TOPlist

[OMSI 2] Grunheim | verze 1.19 (vydáno)

Prezentace map a výtvorů v editoru
Pravidla fóra
Nové téma založte až s prvními obrázky z mapy.
Obrázky musí ukazovat pokročilý stupeň vývoje mapy.

Seznam chybějících objektů nebo splin uzavírejte do tagu CODE.

Re: [OMSI 2] Grunheim | 05.09.2015 (patch)

Příspěvekod maxJake » 13 zář 2015 09:10

Hlásím zradu - po tom nejnovějším patchi mi nechce nějakým způsobem AI načíst tabla a ano kopíruji správné hof pro daný bus (tj. buse na karosy, Vollmatrix či jak se tomu nadává pro citaro a klasický pro solaris)

Edit: už jsem zjistil chybu.... neumím po sobě číst, blbec :D
maxJake
Zabydlený člen
Zabydlený člen

[OMSI 2] Grunheim | rozšíření

Příspěvekod Michal931 » 05 říj 2015 19:02

Ahoj, pracuji na rozšíření mapy sestávající se z nové městské části Lanzendorf, kde naleznete 4 nové zastávky. Dojde k přečíslování linek a k jejich vzájemné koordinaci jak trasově, tak i časově. Rozšíření rovněž přinese novou linku 226 jedoucí ve čtvrti Heidenau a úpravu stávajících zastávek. V současné době je stav následující:

- silnice 100%
- objekty 90%
- hlášení 15%
- jízdní řády 15%

V nové verzi mapy bude nové hlášení, na němž pracuje TramM. Vydání plánuji v týdnu od 12. do 19. října.
Doufám, že se bude mapa líbit a jako obvykle naleznete v příloze mapku :-)
Grh.pdf
(328.31 KiB) 313 krát
Nejnovější verze mapy Grunheim 1.19 ke stažení zde.
Obrázek
Michal931
Zabydlený člen
Zabydlený člen

Re: [OMSI 2] Grunheim | rozšíření

Příspěvekod maxJake » 06 říj 2015 21:20

Ta 126 (bývalá 76) bude jezdit ze Siedlungu zpět na nádr jako 176? Soudím dle letáku a rozpisu linek :ugeek: :D

A ještě jeden dotaz - budeš dělat do jízdních řádů i přejezdy? (výjezd z depa na zastávku, zátah do depa, mezi linkami) - že i AI busy budou na/sjíždět na/z linky :?:
maxJake
Zabydlený člen
Zabydlený člen

Příspěvekod Michal931 » 07 říj 2015 08:54

Ahoj, ze 76 bude 126 a bude mít následující trasu:
Bahnhof - Lindenplatz - Elsterplatz - Gaussdorf - Weinberg - Waldstrasse - Krankenhaus - Ostkreuz - Siedlung - Marienthal - Schulplatz - Lanzendorf. Tam i zpět jede jako 126 a všechny spoje (až na poslední noční z nádraží) jedou celou trasu.

Linka 176 je pak posilová linka jedoucí po trase:
Bahnhof - Universität - Gaussdorf - Krankenhaus - Ostkreuz - Siedlung. Linka posiluje spojení mezi třemi městskými celky (Nordspitze, centrum a Siedlung). Rovněž zrychluje jejich spojení, neboť nejede přes Waldstrasse, jako linka 126.

Linka 226 je pak polookružní zajišťující spojení Univerzity, studentských kolejí a business čtvrti Heidenau.
Ve večerním období a o víkendech tvoří s linkou 126 základní dopravní obsluhu. Linka 176 neobsluhuje od nich nic navíc, a tak je pouze posilová jedoucí v PD od 6 do cca 20 hodin.

Co se týká přejezdů, linky budou mezi sebou přejíždět vždy v zastávce Bahnhof cca každé jedno až druhé kolo. S vytvořením zátahů a výjezdů z/do garáže to není vůbec špatný nápad. Alespoň by poté zatahující autobusy nebloudily po městě :-)
Obrázek
Michal931
Zabydlený člen
Zabydlený člen

Příspěvekod maxJake » 07 říj 2015 09:59

A u toho Siedlungu budeš nějak řešit lepší parkování busů? Ono vždycky když AI chce jet směr Marienthal tak se tam tvoří fronty protože přes čekající 176 prostě neprojedou :) A když jedeš zpátky od Marienthalu, tak se tam vždycky objeví nějaký úchyl s taxíkem a naboří to čelně do busu protože autobus se tam nemá jak jinak vytočit než se roztáhnout přes celou šířku, podobně jak v Ahlheimu na výezdu z tunelu (když samozřejmě blbec jako já tam jezdí s 15 metrovým autobusem :lol: ) - já osobně bych aplikoval do té křižovatky semafory. Samozřejmě řešení nechám na tebe ;) zatím good work

P.S. Nevypadá dobře u BUSE hofka, když používáš stejný cíl pro více linek (snad víš, co tím jsem chtěl říct) - že na boku a zadku máš napsané 176 a vepředu 76 Nordspitze Bahnhof. Klidně ti do SZ pošlu hofko jak jsem si to pořešil já ;)
maxJake
Zabydlený člen
Zabydlený člen

Příspěvekod Michal931 » 08 říj 2015 23:55

Ahoj, na Siedlungu ted bude koncit pouze 176, tudiz zastavka pred krizovatkou se nebude pouzivat a autobusy se tak budou odstavovat primo v "obratisti". Co se tyka BUSE panelu, v nove verzi mapy uz bude vse v poradku, jelikoz prijde i nove hlaseni, musi mit zastavky rozdilne kody, ke kterym se vazou i BUSE orientace :-)

Jinak semafor na Siedlungu by urcite mnohe vyresil, ale je zde nekolik invisible paths, na nichz bohuzel auta semafory nerespektuji :-)
Obrázek
Michal931
Zabydlený člen
Zabydlený člen

Příspěvekod Michal931 » 11 říj 2015 14:52

Práce pokračují, díky uživateli TramM je již hlášení kompletní a nyní zbývá jen vytvořit vozové JŘ a .ttl soubory :-)
V příloze naleznete jízdní řády s již stanovenými oběhy, kde můžete mj. vidět, jak často každé pořadí střídá linku. Černé pořadí poté osluhuje noční linku N26 :-)
TT.pdf
(142.19 KiB) 298 krát
Obrázek
Michal931
Zabydlený člen
Zabydlený člen

[OMSI 2] Grunheim (+Lanzendorf) | 19.10.2015

Příspěvekod Michal931 » 18 říj 2015 20:56

Ahoj, zde je k dispozici rozšířená mapa Grunheim o novou čtvrť Lanzendorf, s čímž souvisí rozšíření linkového vedení a rovněž i snížení intervalů. To je koncipováno tak, že na hlavních trasách je společný interval linek ve špičkách 4 až 7,5 minuty.

Základní dopravní obsluhu zajišťuje linka 126 jedoucí z Bahnhofu až do Lanzendorfu všemi spoji. Tu posiluje od 6 (8 v SN) do 22 hodin linka 176 končící na Siedlungu, a do nové čtvrti Heidenau jezdí linka 226. Téměř kolo co kolo se na každém pořadí mění linka, tudíž doufám, že se nebudete při hře mapy nudit :-)

Nejnovější verze k dispozici v prvním příspěvku.

P.S. Vozů v oběhu je nyní tolik, že měl-li bych k nim vytvářet vozové JŘ, mapa by ještě týden nebyla zveřejněná, ale i tak v příloze naleznete jako obvykle vše, co je k hraní mapy třeba ;-)
Map, timetables and IBIS codes.pdf
(805.75 KiB) 296 krát
Naposledy upravil Michal931 dne 21 bře 2016 23:55, celkově upraveno 1
Obrázek
Michal931
Zabydlený člen
Zabydlený člen

Re: [OMSI 2] Grunheim (+Lanzendorf) | 19.10.2015

Příspěvekod MicKys » 18 říj 2015 22:16

Nie weekend ale Wochenende. Inak to vyzerá pekne ;)
MicKys
Aktivní člen
Aktivní člen

Re: [OMSI 2] Grunheim (+Lanzendorf) | 19.10.2015

Příspěvekod stefek200 » 19 říj 2015 18:32

Už jsem se nemohl dočkat,až ta mapa výjde a dočkal jsem se.Po projetí mapy v editoru jsem měl trochu smíšené pocity,jestli to zkusit ale když jsem čekal tak to zkusím a opravdu.Mapa mě hodně nadchla a tady je vidět,jak z bezvýznamného Grundorfu udělat pěknou malou mapku.Díky za ní.
[WIP] Poloreálná mapa Liberec linka 18 Fügnerova-Bedřichov

Silnice: 69%
Objekty: 27%
Terén: 52%

Hotový úsek Fügnerova-Kateřinky učiliště. (jen silnice)
Nyní se pracuje na krajině v centru a Kateřinkách.
stefek200
Stálý člen
Stálý člen

PředchozíDalší

Zpět na Mapy a editor