TOPlist

[VYRIEŠENÉ] Aerosoft vs Steam

Pokud máte problém týkající se hraní OMSI, sdělte ho zde.
Pravidla fóra
Pouze modrá obloha po načtení mapy? Mapu projeďte MapToolem, chybějící objekty a spliny napište do fóra Hledám. Pokud nic nechybí a máte pouze modrou oblohu, napište dotaz sem.

Přikládejte logfile (do tagu CODE).

[VYRIEŠENÉ] Aerosoft vs Steam

Příspěvekod ri9 » 20 čer 2021 17:32

Zdravím. OMSI 2 mám zakúpené cez službu Aerosoft (krabicová verzia). Po inštalácii mi to automaticky vytvorilo zložku s OMSI 2 v ?:\Program Files\Steam\SteamApps\common\OMSI 2. Keď som si zložku s OMSI 2 prekopíroval do ?:\Dokumenty\OMSI 2 (aby som sa nemusel preklikávať cez tolko priečinkov) a pridal som si do nej novú/-ý mapu/autobus, tak mi to po otvorení hry zobrazuje v nabídke len základný Grundorf a Berlin-Spandau (resp. bere to zo zložky Steam/-u). (zaškrtnutá možnosť „Load map without buses“). A ešte jeden problém nastáva pri otvorení Editor-a. Pokaždé sa Steam pýta či má otvoriť OMSI 2 s koncovkou "-editor" a neotvorí to hneď po kliknutí na ikonu. Nedá sa to OMSI 2 nainštalovať nejak cez Aerosoft do priamej zložky (nie Steam!)? Vopred ďakujem za odpoveď.
Naposledy upravil ri9 dne 11 črc 2021 18:05, celkově upraveno 1
Image
Oficiálna webová stránka:
http://www.omsi2ri9.webnode.sk
ri9
Objevující člen
Objevující člen

Re: Aerosoft vs Steam

Příspěvekod Softair » 21 čer 2021 16:08

Pokud se nepletu, tak si Steam vždy vytvoří svoji strukturu na každém disku kam se z něj něco instaluje. Pokud jsi zkopíroval celou hru a instaluješ modifikace do té kopie, musíš spouštět to .exe v té kopii, ne to od Steamu. Nejjednodušší varianta jak se dostat do souborů OMSI bez nutnosti proklikávat se strukturou Steamu je podle mě vytvořit si zástupce té složky OMSI 2, kde jsou soubory hry.
Softair
Rozkoukaný člen
Rozkoukaný člen

Příspěvekod andix » 21 čer 2021 17:12

Presne tak ako to píše Softair. Ja mám Omsi 2 kúpenú cez Steam a priamo v nastavení steam si viem zadefinovať cestu , kam má všetko obsah hier inštalovať a nemám s tým problém. A cez Aerosoft som kupoval tuším Vienna 1 a Vienna 2 kvôli výhodnej cene a automaticky si to cez steam našlo cestu a nainštalovalo Add-on.
andix
Rozkoukaný člen
Rozkoukaný člen

Příspěvekod ri9 » 21 čer 2021 19:19

Softair píše:Pokud se nepletu, tak si Steam vždy vytvoří svoji strukturu na každém disku kam se z něj něco instaluje. Pokud jsi zkopíroval celou hru a instaluješ modifikace do té kopie, musíš spouštět to .exe v té kopii, ne to od Steamu. Nejjednodušší varianta jak se dostat do souborů OMSI bez nutnosti proklikávat se strukturou Steamu je podle mě vytvořit si zástupce té složky OMSI 2, kde jsou soubory hry.

Ja práveže ten .exe súbor spúšťam z tej kópie (nie zo Steam-u) a žiadne modifikácie mi nezobrazuje. Ale keď ho spustím zo zložky Steam-u všetko mi zobrazuje. Preto sa pýtam, či sa nedá OMSI 2 nainštalovať týmto spôsobom: https://images.app.goo.gl/6LBL5Qu1q8jk9Nd1A
Image
Oficiálna webová stránka:
http://www.omsi2ri9.webnode.sk
ri9
Objevující člen
Objevující člen

Příspěvekod TheFloxiCz » 28 čer 2021 10:19

ri9 píše:Keď som si zložku s OMSI 2 prekopíroval do ?:\Dokumenty\OMSI 2 (aby som sa nemusel preklikávať cez tolko priečinkov).

Promiň, ale tohle je, jak to říct slušně, nejvíc nesmyslný důvud, který existuje, přitom to jde udělat naprosto jednoduše, aby ses nemusel proklikávat.

Pravý klik na složku OMSI 2 -> Připnout k rychlému přístupu nebo pravý klik na složku OMSI 2 -> vytvořit zástupce a ten si přesuň kam potřebuješ.
Stačí znát základní ovládání Windowsu a není potřeba vymýšlet nesmysly :)
TheFloxiCz
Stálý člen
Stálý člen

Zpět na Poradna