Česká aj slovenská hudobná scéna má fajn pesničky zhruba do roku 2000 a od vtedy to už ide dole vodou. A ak ide o svetoznáme pesničky, myslím že čechom netreba predstavovať Karla Gotta A ku nemeckým, taká NENA je úplne pecková, je jedno aká pesnička, v jej podaní znie fajn, nemám s tým jazykom problém.
Měli bychom se přesunout do hudby, ale napíšu sem. Z německých kapel si pustím semtam Rammstein a Camouflage (v angličtině ). Nic českého nemůžu ani slyšet, poslouchám hlavně Depeche Mode a metal (Ozzy, Black Sabbath), ovšem v češtině mi metal zní nějak podivně. (když jsem u CZ metalu, tak podotknu, že KABÁT není metal, KABÁT nemám rád)
DIMI píše:Klaisická ukázka, jak je německej jazyk ošklivej a jak nejde udělat hezká německá písnička. Chudáci
Vím,že je to už staré téma,ale všiml jsem si ho až teď a musím na to reagovat. Je pravda,že němčina je strašně tvrdej jazyk a že písničky nejsou moc hezký,ale znám jednu,která se mi fakt líbí. A ta se snad bude líbit i vám a je tak známá,že jí určitě každý zná (dávám odkaz na dlouhou verzi s vloženou ruštinou,tahle verze se mi líbí nejvíc) :