TOPlist

Kaiserstadt

Prezentace map a výtvorů v editoru
Pravidla fóra
Nové téma založte až s prvními obrázky z mapy.
Obrázky musí ukazovat pokročilý stupeň vývoje mapy.

Seznam chybějících objektů nebo splin uzavírejte do tagu CODE.

Re: Kaiserstadt

Příspěvekod goldvideo495 » 21 srp 2013 12:51

Jestli bych chtěl nějakej objekt konvertovat ze sketupu a pak ho použít v mapce musim se zeptat autora ?
Stokrát opakovaná lež se stává pravdou=Joseph Goebbels=říšský ministr propagandy=dnešní reklamy :-D

Obrázek
goldvideo495
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Bydliště: Praha/Ústí nad Orlicí-Ano tam kde se plasťáky pořád vyrábějí i tam kde pořád jezdí

Příspěvekod LukasTT » 21 srp 2013 13:11

To záleží na tom, zda je ten objekt dán k volnému použití nebo není. Zobecnit to nejde. V každém případě, pokud objekt od někoho vezmeš a není tedy tvůj, tak by to měl autor vědět. Jde spíše o slušnost (v případě volného objektu). Pokud k volnému použití není, tak ho nesmíš použít, to je jasný.
Maximální minimalista...
Nic není pravda. Všechno je povoleno.
LukasTT
Zabydlený člen
Zabydlený člen

Příspěvekod goldvideo495 » 22 srp 2013 11:44

Napadlo mně, že přes tuhle mapu pro mně cesta asi nevede. Zaprvé mi docházejí objekty budov v centru a kdybych měl konvertovat tolik objektů ze sketchupu a u každého z nich požádat jestli jeho výtvor můžu použít, tak bych se ta mapa vydala asi hodně zadlouho. Jasně že si můžu vymodelovat vlastní objekt, ale když ho už konečně udělám, bude v omsi vypadat hrozně, protože ta budova nebude udělaná podle reality a bude to jenom nějaká krychle podobající se budově s texturou zdi a střechy. Navíc podobných map do omsi existuje desítky. Nechci tady každý můj projekt zveřejnit na fóru a pak tu mapu hned pohřbít pod zem a tak se vás ptám jaký druh mapy nebo mapu byste do omsi ocenili nejvíc kdo má nápad a chce nechť napíše svůj názor do komentáře. :P
Stokrát opakovaná lež se stává pravdou=Joseph Goebbels=říšský ministr propagandy=dnešní reklamy :-D

Obrázek
goldvideo495
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Bydliště: Praha/Ústí nad Orlicí-Ano tam kde se plasťáky pořád vyrábějí i tam kde pořád jezdí

Příspěvekod LukasTT » 22 srp 2013 13:11

Já bych nápad měl. Sice je to trochu zvláštní, ale kdyby ses chtěl inspirovat realitou, tak by bylo zajímavé vybudovat menší město a vlakové nádraží s velkým průmyslovým areálem, kam by autobus vozil zaměstnance. Něco jako chemička v Záluží nebo Škodovka v Plzni nebo Mladé Boleslavi. Prostě vybudovat dopravní infrastrukturu pro přepravu zaměstnanců do průmyslového závodu z města a vlakového nádraží. Ten průmyslový areál by ale mohl být hodně velký, aby byly i ulice v areálu a několik zastávek. Nebudeš muset vymýšlet moc obytných budov, ale jenom průmyslové haly a tak.

Zkus se nad tím zamyslet. Taková mapa tady myslím ještě fakt není.
Maximální minimalista...
LukasTT
Zabydlený člen
Zabydlený člen

Příspěvekod goldvideo495 » 22 srp 2013 13:49

Tak jsem se zamyslel :lol: A rozhodl jsem že náměstí sice nechám, ale zbytek mapy i název bude uplně jinej než jsem původně plánoval. Udělám průmyslové ale i obytné město.Za železnicí udělám jak si řikal průmyslový areál, ale ve městě povede víc linek a většina z nich se bude scházet na nádraží. Z nádraží povedou dvě linky až do areálu továrny. Takže městské i příměstské linky přivezou ráno z předměstí, centra i přilehlých vesniček na nádraží, kde následně přestoupí na linku do areálu a večer pojedou zase zpět do svých skromných i neskromných příbytků :lol: Linky budou jezdit i přes den nejenom ráno a večer pro přívoz zaměstanců, protože zase nechci aby se celá mapa netočila jenom kolem průmyslového areálu. Trošinku bych se inspiroval Pardubicema třeba co se týče velikosti města nebo průmyslového areálu za železnicí.

Obrázek
goldvideo495
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod LukasTT » 22 srp 2013 13:53

Tak to se už teď těším na to, co z toho všeho nakonec vznikne ;)
Maximální minimalista...
LukasTT
Zabydlený člen
Zabydlený člen

Příspěvekod goldvideo495 » 22 srp 2013 20:06

Akorát nevim, jestli mám pro mapu založit novej topic nebo tenhle jenom nějak šikovně opravit. :)

Obrázek
goldvideo495
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod LukasTT » 22 srp 2013 20:57

Až budeš mít co ukázat a mapa se bude jmenovat jinak, tak založ novej topic. Ale abys založil novej topic a do něj napsal, že budeš dělat mapu, tak to je na nic.
Maximální minimalista...
LukasTT
Zabydlený člen
Zabydlený člen

Příspěvekod goldvideo495 » 22 srp 2013 21:01

Jsi snad jedinej, kdo se o mojí mapu zajímá :-D Díky za tvůj zájem.

Obrázek
goldvideo495
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod LukasTT » 22 srp 2013 21:03

Jojo, zatím tento topic vypadá jako náš vlastní rozhovor :D Oni se ostatní začnou zajímat, až něco novýho ukážeš :)
Maximální minimalista...
LukasTT
Zabydlený člen
Zabydlený člen

Předchozí

Zpět na Mapy a editor