Já jsem OMSI 2 odstavil. Jako, abych se podíval do zrcátek a měl najednou o cca 15-20 fps míň, tak to je síla. Ještě jsem tohle u žádný jiný hry neviděl. Já mám, sice, u všech busů, co s nimi jezdím, nastaveny zrcátka tak, že pokud se dívám přímo vpřed, tak se zrcátka deaktivují a fps vylítne rapidně nahoru, ale jakmile se na ně natočím pohledem, aktivují se (s tím i slušný lag hry - to je, ovšem, pochopitelné). Ale při hraní je to i takto nastavené, dost nežádoucí. Oni se zabývají nějakýma kravinama, jako najíždění AI do busů, jak popisujete, nebo jiný, podobný věci, přitom není hra absolutně optimalizovaná. Jo, sice mám starší NTB (ROG ASUS G53SW,i5-2410M 2,3@2,9GHz TURBO,4G RAM DDR3,GF GTX460M 1,5GB GDDR5), ale dnešní herní tituly zvládne na středně vysoké až vysoké (ultra) detaily (např. TS 2015, či ETS 2). Já sice chápu, že hru vytvořilo pár fandů autobusů, ale myslím si, že na 1. místě by je měla zajímat optimalizace herního engine a až pak to ostatní. Neustále tady čtu, jak někteří mají problém rozeběhnout to a to, protože (podle nich) mají slabé PC, i když to třeba není pravda. Já mám třeba na mapě Karlovy Vary, doslova, slideshow (v centru města zhruba 6 - 10 fps). Jasně, říkáte si, optimalizace mapy, to je taky pravda, ale co třeba věc výše popsaná? Hra ani neumí využít komponenty počítače naplno, grafika se, doslova, fláká (a to si ještě pomáhám se SweetFX) a procesor se pohybuje mezi 60 - 70% výkonu, jak v single, tak i v multithreadingu. OMSI je parádní simulátor, ale od vydání verze 2.2 jsem očekával nějaké zlepšení. To se bohužel nestalo a já ani nemám motivaci pro hru cokoliv tvořit. Abych si postavil nové PC, na to, bohužel, nemám (a ani dlouho mít nebudu) dostatek financí. Takže dokud se nedostaví nějaká slušná optimalizace hry (engine), tak nemá u mě smysl pro hru, cokoliv, tvořit.
Za tohle čekám dost ostré připomínky, ale na mém názoru (rozhodnutí) to nic nezmění.