TOPlist

ODPAD

Obecně i mimo OMSI

Re: Screenshoty ze hry - rozpracované/soukromé projekty

Příspěvekod BusákCZ » 25 srp 2019 20:04

A proč máme rozkradnuté modely? Protože je autoři někomu posílali. Kdyby si je opravdu nechali pro sebe, tak máme tolik věcí dokončených! ;)
Uživatelský avatar
BusákCZ
Člen
Člen
 
Příspěvky: 699
Registrován: 03 srp 2018 12:40
Bydliště: Tam kde jezdí FTL.

Re: Screenshoty ze hry - rozpracované/soukromé projekty

Příspěvekod Martin_S » 25 srp 2019 20:20

Nikdo nikomu nebrání, aby si zbastlil svoji modifikaci čehokoliv do simulátoru, to chraň pánbu. Ovšem takový přístup stylem "Koukej na to, chtěl bys to taky mít? Jenže ty to nikdy mít nebudeš, haha!" je mi prudce proti srsti. Dnešní malí "parchanti" skutečně neumí poprosit a chtěli by vše ideálně bez práce a jakékoliv snahy, a je pochopitelné, že to autorům leze krkem, ale uvědomte si prosím jednu věc. VY jste ti, kteří něco umí a vědí, a tudíž VY byste se měli zachovat jako profesionálové, tj. úplně to ignorovat, nebo podat odpověď na úrovni a ne se jen tak ohradit nad nějakým malým spratkem, co teprve před chvílí doběhl ze školní družiny.

Také bych Vám rád připomněl, že veškerý čas, který tomu simulátoru, resp. tvorbě věnujete, je VÁŠ čas a vy ho dobrovolně [předpokládám] trávíte klikáním v editoru nebo modelovacím programu. Nikdo vás k tomu nenutí, je to VAŠE rozhodnutí. Tudíž nárokovat si nějaký příspěvek je zcela mimo, maximálně můžete doufat, že vám nějaký spokojený uživatel pošle litr [ať už korun, mlíka nebo rumu] z dobré vůle. Ostatně na podobném principu fungují dobrovolné brigády. I já na ně pravidelně jezdívám, mám sice pitomou vedoucí a půlka návštěvníků si jenom na něco stěžuje, ale práce mě baví, vidím nějaký výsledek svojí činnosti a ještě jednou připomínám, nic z toho nemám [a ani nechci], protože je to dobrovolná brigáda, stejně jako je dobrovolná vaše tvorba. A to celé je i otázkou vlastní cti, nechtít nic z dobrovolné činnosti. Vzpomeňte si na projekt "Československý trolejbus", ten taky opravili brigádníci ve svém volném čase a bez výplaty - no co vám budu povídat, najděte a přečtěte si to sami.

Abych to tak nějak shrnul - pokud hodláte ponechat výsledky své práce z jakéhokoliv důvodu pouze ve svém počítači, tak se jimi prosím buď nechlubte, nebo je zveřejněte, ale zachovejte se při případných dotazech patřičně, nebo máte-li potřebu si takto zvyšovat sebevědomí, tak se na to raději vy*erte a bežte raději sportovat, přihlašte se na Olympiádu - tam je nahnání sebevědomí naprosto běžné a zaplatí vám za to statisíce, možná i miliony.
Uživatelský avatar
Martin_S
Aktivní člen
Aktivní člen
 
Příspěvky: 463
Registrován: 18 dub 2016 13:58
Bydliště: !!!

Re: Screenshoty ze hry - rozpracované/soukromé projekty

Příspěvekod Solaris7777 » 25 srp 2019 20:27

Busáku pamatuješ jak jsem Ti jednou psal že není hezké když všude cpeš ty vykřičníky? :cry:

Placený ho nemůžou dát, když byl vydán někým jiným jako free. Jedině se souhlasem, což je blbost.
A ostatně, pro ty, co věří ještě ve společnou komunitu, tady máte názornou ukázku, proč ti autoři kašlou na vydávání. Udělají mod, všichni škemrají, pak to třeba dají ven a pak každý hledá každou kravinku aby měl co zhejtit místo toho aby byl rád že to má. A tahle komunita by ještě něco chtěla?

Ostatně, nevím, co se tu řeší. Je to soukromé, je. Může to tu být, může, dokonce se to tady i tak jmenuje, takže proti pravidlům to není. Toť vše. Zbytečně se okolo toho dělá haló. Prostě se s tím smiřte, a raději si ještě vy, školou povinní, pojďte užít poslední týden prázdnin místo toho řešit kraviny.
Solaris7777
Stálý člen
Stálý člen
 
Příspěvky: 1523
Registrován: 05 črc 2015 00:17
Bydliště: Ostrava

Re: Screenshoty ze hry - rozpracované/soukromé projekty

Příspěvekod Ikarus_435 » 25 srp 2019 20:38

Martin_S a je tak ťažké pochopiť takú vec že keď je fotka v sekcii súkromne/rozpracované projekty tak z väčšiny prípadov ide o súkromnu prerabku? My nemôžme zato že vy neviete modelovať/upravovať, plačete ako deti že to nemáte, nadávate autorom že im to iba bude ležať v PC....uvedom si koľko hodín je strávených na tej prerábke....
Môj Setup|Procesor: Intel Core i7 4790S 3,2GHz|Grafika: Nvidia Geforce GTX 745 4GB|RAM: 16GB|HDD: 2,5TB|Monitor: 18,5" ASUS VS197DE
Obrázek
Uživatelský avatar
Ikarus_435
Stálý člen
Stálý člen
 
Příspěvky: 1350
Registrován: 03 dub 2013 18:29
Bydliště: Bratislava - Slovakia

Re: Screenshoty ze hry - rozpracované/soukromé projekty

Příspěvekod TheFloxiCz » 25 srp 2019 20:46

Na oficiálním německém fóru je aktuálně 880 stran z rozpracovaných či neveřejných úprav, na jedné stránce je 20 příspěvků. To je celkem nějakých 17 600 příspěvků od různých uživatelů, kteří si stejně jako spousta lidí odsud bastlí svoje modely.
Okay, proč ne. Nevidím v tom nic špatného. Pokud to uživatel nepostuje 5 krát denně, tak je mi to jedno. Ono, víte, tohle bastlení má taky stinné stránky, které vy nevidíte. A to ty, že ta věc nemusí být kolikrát ani funkční a je jen na oko (teď nemluvím o tom CW, ale globálně). Už hodně krát jsme se o tom mohli na oficiálním foru sami přesvědčit.



Ikarus_435 píše:To je každého vec či ten model pustí von alebo si ho nechá pre seba, a úprimne vlasntoručné úpravy na modeloch by som ani zďaľka nevydal pre kindermafiánov ktorý tu vyplakavaju, vdaka ním nemáme plnohodnotnú Karosu B941E, nedokončenú B961E a veľa daľších modelov....stale sa pytaš prečo si to nechávaju pre seba?


Karosy sem vůbec netahej. On je velký problém napsat jediný blbý příspěvek, že se všemi projekty končí, že? Hlavně, že jsou VELMI, ale VELMI aktivní jako tvůrci v RW komunitě, která je milionkrát horší...
TheFloxiCz
Stálý člen
Stálý člen
 
Příspěvky: 2221
Registrován: 25 kvě 2014 22:21

Re: Screenshoty ze hry - rozpracované/soukromé projekty

Příspěvekod Martin_S » 25 srp 2019 22:45

Ikarus_435 píše:Martin_S a je tak ťažké pochopiť takú vec že keď je fotka v sekcii súkromne/rozpracované projekty tak z väčšiny prípadov ide o súkromnu prerabku? My nemôžme zato že vy neviete modelovať/upravovať, plačete ako deti že to nemáte, nadávate autorom že im to iba bude ležať v PC....uvedom si koľko hodín je strávených na tej prerábke....


Já za ničím nepláču. A znovu podotýkám, že těch "kolko hodín strávených na tej prerábke" je promrhaných zcela dobrovolně!

Jinak asi jsme se trochu nepochopili - nemám nic proti tomu, aby se zde dávaly fotky soukromých úprav. Ale vadí mi, jakým arogantním způsobem se zde odbývají dotazy, zda to bude veřejné, prostě způsob "Já mám něco, co ty mít nemůžeš" mi těžce vadí. Všem takovým doporučuji odstěhovat se na Hlučínsko - tam je chlubení se věcma, například novou koupelnou, běžná věc, tam by došli pochopení. A když vy břízolit, tak my kachličky!

Já žádný bastl nechci. Ale chci vás, modeláře a stavitele vyzvat, ať se chováte aspoň trochu profesionálně - jste ti lepší, co něco umí, tak to dokažte i svým vystupováním a neprskejte. V životě se potkáte s blbečkama, které nebudete moct odbýt tak, jako ty děti tady na fóru.
Uživatelský avatar
Martin_S
Aktivní člen
Aktivní člen
 
Příspěvky: 463
Registrován: 18 dub 2016 13:58
Bydliště: !!!

Re: Screenshoty ze hry - rozpracované/soukromé projekty

Příspěvekod Solaris 28Tr » 26 srp 2019 09:32

TheFloxiCZ - S Georgem jsem v kontaktu právě skrze RW a nevím, co je špatného na tom, že dělá už jen pro RW. George s OMSI praštil právě kvůli zdejší Kinder komunitě a po tom, co nějaké prase na férovku zveřejnilo na uložto Karosu.
V RW sice otravují taky, ale vzhledem k tomu, že tam něco zbastlit, jako v OMSI není tak lehké, tak se většinou soustředí akorát na prasení skinů. A narozdíl od zdejších členů je tvorba do RW z 90% veřejná. Máme sice neveřejné Peršingy a Esa právě od George, ale to je víceméně z donucení, neboť využívají scripty a kabinu z Esa od Michala. Jinak jsou neveřejné víceméně jen některé skiny.
Bohužel, zdejší OMSI komunita je díky KinderParchantum odsouzena v podstatě již jen k "undergroundové" tvorbě pro sebe a vlastní přátele. Čest zdejším "starým harcovnikum", kteří tu ještě dokáží vydržet a něco pustit ven.
Mě osobně to mrzí, taky bych měl rád třeba Crossway s BUSE a konfigurací pro město (2D-2D-2V) ale modelovat sám neumím a vzhledem k moji práci a rodině a následnému volnému času se to už asi ani nikdy nenaučím. Ale rozhodnutí zdejších autorů chápu a plně respektuji. I když bych občas nejradši zdejší "provokatéry" proplesknul (brát s nadsázkou prosím) s tím, co hezkého zde předvádí.
Je to bohužel důsledek toho, že dnešní parchanti si myslí, že můžou mít vše a všem okolo nadávat a urážet je. Neříkám, že jsem nikdy nebyl drzej, ale zase jsem věděl, co můžu a nemůžu si dovolit. A když už jsem dostal od někoho něco, co bylo VIP, nebo WIP, tak jsem proboha držel hubu a nikde se tím nechlubil, pokud jsem neměl od autora vyloženě povolení. Tady děcko někde něco sežene, nebo zbastlí a hned se tim začne chlubit, jaký to je pán a výsledek je ten, že původní autor akorát zavře krám a práskne do koní a nazdar.
Takže asi tak. Takový je můj pohled na současnou komunitu kolem OMSI. Nadpoloviční většina nevychovaní haranti, co neumí říct ani Bé a těžce podpoloviční menšina, co je ještě ochotna něco málo pro komunitu vytvořit.
Vy, kterých se to týká, zkuste se zamyslet nad svým chováním. Ničíte tím totiž komunitu fajn lidí, kteří při sobě od začátku dokázali držet a udělat tu fajn prostředí (vzhledem k tomu, že jsem kolem OMSI aktivní prakticky už od samého začátku, tak tu už některé členy znám až moc dobře)...
Uživatelský avatar
Solaris 28Tr
Aktivní člen
Aktivní člen
 
Příspěvky: 556
Registrován: 20 dub 2014 08:39

Re: Screenshoty ze hry - rozpracované/soukromé projekty

Příspěvekod TheFloxiCz » 26 srp 2019 11:15

Nepochopil jsi pointu mého příspěvku. Tady vůbec nejde o to, že dělá něco pro jinou hru. Ať si každý dělá kam chce a co chce. Jde mi o ten přístup.

7.července 2017 VonShark napsal: "Vzhledem k předchozím nesrovnalostem, nemáme testery, tudíž tento model nikdo mít nemůžete, ledaže by kolega, ho někomu poslal, o čemž pochybuji."
O ani ne týden později se na YouTube objevilo video od náhodnýho člověka, který ji našel na ulož.to. Aha :?: :?: Takže oni nemají beta testery a někdo z beta testerů ji uploadne? To nějak nesedí, ne?

Když má čas věnovat se tvorbě do RW, byl v té době takový problém napsat: "Hele, nás to tvořit nebaví, tak na to sereme." O tohle mi jde. Mají čas věnovat se tvorbě jinde a tady nenajdou 30 vteřin na napsání blbého příspěvku? ;)

BTW. Hlavně, že byl VonShark naposledy aktivní 07 kvě 2019 04:17. To asi taky neměl čas na vyjádření a proto sem šel, že?
TheFloxiCz
Stálý člen
Stálý člen
 
Příspěvky: 2221
Registrován: 25 kvě 2014 22:21

Re: Screenshoty ze hry - rozpracované/soukromé projekty

Příspěvekod vojtas » 26 srp 2019 15:36

Jak to tady tak ctu, tak polovina lidi tady na foru by nikdy nebyla schopna udelat jakoukoliv realnou akci pro lidi, protoze by museli asi z jejich idiocie (verejnosti) spachat sebevrazdu.
Nevim, kdo tu zminoval ten "Ceskoslovensky trolejbus" u ktereho se vsichni brigadnici i majitel neskutecne "spalili" (z duvodu idiocie ze strany DPMK, tolik de**lu jsem v jednom podniku v zivote nevidel), ale fakt to neni duvod, abych se na priprave dalsich akci pro verejnost/historickych vozidel nepodilel.

Osobne nechapu, proc je tu tema na fotky ze soukromych projektu (at jsou jenom rozpracovane)... Opravdu to totiz slouzi nakonec jenom tomu, aby si autor pohonil ego nad tim, ze on neco ma a ostatni ne.

Kdyby timto zpusobem fungoval i realny svet s historickymi vozidly (napriklad), tak byste se nikdy v zivote nicim starsim nesvezli ani byste si to nemohli na zivo prohlednout (jenom na fotce)... Pripadalo by Vam to v poradku a dostatecne?
10 let...
Uživatelský avatar
vojtas
Stálý člen
Stálý člen
 
Příspěvky: 1250
Registrován: 12 dub 2011 13:55
Bydliště: Ostrava

Re: Showroom

Příspěvekod Martin_S » 26 srp 2019 20:00

Jak jako "spálili"? Pokud jsem zapomněl při zmínce na Československý trolejbus na nějaké podstatné "ale", tak se omlouvám, ale hledal jsem vhodný příklad, který by většina lidí zde znala, ne jako nějaká zapadlá lesní železnice, která nikomu nic neřekne. A jinak s tebou musím souhlasit - taky mám na téhle dobrovolné brigádě "krávu" za šéfovou, nikdo mě za dobrou práci nepochválí ani neodmění, všichni mě akorát zdupou za chyby, ale neznamená to, že bych s tím měl seknout.
Uživatelský avatar
Martin_S
Aktivní člen
Aktivní člen
 
Příspěvky: 463
Registrován: 18 dub 2016 13:58
Bydliště: !!!

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuse

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 19 návštevníků