TOPlist

Placené mapy pro OMSI 2

Pokud máte problém týkající se hraní OMSI, sdělte ho zde.
Pravidla fóra
Pouze modrá obloha po načtení mapy? Mapu projeďte MapToolem, chybějící objekty a spliny napište do fóra Hledám. Pokud nic nechybí a máte pouze modrou oblohu, napište dotaz sem.

Přikládejte logfile (do tagu CODE).

Placené mapy pro OMSI 2

Příspěvekod mKO » 02 led 2021 14:40

Zdravíčko, chtěl bych se zeptat, kterou placenou mapu pro OMSI 2 mi můžete doporučit. Na steamu moc českých, a ani anglických recenzí není. Klíčová je pro mě zejména:

- zajímavá infrastruktura (žádné rovné cesty jako ve Spandau)
- Vzhled mapy
- především však optimalizace, stroj mám poměrně výkonný, ale znáte OMSI

Hamburger Tag und Nacht i Hamburg Hafencity už mám.

Všem děkuji mockrát za doporučení.
mKO
Rozkoukaný člen
Rozkoukaný člen

Re: Placené mapy pro OMSI 2

Příspěvekod 57vlkodlak » 03 led 2021 01:00

Ahoj, keď už máš Hamburg, určite odporúčam neplatené mapy Ruhrau a Liestal, z tých platených Rheinhausen je podľa mňa dobrá voľba, prejdeš sa tam aj po dedinkách al po diaľnici trochu aj po meste a ak by si chcel niekedy stavať svoju mapu, tak v Rheinhausene sú super križovatky pre každú mapu.
57vlkodlak
Zabydlený člen
Zabydlený člen

Příspěvekod mKO » 03 led 2021 13:09

Super, díky, na Rheinhausen teda kouknu.
mKO
Rozkoukaný člen
Rozkoukaný člen

Příspěvekod andix » 03 led 2021 21:44

Ahoj, ja už nejaké platené mapy mám odporúčil by som tieto:

- Kaiser Stadt Aachen - veľmi pekné mestečko, ale tu si musíš dávať pozor. lebo je to veľmi náročná mapa z HW hľadiska.

- Vienna 1 a Vienna 2 - obidve sú super, lebo šoféruješ tam aj staršie Viedenské autobusy a aj nové MAN autobusy + dajú sa tam ovládať staré Viedenské električky Düwag a Wien ULF, ale iba ako AI vozidlá.

- Projekt Gladbeck alebo Metropole Ruhr - ide skoro o tie isté mapy s tým, že v Gladbecku ti funguje aj Vlak S9 z Halten am See až po stanicu Essen HBF, ale tu som mal problémy s HOF súborom, lebo nie na každej zastávke mi ľudia nastúpili do vlaku. A potom máš tam trať pre metro/vlak U35, kde sa prakticky vezieš tzv Stadbahnom, tam som jazdil s BR 481. Metropole Ruhr je väčšia, má viacej miest, linky sú prepracovanejšie do detailu, máš tam zrýchlené linky a medzimestské a máš tam ďaľšie obce navyše.

- Rheinhausen - odporúčam, dedinky, mestá, zákutia, diaľnica, také pekné vidiecké

- Berlin X10 - tiež dobrá mapa, hardwarovo trošku náročná, tam hlavne jazdíš v častiach po juhozápadnom Berlíne od Zoologickej záhrady až po Teltow, Stahndorf. Veľmi pekná mapa, ak si ku zakúpiš, potom nebudeš mať problém so spustením mapy metra U4 a U55 Kanzlerbahn.

Andix
andix
Rozkoukaný člen
Rozkoukaný člen

Příspěvekod mKO » 04 led 2021 11:37

Dobře, asi teda zkusím ten Rheinhausen. X10 mě dost láká, protože Berlín mám fakt rád, ale nemám rád ty dlouhé rovinky, kterých je Berlín plný.
mKO
Rozkoukaný člen
Rozkoukaný člen

Příspěvekod andix » 04 led 2021 16:49

Kľudne daj aj ten Aachen, je pekná a hornatá, len treba si potom v nastaveniach upraviť HW rozhranie, aby ti to nepadalo. ;-)
andix
Rozkoukaný člen
Rozkoukaný člen

Příspěvekod TheFloxiCz » 04 led 2021 17:32

Místo X10 bych raději zakoupil BRT Berlin. Je skoro o polovinu levnější, lepší, propracovanější a za 15€ toho u BRTu dostaneš mnohem víc, než u X10 za 25€.

Osobně bych ještě doporučil Bad Hügelsdorf. Mapa je velmi detailní a rozmanitá, nicméně část mapy není zrovna něco, za co bych chtěl zaplatit 25€, většinou se jedná o ty staré úseky, jakmile člověk vyjede z města, tam jen autor upravil drobnosti a vydal to víceméně ve stavu, jako je to ve freeware verzi. Město a centrum je jinak hodně krásné a defakto stavěné od nuly.
TheFloxiCz
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod Honzaa » 04 led 2021 19:37

andix píše:- Projekt Gladbeck alebo Metropole Ruhr - ide skoro o tie isté mapy s tým, že v Gladbecku ti funguje aj Vlak S9 z Halten am See až po stanicu Essen HBF, ale tu som mal problémy s HOF súborom, lebo nie na každej zastávke mi ľudia nastúpili do vlaku. A potom máš tam trať pre metro/vlak U35, kde sa prakticky vezieš tzv Stadbahnom, tam som jazdil s BR 481. Metropole Ruhr je väčšia, má viacej miest, linky sú prepracovanejšie do detailu, máš tam zrýchlené linky a medzimestské a máš tam ďaľšie obce navyše.

Hlavně ne Ruhr... Jedno z nejhorších DLC a ještě za takovou vysokou cenu, jakž takž dobré na tom jsou jenom ty Solarisy. Myslím, že tohle mluví za vše. A vlastně každý addon od Kevina je bída.
Honzaa
Zabydlený člen
Zabydlený člen

Příspěvekod mKO » 07 led 2021 02:03

Přesvědčivé video. Dobře věděl proč přidat ten bus, jiný důvod takový shit koupit fakt nevidím.
mKO
Rozkoukaný člen
Rozkoukaný člen

Zpět na Poradna