od Fantomas007 » 22 pro 2012 23:18
Jasně, ještě sem napište + na dalších 10 stran, od toho přece internetová fóra jsou...
Ale mám taky podobný názor jako TomsonTom, ale jen podobný.
Nechápu, k čemu v této fázi vytvářejí rozšíření mapy, která kvůli špatné optimalizaci bude ještě méně hratelná, a další autobusy. Beru NG272, přidali podporu kloubu, musí ukázat nějaký funkční model. Ale další jsou zbytečné. Při vydání hry byla sice ta hra osekané co se týče obsahu - jeden a půl mapy, k tomu sice na první pohled hromada autobusů, ale kdyby tam byly dva, rozdíl by ani moc nešel poznat. Dohánět to teď, když už existují stovky addonů, všelijakých map a autobusů, je už poněkud zbytečné. Cením si těch drobných vylepšení, například možnost ovládaní D-padem (v ETS2 jsem si tím ovládal pohyb kamery, v omsi mě štve to stále přehmatavání na klávesnici), to je fajn, ale hromada jiných věcí, které jsou ve hře na první pohled vidět a ubírají celkovému dojmu zůstávají nedotčeny. Čert vem polohovatelné sedadlo a zrcátka, předjíždění (dříve radši jen celkové zlepšení AI) či nárazy (proboha, vždyť to by většina tu hru nerozjela už vůbec), bez takových přežiju, ale jedním z největších problémů jsou lidé - cestující. Od takové hry, kde je máte stále na očích, bych čekal daleko, daleko, daleko, daleko lepší zpracování. Když jsem je viděl na prvních videích, které byly uvedeny ještě před vydáním, silně mě to odrazovalo, ale říkal jsem si, že to snad ještě do vydání upraví. Bohužel, nestalo se. Silně robotické pohyby, 8 "typů" (4+4, pokud si dobře pamatuji), v zimě oblečení s krátkým rukávem, ale hlavně že si při 15°C stěžují, jaká je v busu zima.
Obecně by se teď měli vykašlat na takové prkotiny a vychytávky, nač vysílačku, stopy ve sněhu a nějakého policajta, který mě bude zastavovat (tento bod si navíc trochu protiřečí se zamítavým postojem ohledně vystoupení/chůze, bez toho by to bylo naprd), hlavně by se měli soustředit na věci, které jsou vidět hned po spuštění, po pár minutách jízdy, tedy na zmiňované cestující, AI dopravu a hlavně tu zatracenou optimalizaci. Taky nevím proč se tak vehementně brání novému uživatelskému prostředí, i když teď není nejhorší, nebylo by na škodu o tom alespoň přemýšlet. Když si na tom svém To-do seznamu odškrtnou tyto věci, hned to bude pro mě několikanásobně lepší hra a žádná další vylepšení to už tolik nepozvednou.