TOPlist

Soukromé modifikace

Obecně i mimo OMSI

Re: Soukromé modifikace

Příspěvekod mhdfm » 06 led 2021 11:58

Jak dokážeš nechtěně vypustit placený addon ven? :)
Uživatelský avatar
mhdfm
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen
 
Příspěvky: 5756
Registrován: 09 pro 2012 08:09

Re: Soukromé modifikace

Příspěvekod Duchtory » 06 led 2021 12:13

Nedošlo mi že to tak asi úplně nefunguje když vymažu složku Sound a Script že to pořád nebude úplně ok a že k tomu žádné právo na změnu textur nebudu potřebovat. No jo, občas mi to úplně nemyslí. :oops:
Uživatelský avatar
Duchtory
Aktivní člen
Aktivní člen
 
Příspěvky: 443
Registrován: 25 říj 2018 18:03

Re: Soukromé modifikace

Příspěvekod Solaris 28Tr » 26 led 2021 12:12

Nezabíjejte mě za to, že zde zareaguji, nicméně jakožto dlouholetému (prakticky od vydání OMSI 1) členovi to nedá. Trochu mě mrzí, že se z označení "soukromá modifikace/mapa/repaint" stala taková všední mantra, kterou se dneska ohání prakticky každý, kdo vytvoří i, a teď se nezlobte za to označení, vymodeluje i jen pitomej barák. Bohužel, opravdu co tak pozoruju, tak máme asi nejhorší "komunitu" vůbec. Ona to vlastně ani komunita není, protože to je prakticky pár lidí, co jenom ukazují věci, které pošlou maximálně hrstce svých přátel, aby se s tím mohli chlubit taky. A pak je tu opravdu jen píď těch, kteří ještě něco chtějí udělat i pro ostatní a něco se sem tam ven dostane.

Já nikoho za tohle nehaním, je to každého věc. Jen jsem chtěl podotknout, že třeba ve srovnání s komunitou kolem Railworks/Train simulator je tohle naprostá zoufalost. Ano, taky nás tam serou děti, ano taky tam rozdmýchávají hádky, ale místní autoři se tohle bohudík naučili ignorovat a máme díky nim naprosto perfektní modely a tratě, které můžeme mít všichni. A jsme nim za to vděční a dokonce díky nim máme asi úplně nejlepší addony do této hry vůbec.

Ono i tady to bývalo mnohem lepší. Nevím, co se stalo, že teď najednou všichni jedou jen soukromničení. Já jsem bohužel ten, který na vlastní tvoření už času moc nemá, protože jsem už pracující člověk, nadto mám i rodinu, takže jsem spíš rád, když si na dvě nebo tři hodiny sednu a můžu se projet. Tím víc mě tohle pak mrzí.

Ale znovu říkám, nikomu nenadávám, nikoho nehaním. Je to čistě jen a pouze můj názor na danou problematiku.
Uživatelský avatar
Solaris 28Tr
Aktivní člen
Aktivní člen
 
Příspěvky: 556
Registrován: 20 dub 2014 08:39

Re: Soukromé modifikace

Příspěvekod Kortes » 26 led 2021 20:29

Tohle není jenom věc Omsi ale třeba i komunity ETS 2, máme tam spousta VIP módů například zmíním Vlastovu CZ/SK mapu. Ta byla dříve dostupná zadarmo, ale bohužel ji stále někdo vynášel tak se jí autor rozhodl nechat jenom pro uzavřenou skupinku hráčů. Z toho plyne proč se stále více autorů rozhoduje si své věci nechat pouze pro sebe nebo pro užší skupinku hráčů. :)
Kortes
Nový člen
Nový člen
 
Příspěvky: 1
Registrován: 02 pro 2019 21:32

Re: Soukromé modifikace

Příspěvekod Softair » 27 led 2021 08:55

Ta komunita je všude podobná... I v RailWorks se teď dostaly ven Jáchymovy nedokončené modely a kvůli tomu se rozhodl ukončit tvorbu. Z Trainz komunity znám to samé, a i tam se říká jak je to nejhorší, ale ty soukromé věci se moc neukazují. RailWorks je na tom přeci jen o trochu lépe, ale kdykoliv to může skončit stejně jako tady.
Uživatelský avatar
Softair
Rozkoukaný člen
Rozkoukaný člen
 
Příspěvky: 95
Registrován: 22 zář 2019 12:54

Re: Soukromé modifikace

Příspěvekod Solaris 28Tr » 27 led 2021 20:52

Jáchym nekončil tvorbu jen kvůli tomuhle. On to chtěl udělat už dávno. Ale víceméně stále aktivní je, jen v pozadí, protože pomáhá dělat na scriptech pro vozidla jiných autorů. Třeba updatovaní Plecháči mají jeho vzduchařinu. Takže tohle nebyl hlavní důvod.
No, TRS je taky kapitola sama pro sebe. Já ho sice nemám, ale co tak sleduju, tak tam taky snad veřejný už není prakticky nic a všichni si jedou jen sobě a kamarádům do šuplíku.
Uživatelský avatar
Solaris 28Tr
Aktivní člen
Aktivní člen
 
Příspěvky: 556
Registrován: 20 dub 2014 08:39

Re: Soukromé modifikace

Příspěvekod wooderCZ » 27 led 2021 21:38

Jen tak pro zajímavost, jaké máte příklady "soukromničení" v OMSI?
Obrázek
Uživatelský avatar
wooderCZ
Zasloužilý tvůrce addonů
Zasloužilý tvůrce addonů
 
Příspěvky: 4014
Registrován: 17 zář 2011 22:02
Bydliště: Opava

Re: Soukromé modifikace

Příspěvekod Solaris 28Tr » 28 led 2021 23:30

Myslím, že zdejší vlákno Showroom a skupiny na FB by ti mohly stačit,nemyslíš? :-)
Uživatelský avatar
Solaris 28Tr
Aktivní člen
Aktivní člen
 
Příspěvky: 556
Registrován: 20 dub 2014 08:39

Re: Soukromé modifikace

Příspěvekod TheFloxiCz » 29 led 2021 00:14

Nevím, jak to mají ostatní, ale před chvílí jsem prošel asi 30 posledních stránek showroomu. Popravdě mě tam oslovilo úplné minimum věcí. Počet těch věcí bych doopravdy spočítal na prstech jedné ruky.

Tady nová kasa, tady nový repaint, sem tam nějaká modifikace autobusu... Ale stále to není něco ve smyslu "MUST-HAVE". Takže mě spíše napadá, že spoustu členů tu jede něco ve smyslu: "co má on, musím mít taky, a když to nemám, tak je to svině".

Fajn, soukromničení tady je (ostatně jako v každé komunitě), ale většina z toho jsou jen drobnosti, který doopravdy člověk k životu nepotřebuje, a ve výsledku to ostatní nijak nepoškozuje. Dobře, kdyby tady někdo měl všechny Karosy, Irisbusy, Iveca nebo další autobusy v luxusní propracovanosti, tak ani nepípnu, ale většina lidí/dětí tu pyskuje jen kvůli nový kase do Karosy a podobným věcem. Doopravdy to potřebuješ? Já si myslím, že ne.


A krásný příklad je tvorba Vlasty do RW, kterou má od jistých časů jako soukromou. Má možná i desítky typických českých vozů, jednotek a lokomotiv, ale většina z nich je v takovém zpracování, že je to doopravdy jen na osobní potěšení, přesto se snaží o ně všichni škemrat. Tím jsem chtěl říct, že všechno co vidíme soukromé ještě neznamená, že je to v té nejlepší kvalitě a zpracování, a přesně jak psal ve svém příspěvku petricekvoz, byla by to ve výsledku jen šibenice pro autora, v tomto případě pro zmiňovaný příklad u RW...

Přeji hezký zbytek večera :)
TheFloxiCz
Stálý člen
Stálý člen
 
Příspěvky: 2221
Registrován: 25 kvě 2014 22:21

Re: Soukromé modifikace

Příspěvekod wooderCZ » 29 led 2021 00:31

Tak ale Showroom je přesně pro tohle dělaný. Ukázat, že něco umím, něco jsem vytvořil. Taky občas někomu závidím, ale já těm lidem nezávidím ty věci co vyrbili, ale ty schopnosti si ty věci udělat. A samozřejmě v dobrém, ne tak, že jim budu říkat, že se vychloubají, že soukromničí nebo podobně.

Ale to je čistě subjektivní, no. Taky třeba nemám rád tvůrce, kteří sice dají něco zdarma ke stáhnutí, ale určí si k tomu naprosto nepochopitelné podmínky (zákaz reuploadu, zákaz úprav a podobně). U vozidel a map to ještě chápu, ale třeba u objektů? Přitom třeba u Trainz bylo jasně dokázáno, že je to chyba. Originální linky potom zmizely a ty věci nebyly k sehnání. Navíc čistě subjektivně nechápu ty tvůrce (pořád se bavím o objektech). Já třeba mám rád, když se moje objekty v mapách objevují a vídám je na screenech a videích. A nevadí mi, že třeba nikdo neví, že jsem autorem. Vím to já a to mi stačí.

Ještě abych se vrátil k tomu soukromničení, jak píšete. Docela chápu tvůrce, kteří vyrobí autobus a dočkají se hejtu, protože dveře jsou o 3 cm užší, okno nevrže jak má a podobně (přirovnání berte s nadhledem). Pak se nedivím, že další projekty už dělá jen pro sebe. A nechápu uživatele, který vykvajzne 30€ za nekvalitní hru (což OMSI2 rozhodně je) a pak jsou schopní hejtit addon, který je zdarma.
Obrázek
Uživatelský avatar
wooderCZ
Zasloužilý tvůrce addonů
Zasloužilý tvůrce addonů
 
Příspěvky: 4014
Registrován: 17 zář 2011 22:02
Bydliště: Opava

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuse

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 17 návštevníků