TOPlist

Hlásenie zastavok

Pokud máte problém týkající se hraní OMSI, sdělte ho zde.
Pravidla fóra
Pouze modrá obloha po načtení mapy? Mapu projeďte MapToolem, chybějící objekty a spliny napište do fóra Hledám. Pokud nic nechybí a máte pouze modrou oblohu, napište dotaz sem.

Přikládejte logfile (do tagu CODE).

Hlásenie zastavok

Příspěvekod Trucker600 » 21 úno 2022 20:07

Dobrý večer chcel by som sa spýtat ako vytvorím hlásenia zastávok. Mám natočený len neviem ako to urobiť za pomoc ďakujem.
Trucker600
Nový člen
Nový člen

Re: Hlásenie zastavok

Příspěvekod Matej_ZL » 21 úno 2022 20:49

Svoje hlášení pro určitou mapu (musí být ve složce pojmenované jako tvoje mapa) si nahraj do složky OMSI 2/Vehicles/Announcements

A pokud si bus bere hlášení z Ansagen tak to nahraj i tam, popř. ještě do MANu SD202/202.

Tak snad to aspoň trochu pomohlo, neumím se vyjádřit.
Matej_ZL
Sponzor
Sponzor

Příspěvekod Duchtory » 21 úno 2022 21:24

Jenom bych podotknul že jako mapa být pojmenováná nemá(teoreticky může, ale nemusí). Když si budeš dělat HOFko třeba v HOF Suite tak na té základní obrazovce máš kolonku Announcements a tam si zadáš jak chceš aby se ta složka s hlášením jmenovala. Pak klikneš na Create a vytvoří se ti tam kde má být. Znamená Vehicles/Announcements.
Duchtory
Aktivní člen
Aktivní člen

Příspěvekod Trucker600 » 22 úno 2022 13:25

Ďakujem za pomoc ja som si síce natočil Bratislavu linky číslo 99 93 tam aj späť neviem ci sa to dá urobiť aby tie zástavy hlásilo aj tak alebo musím byť len original mapa, Ale ak by bola nejaká mapa tak premenovat v editor alebo kde tieto zastavky napríklad ako je vo Fiktiv Szczecin ja som si ta premenoval zastávky len začiatočné a konečnú medzi tým nie tak neviem. Dá sa to upraviť?
Trucker600
Nový člen
Nový člen

Příspěvekod TheFloxiCz » 22 úno 2022 13:52

Vytvořit hlášení je poměrně jednoduché.
Každá zastávka musí být v samostatném souboru ve formátu .wav, ve složce /vehicles/Announcements/Nazev tvojí složky/.
Dále je potřeba vytvořit si hof soubor, protože ten je hlavním zdrojem hlášení pro hru, nic jinýho k hlášení hra nevyužívá - pouze hof soubor.

Dále je potřeba zapsat nové zastávky do [busstop_list]. První název odpovídá za název souboru ve složce, pokud se bude lišit od názvu souboru .wav, nebude se hlásit.

Dále je potřeba zapsat novou linku a route. Do seznamu zastávek je potřeba zapsat zastávky dle seznamu [busstop_list]. Pak bude hra hlásit v pořádku a správně.
TheFloxiCz
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod Trucker600 » 22 úno 2022 18:49

Ďakujem za radu pokúsim sa to urobiť dúfam ze to pôjde. Ale neviem co sa mi stalo s mapu Fiktiv Szczecin 2.50 nechce mi ju načítať. Neviem ci mam všetko vymazať co sa jej týka alebo co. Predtým mi normálne chodila a niečo sa stalo s hrou a prestala mi fungovať. Iné idú ta ta ktorú hrávam najradšej tak nie.
Trucker600
Nový člen
Nový člen

Příspěvekod Duchtory » 22 úno 2022 23:03

Smaž její složku ze složky Maps vlož jí tam znovu. Pokud by ti i tak nešla tak OMSI Tools a nebo MapTools.
Duchtory
Aktivní člen
Aktivní člen

Příspěvekod Trucker600 » 23 úno 2022 12:26

Tak skúsil som to urobit no bohužiaľ nejde mi to aj tak. Neviem čo ešte urobiť aby to išlo. Teraz mi tam furt vyskakuje že sa nedá naučiť laststn.osn vidno že som vtom uplne nový.
Trucker600
Nový člen
Nový člen

Zpět na Poradna