku, bude dobré ji někam zapsat, takže v tom ano. Trochu mě mátly ty cíle, o kterých psal Gryzly. :) A ještě k tomu rozpisu, já to psal jen proto, aby tu pak v ty dny nedocházelo zbytečně k tomu, že se ten další bude ptát, proč tu mapu ještě nemá. Ale jak je vidět, i to se dá vyřešit, takže já se zas seberu a už jsem radši ticho. :D
dwarf253
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod Gryzly65 » 07 črc 2013 22:53

Tak sme sa pochopili :D Tak nejako som to myslel. :)
Obrázek
Gryzly65
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod Rilian » 09 črc 2013 17:36

Takže mapu jsem předal fandovi124 a díky postupujícím pracem a získaným zkušenostem bych měl pár nápadů:
1) Nedávejte lampy co dva metry, je to nesmysl. (podívejte se z okna ;))
2) Hlídejte si parkující auta, aby nestála koly v zemi.
3) Snažte se být originální: zatím se to vyvíjí dobře, ale pozor i třeba na takové detaily jako jsou mnohaproudé silnice (víc jak 3) - nestavíme metropoli, kde by takových silnic bylo třeba.
4) A důsledně dodržujte jedno z pravidel - předávajte kompletně dokončené úseky - raději postavte poloviční délku silnice, ale s hotovým okolím, než silnici dlouho 1 km s pár domky a stromky.
5) A na závěr (a tohle platí pro všechny, co se chtějí jakýmkoliv způsobem podílet na mapě): byl bych rád, kdyby se v tomhle vlákně vedla konstruktivní diskuzi nad mapou a jejím vývojem. Je to přeci jen mapa společná a bylo by fajn, kdyby se každý alespoň svým nápadem podílel na její tvorbě - i proto sem dávám pohled na mapu z ptačího pohledu a popisky, abyste měli představu, jak to teď vypadá a mohli napsat svůj názor. :)
Tohle všechno jsou jen přátelsky míněné rady a nemusí se vztahovat na nikoho z dosavadních tvůrců. Jen se snažím udržet originalitu a úroveň této mapy, protože ona ten potenciál skutečně má :).

Pohled na mapu:
http://imgup.cz/images/2013/07/09/rG2tL.jpg

A aktuální tabulka tvůrců (zelení odeslali, červený tvoří, bílí čekají):

Mapa2.jpg
Mapa2.jpg (28.71 KiB) Zobrazeno 1606 krát
Rilian
Moderátor a redaktor
Moderátor a redaktor

PředchozíDalší

Zpět na Mapy a editor