Nemám zájem o drahou G27 za 6 tisíc, aby mi potom ležela ve skříni, to opravdu ne. Takže musíme o kategorii níž, ideálně pod 2 tisíce, nejideálněji kolem 1 tisíce korun. Jenže problém. Tyhle levný volanty jsou buď totální kšunty, který po tejdnu začnou vrzat a rozpadat se, nebo jsou docela fajn, ale jsou problémy s ovladačema.
Nakonec jsem našel Thrustmaster Rallye GT FFB Clutch, se kterym má sice pár lidí problémy (BSOD na některejch počítačích), ale kterej mi přijde docela povedenej. Jenže se dá otočit jenom o 270° na každou stranu (3/4 otáčky), zatímco volant v OMSI má 3 otáčky na každou stranu. Takže jsem se chtěl zeptat:
1) Má tady někdo zkušenosti s hraním OMSI s volantem, který se otáčí jen o 270°? Jak se s tím hraje? Zjistil jsem, že při nastavení "bi-progresivního" zatáčení by mělo natočení volantu do cca 90° odpovídat s volantem autobusu, a nad 90° potom dochází ke zrychlování zatáčení (takže 270° = 1080°, ale 80° = 80°). Dá se s tím slušně řídit? Není to otravné?
2) Jaký byste mi doporučili levný, ale kvalitní volant, který se dá použít jak pro závodní hry, tak pro simulátory?
Díky za rady!