TOPlist

OMSI 2

Speciální forum sloužící pro témata výhradně o OMSI 2.

Re: OMSI 2

Příspěvekod Tomko00 » 22 pro 2012 21:33

+3 :) Celkom pekne spísané. :)
Tomko00
Veterán
Veterán

Příspěvekod Jazz » 22 pro 2012 21:41

+4 Absolutní souhlas...
Obrázek

Intel i5 4460 @ 3,2 GHz; ASUS TURBO-GTX960-OC-2GD5; 16GB RAM DDR3; Win 10

Nejezděte do Budějc! Jsou tu ne úplně inteligentní tvorové! Bohužel, nelimitovaná edice!
Jazz
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod henko151 » 22 pro 2012 22:01

+5 Pravda súhlasím
henko151
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod JCXmedvidek » 22 pro 2012 22:15

pridám sa aj ja :D
+6 ;)
JCXmedvidek

Příspěvekod Staník » 22 pro 2012 22:21

Tak určitě! :D
+7 ;)
Obrázek
Batman je nejlepší hrdina všech dob!!!
Snažím se pomoci, když vím, a to slušným způsobem.
Nesnáším Prahu.
Staník
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod Kuba5 » 22 pro 2012 23:08

Sice už je to dost spam, ale musím.
+8. :) Napsal jsi to fakt dobře, přesně tak, jak to myslim já. S těma tramvajema si snad dělají srandu nebo to vážně nechápu.
Ty změny v OMSI 2 mi taky přijdou dost malý, všechno jsou jen menší detaily a když už tam je něco pěknýho, tak je tam otazník, to je prostě k naštvání.
Např. jsem nepochopil proč je sakra u více modelů lidí otazník? V zimě jiné oblečení je taky jednoduché a je tam otazník, stejně tak u motorek a kol, vždyť je to normální AI auto, jen to je to jiný model. Tohle je fakt ještě k většímu nasrání lidí. :roll: :evil:
Kuba5
Diskutující člen
Diskutující člen

Příspěvekod Rohatej » 22 pro 2012 23:12

A jaké reakce mají němci na fóru?
Rohatej
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod Fantomas007 » 22 pro 2012 23:18

Jasně, ještě sem napište + na dalších 10 stran, od toho přece internetová fóra jsou...

Ale mám taky podobný názor jako TomsonTom, ale jen podobný.
Nechápu, k čemu v této fázi vytvářejí rozšíření mapy, která kvůli špatné optimalizaci bude ještě méně hratelná, a další autobusy. Beru NG272, přidali podporu kloubu, musí ukázat nějaký funkční model. Ale další jsou zbytečné. Při vydání hry byla sice ta hra osekané co se týče obsahu - jeden a půl mapy, k tomu sice na první pohled hromada autobusů, ale kdyby tam byly dva, rozdíl by ani moc nešel poznat. Dohánět to teď, když už existují stovky addonů, všelijakých map a autobusů, je už poněkud zbytečné. Cením si těch drobných vylepšení, například možnost ovládaní D-padem (v ETS2 jsem si tím ovládal pohyb kamery, v omsi mě štve to stále přehmatavání na klávesnici), to je fajn, ale hromada jiných věcí, které jsou ve hře na první pohled vidět a ubírají celkovému dojmu zůstávají nedotčeny. Čert vem polohovatelné sedadlo a zrcátka, předjíždění (dříve radši jen celkové zlepšení AI) či nárazy (proboha, vždyť to by většina tu hru nerozjela už vůbec), bez takových přežiju, ale jedním z největších problémů jsou lidé - cestující. Od takové hry, kde je máte stále na očích, bych čekal daleko, daleko, daleko, daleko lepší zpracování. Když jsem je viděl na prvních videích, které byly uvedeny ještě před vydáním, silně mě to odrazovalo, ale říkal jsem si, že to snad ještě do vydání upraví. Bohužel, nestalo se. Silně robotické pohyby, 8 "typů" (4+4, pokud si dobře pamatuji), v zimě oblečení s krátkým rukávem, ale hlavně že si při 15°C stěžují, jaká je v busu zima.
Obecně by se teď měli vykašlat na takové prkotiny a vychytávky, nač vysílačku, stopy ve sněhu a nějakého policajta, který mě bude zastavovat (tento bod si navíc trochu protiřečí se zamítavým postojem ohledně vystoupení/chůze, bez toho by to bylo naprd), hlavně by se měli soustředit na věci, které jsou vidět hned po spuštění, po pár minutách jízdy, tedy na zmiňované cestující, AI dopravu a hlavně tu zatracenou optimalizaci. Taky nevím proč se tak vehementně brání novému uživatelskému prostředí, i když teď není nejhorší, nebylo by na škodu o tom alespoň přemýšlet. Když si na tom svém To-do seznamu odškrtnou tyto věci, hned to bude pro mě několikanásobně lepší hra a žádná další vylepšení to už tolik nepozvednou.
Obrázek
Fantomas007
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod TomsonTom » 22 pro 2012 23:43

Máš pravdu, ale mně jsou cestující docela ukradený. Skoro si troufám říct, že kdyby se najednou v OMSI objevili lidi v zimních bundách, tak si toho ani nevšimnu. Pro mě je mnohem důležitější to, co přímo nějak souvisí s řízením. Je mi vážně fuk, jestli mi v autobuse sedí bába o holi nebo osmiletý děcko. Mnohem víc mě zaujme, pokud v silném dešti opravdu nebude vidět na silnici, pokud na obloze budou vidět blesky, když na sněhu uvidím stopy aut, který projely přede mnou, když budu muset čachrovat s větráním, aby se mi odmlžilo okno (to je v reálu kolikrát zábava, když je prd vidět), když u všech autobusů budou zamrzat zrcátka, když v zimě bude problém nastartovat, apod.

Taky bych ocenil, kdyby při rozjezdech v zimě mi to nemlátilo s volantem sem tam (ještě jsem v reálu nezažil, že by mi při rozjezdu začal rotovat volant na všechny strany), aby když v létě dupnu na brzdu jsem slyšel pištění pneumatik, a vůbec ty zvuky by to chtělo vylepšit (třeba když vjedu do kaluže, když jedu po sněhu, apod.). Taky když je auto ve smyku, tak je slyšet drhnutí pneumatik o silnici.

A hlavně! Kéž by v editoru šly pořádně nastavit přednosti na křižovatkách! Tohle High a Low priority kolikrát spíš nefunguje, než funguje. Nehledě na to, že v současném OMSI NEJDE vytvořit T-čková křižovatka bez semaforů, kde auta přijíždějící z vedlejší silnice odbočují vlevo! Protože když to uděláte, tak se tam dřív nebo později auta zaseknou.

EDIT: Tento problém zaseknuté AI mě rozčiluje tisíckrát víc, než lidi v tričku v -15 °C.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
TomsonTom
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod Fantomas007 » 23 pro 2012 00:17

Ano, samozřejmě, AI je větší problém než lidé, neříkám že ne. Ale pokud máme takovýto typ hry, s tímto zaměřením, tak mi lidé rozhodně ukradeni být nemohou.
Obrázek
Fantomas007
Pokročilý člen
Pokročilý člen

PředchozíDalší

Zpět na OMSI 2