TOPlist

OMSI 2 a HW požadavky

Speciální forum sloužící pro témata výhradně o OMSI 2.

Re: OMSI 2 a HW požadavky

Příspěvekod Sergio_Cz » 22 dub 2014 20:26

na omsi můžeš mít třeba gk ze zlata, nic ti nepomůže, pokud mohu doporučit ze zkušenosti, AMD :)
Obrázek
jsem žid a neumím si změnit heslo

Discord - Autobusové simulátory, Vlakové simulátory a další hry. I Šotouši
https://discord.gg/invite/TEJEUuj
Sergio_Cz
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod 0martas0 » 22 dub 2014 20:36

No, asi tak. I ty co si sem dal nebudou využité pořádně. Vlastně nic v PC nebude využito. :D
0martas0
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod ALEDOL » 22 dub 2014 20:41

Já mám třeba nVidia GeForce GT 635M a v méně náročných částech Štětína až 50FPS a to by mi to správně ani nemělo fungovat.
ALEDOL
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod Opavan99 » 22 dub 2014 20:44

S mojí grafickou Omsi jede ve Štětíně kolem 20,ale jiný hry celkem jdou.Hrál jsem ETS2 na vyskové při malinkých lagách.
Návod na podpis.: Potřebujete velké obrázky tak, aby se musely dlouho načítat. K tomu nějaký popis, třeba : Miluju tohle, tamto forever, přijďte se projet, prostě kravinu, která nikoho nezajímá. A ideálně tou nejsvětlejší barvou, ať to každý vidí. Hotovo.
Opavan99
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod Kuba J. » 04 kvě 2014 22:18

Nakonec jsem včera objednal GTX 750 Ti 2GB od EVGA za 3400 Kč (takže v podstatě tu nejlevnější GTX 750 Ti). Tak uvidím příští víkend, jak s ní poběží OMSI 2.
Kuba J.
Diskutující člen
Diskutující člen

Příspěvekod Peterson » 05 kvě 2014 06:38

Máš sa na čo tešiť, budeš milo prekvapený.
Peterson
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod Kuba J. » 11 kvě 2014 18:07

Tak s novou grafikou a Omsi 2.1 mám na Berlíně FPS mezi 20-32, u Rathausu a v blízkém okolí nějakých 17-20 FPS, za zrušenými hranicemi až k Falkensee Bhf (kromě chvilek s načítáním) se drží FPS víceméně mezi 30-37 :). Testováno s SU15 ZF. S předchozí verzí - 2.0.24 bych IMHO měl o něco lepší FPS, ale i když jsem měl aktualizace vypnuté, tak stejně Steam tu aktualizaci nainstaloval :x :roll:.

EDIT:
Na mapě Dolní Kounice s Citarem G mám FPS následující: Dolní Kounice 24-29, mezi Dolními Kounicemi a Trboušany v těch vinicích mám 31-34 a v Trboušanech 34-39 :D. Zvenku na smyčce v Trboušanech 64-66 FPS. Překvapili mě ty vinice, tam FPS vždycky klesalo a najednou je FPS vyšší než v Dolní Kounici :).
Kuba J.
Diskutující člen
Diskutující člen

Příspěvekod Jaškin » 01 črc 2014 19:29

Zdravím.

Chtěl bych se obrátit na Vás s prosbou o nějaký tip.
Nedávno jsem si reinstaloval OMSI 2. Aktualizované ho mám na verzi 2.1. Zdůrazňuji, že ho mám poctivě koupeno.

Ze začátku mi šlapalo v pohodě. Neměl jsem žádné výtky.

Jenže postupem času se vše změnilo. Textury v okolí se mi začaly strašně dlouho načítat, hra se začala neskutečně zasekávat (Ano, funkci Autosave mám vypnutou), na místech, kde jsem měl kolem 20-25FPS, mi najednou autobus skáče (MAN Lion's City DTF V2.1). Už asi třetí den se hrabu v Nastavení, zkouším nejrůznější fígle, ale pořád nic. FPS mám průměrně mezi 10-15 :| Tyhle věci bývaly lepší.

Navíc jsem už OMSI reinstaloval snad 4x, mohlo by to mít i na to vliv??

Měli by jste nějakou radu, ohledně nějakého zvýšení FPS?? O koupi nového notebooku jsem už uvažoval, ale jaksi se zatím nehrnou peníze. Ostatně, můj notebook máte popsaný v mém podpisu...

Byl bych moc rád za nějaké Vaše nápady. :) :)
"Money can buy many things, even power..."
Jaškin
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod shitman » 01 črc 2014 20:29

tam může být problém cokoliv. pokud se ti podobně zpomalují i jiné hry, je problém bud v pevném disku (defragmentace či promazání zbytečností by mělo pomoct, optimálně se uvádí, že bys měl mít na disku pro vyrovnávací paměť alespon 25% volného místa, já osobně doporučuju víc), nebo v tom, že se ti notebook přehřívá - může být zanesený větrák nebo ztuhlá pasta na procesoru, což by se ale stávat nemělo.. jestli to seká jenom omsi, tak je problém jenom v omsi. :) mám teroii, že čím větší složka omsi je (tj. čím víc addonů - map, objektů a vozidel), tím pomalejším se omsi stává, ale nemám tu teorii jak odzkoušet, protože při tvorbě map si mazat objekty nemůžu dovolit.
Obrázek
Obrázek PROTOŽE ZRZKY VLÁDNOU SVĚTU!!
shitman
Profík
Profík

Příspěvekod ALEDOL » 01 črc 2014 22:22

Jaškin píše:Zdravím.

Chtěl bych se obrátit na Vás s prosbou o nějaký tip.
Nedávno jsem si reinstaloval OMSI 2. Aktualizované ho mám na verzi 2.1. Zdůrazňuji, že ho mám poctivě koupeno.

Ze začátku mi šlapalo v pohodě. Neměl jsem žádné výtky.

Jenže postupem času se vše změnilo. Textury v okolí se mi začaly strašně dlouho načítat, hra se začala neskutečně zasekávat (Ano, funkci Autosave mám vypnutou), na místech, kde jsem měl kolem 20-25FPS, mi najednou autobus skáče (MAN Lion's City DTF V2.1). Už asi třetí den se hrabu v Nastavení, zkouším nejrůznější fígle, ale pořád nic. FPS mám průměrně mezi 10-15 :| Tyhle věci bývaly lepší.

Navíc jsem už OMSI reinstaloval snad 4x, mohlo by to mít i na to vliv??

Měli by jste nějakou radu, ohledně nějakého zvýšení FPS?? O koupi nového notebooku jsem už uvažoval, ale jaksi se zatím nehrnou peníze. Ostatně, můj notebook máte popsaný v mém podpisu...

Byl bych moc rád za nějaké Vaše nápady. :) :)

Nechci aby to vypadalo,že ti to přeju,to vůbec ne. Jen jsem rád a myslím,že i ty můžeš být rád,že v tom nejsi sám. Já mám od nového updatu úplně stejný problém s FPS jako ty. Psal jsem MRdům na mail a oni mě "mile" odkázali na FAQ a ofiku. Já bych řekl,že nezbývá,než počkat na další update.
ALEDOL
Stálý člen
Stálý člen

PředchozíDalší

Zpět na OMSI 2