TOPlist

Modelování v Blenderu - VYŘEŠENO

Pokud máte problém týkající se hraní OMSI, sdělte ho zde.
Pravidla fóra
Pouze modrá obloha po načtení mapy? Mapu projeďte MapToolem, chybějící objekty a spliny napište do fóra Hledám. Pokud nic nechybí a máte pouze modrou oblohu, napište dotaz sem.

Přikládejte logfile (do tagu CODE).

Modelování v Blenderu - VYŘEŠENO

Příspěvekod SORkař CZ » 25 lis 2020 14:46

Zdravím, mám takový problém s .o3d modely a následným exportem do .x formátu.
Když si v Blendru importuju .o3d objekt, tak se mi to zobrazí s takovými jakýsi dírami: https://ctrlv.cz/YXCK a když to následně exportuju (už vím, jak na to) do .x souboru potom to convertuju do .o3d souboru, zapíšu to do .cfg souboru, spustím ve hře, načtu bus, do kterého jsem to měnil/přidal a objeví se to tam takhle:
Obrázek Obrázek
Respektive, potřebuju se zbavit těch děr nebo to prostě, aby tam při načtení v Blenderu ty díry nebyly. Možná chyba může být buď v importu do Blenderu nebo exportu do .x souboru... :?
Naposledy upravil SORkař CZ dne 28 lis 2020 13:28, celkově upraveno 1
Fiktvní CZ mapa: hotová na 45 %
SORkař CZ
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Re: Modelování v Blenderu

Příspěvekod andix » 25 lis 2020 15:54

Ahoj, pri importe objektu do súboru.x sa stane, že môže to urobiť zmätok.

Ešte som nemodeloval kapotu a jej časti do OMSI2, ale keď modelujem do mapy stanicu a potrebujem vidieť originál, robím to tak, že použijem program Object converter - ten ti priamo prekonvertuje z o3d do akéhokoľvek súboru, ktorého chceš. Ja to väčšinou konvertujem do súboru .obj, pozriem si ten originál 1:1 v Bledneri a akékoľvek úpravy idem urobiť, modelujem to radšej nanovo - je to lepšie. Akonáhle niečo upravujem naimportovanom objekt, robí to zlobu a pri exporte sa ti presne môže stať aj to, čo si poslal v printscreenoch.

Takže asi toľko.

Andix
andix
Rozkoukaný člen
Rozkoukaný člen

Příspěvekod SORkař CZ » 25 lis 2020 16:00

S tím Object converter to dělám stejně. Ale nechápu to s tím 1:1 a co mám udělat, když si otevřu Blender a chci to do něj importovat bez těch děr? Jinak děkuji za odpověď. :)
SORkař CZ
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod andix » 25 lis 2020 16:02

A s tým Object converterom to do akého súboru konvertuješ? do .x alebo do iného?
andix
Rozkoukaný člen
Rozkoukaný člen

Příspěvekod SORkař CZ » 25 lis 2020 16:04

No .o3d soubor si otevřu v tom Object converteru a exportuju/uložím ho do .obj formátu a pak ho importuju v Blendru.
SORkař CZ
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod andix » 25 lis 2020 18:58

Akú máš verziu Blenderu? Viem, že ja keď som v novšej verzi exportoval do .x súboru, vôbec mi omsiconverter to nevedel prekonvertovať.
andix
Rozkoukaný člen
Rozkoukaný člen

Příspěvekod SORkař CZ » 25 lis 2020 19:41

2.79 a když to exportuju do .x formátu, tak mi to OmsiXConv překonvertuje úplně v pohodě na .o3d formát.
SORkař CZ
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod SORkař CZ » 26 lis 2020 20:48

Omlouvám se za doublepost.

Vzpomněl jsem si, že při exportu do .obj formátu mi v 3D Converteru se mi objeví toto: https://ctrlv.cz/tG7m Dočetl jsem se, že nemám plnou verzi, díry, které se mi objevují, je způsobeno tím, že mám demo verzi a potřebuju se nějak zaregistrovat, jenže nevím jak a kam a nebo jak získat plnou verzi? :?
SORkař CZ
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Zpět na Poradna