TOPlist

Úprava textur (zašpinění, rez apod.)

Pokud máte problém týkající se hraní OMSI, sdělte ho zde.
Pravidla fóra
Pouze modrá obloha po načtení mapy? Mapu projeďte MapToolem, chybějící objekty a spliny napište do fóra Hledám. Pokud nic nechybí a máte pouze modrou oblohu, napište dotaz sem.

Přikládejte logfile (do tagu CODE).

Úprava textur (zašpinění, rez apod.)

Příspěvekod Solaris 28Tr » 23 pro 2020 07:32

Zdravím, rád bych se zeptal, zdali někdo neznáte program, nebo prostě nějaký fígl jak udělat o něco více reálné textury, aniž by se ale jednalo o fototextury. Jde mi o to, že v reálném provozu žádné vozidlo nejezdí bez jediného kazu laku a nevypadá, většinou už po roce provozu, jako kdyby právě vyjelo od výrobce. Jde mi zkrátka o takové ty odřeniny, oloupaný lak apod. Vím, že úžasné fičuriny umí Substance painter, ale tam se kreslí přímo na model, který bych tedy musel nejprve dostat do modelovacího programu a až pak můžu tvořit. Takže hledám program, který umí něco podobného, ale uměl by kreslit na samotnou texturu. Osobně jsem zkoušel stáhnout si pár textur rzi a různé její části pak aplikovat na texturu, ale výsledek nedopadl úplně nejlépe, protože jsem vždy vybral jen určitou část oné rezavé textury, tak ikdyž jsem zvolil ořez s jemným přechodem, vždy to po přenosu na texturu busu vypadalo ne úplně reálně, protože tam bylo znát okolí té textury s rzí.
No, snad se chápeme co a jak mám na mysli, i když můj styl vyjádření vypadá, jak kdybych byl právě po flámu (ale jsem jen po noční). :D
Předem děkuji za odpověď tomu, kdo pochopí o co jde a přeji hezké svátky a vše nejlepší do nového roku. :)
Solaris 28Tr
Aktivní člen
Aktivní člen

Zpět na Poradna