TOPlist

Setra 415 NF

Zde najdete vše o připravovaných nebo již vyrobených vozidlech do hry.

Re: Setra 415 NF

Příspěvekod motorak28 » 04 kvě 2019 19:37

A kde ten Almex najdu?
Sedmičkové Karosy-NEJLEPŠÍ STROJE!!! :)
Uživatelský avatar
motorak28
Diskutující člen
Diskutující člen
 
Příspěvky: 251
Registrován: 12 srp 2016 13:27
Bydliště: Kdesi u Blanska ;-)

Re: Setra 415 NF

Příspěvekod tramvaj3 » 04 kvě 2019 22:24

Já tu třeba almex.osc ani nemám, tak nelži, nepoužívá se, to se maže jinde. :lol:
Zkus smazat tohle, pokud to už nebude automatické, napiš, smažu si to taky.
Najdeš to ve script/IVUticketbox/ibis-2.osc
Kód: Vybrat vše
'Bedingung, dass die erste Haltestelle des Fahrplanes aktiv ist
(L.$.Yard) "Mainz" $=
(L.L.schedule_active) 1 = &&
(M.V.GetTTBusstopIndex) 0 = &&
(L.L.IBIS_SelectIndex) 0 = &&
(L.L.IBIS_Linie_Complex) 0 > &&
{if}
       1 (S.L.IBIS_SelectIndex)
   (T.L.ev_IBIS_piep)
{endif}

'Setzte den Index an der 2. HST wieder auf null für den nächsten Wechsel am Ende der Route
(L.$.Yard) "Mainz" $=
(L.L.schedule_active) 1 = &&
(M.V.GetTTBusstopIndex) 0 > &&
(L.L.IBIS_SelectIndex) 2 = &&
{if}
       0 (S.L.IBIS_SelectIndex)
   (T.L.ev_IBIS_piep)
{endif}

(L.$.Yard) "Mainz" $=
(L.L.schedule_active) 1 = &&
{if}
   0 (M.V.GetTTBusstopDep) 3600 / s0 trunc s1 "02" $IntToStrEnh ":" $+ l0 l1 - 60 * trunc s2 "02" $IntToStrEnh $+ (S.$.RouteSel_Time)

   " " 0 (M.V.GetTTBusstopName) $+ " --> " $+ (M.V.GetTTTerminusIndex) 0 (M.V.GetTerminusString) $+ "@" $+
   " Route  " $+ (M.V.GetTTLineString) $RemoveSpaces 2 $SetLengthR $+ "@" $+
   " Linie " $+ (M.V.GetTTLineString) $RemoveSpaces 2 $cutEnd $+ (S.$.RouteSel_Data)
{else}
   " " (S.$.RouteSel_Time) (S.$.RouteSel_Data)
{endif}
Uživatelský avatar
tramvaj3
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen
 
Příspěvky: 3449
Registrován: 07 kvě 2012 14:53
Bydliště: V Budějovicích, samozřejmě v Českých

Re: Setra 415 NF

Příspěvekod Tomikovec » 04 kvě 2019 22:36

Toto nemá s hlášením fakt nic společného. ;)
Image
Uživatelský avatar
Tomikovec
Pokročilý člen
Pokročilý člen
 
Příspěvky: 714
Registrován: 31 bře 2016 19:12
Bydliště: Šalingrad / Hodonín

Re: Setra 415 NF

Příspěvekod motorak28 » 05 kvě 2019 07:39

Takže co mám udělat?
Sedmičkové Karosy-NEJLEPŠÍ STROJE!!! :)
Uživatelský avatar
motorak28
Diskutující člen
Diskutující člen
 
Příspěvky: 251
Registrován: 12 srp 2016 13:27
Bydliště: Kdesi u Blanska ;-)

Re: Setra 415 NF

Příspěvekod Tomikovec » 05 kvě 2019 09:54

V script\IVUticketbox\IBIS-2.osc smaž tyto řádky:
Kód: Vybrat vše
'      Wenn ausgelöst werden soll, die dazu benötigten Befehle aufrufen und state zurücksetzen, damit nur 1 Mal ausgelöst wird
      (L.L.kmcounter_m) (L.L.meter_startwert) - 40 > (L.L.IBIS_State) 1 = &&      
      {if}
         (L.L.IBIS_busstop) (M.V.GetTTBusstopIndex) =
         {if}         
            0 (S.L.IBIS_State)
         {else}
         
            (M.V.GetTTBusstopIndex) 0 = !
            {if}
               (L.L.current_stopindex) (S.L.IBIS_busstop)
            {else}
               (L.L.IBIS_busstop) 1 + (S.L.IBIS_busstop)
            {endif}
            
            (M.L.IBIS_RefreshBusstop)
            (M.L.IBIS_PlayAnnouncement)
'            Nullsetzen des Timers für den Zeilenwechsel der LCD-Innenanzeige
            0 (S.L.IBIS_LCD-zeilentimer) (S.L.IBIS_LCD-zeile)
'            1 (S.L.IBIS_reload)
            (M.L.IBIS_LCD-refresh)
            (M.L.IBIS_LCD-refresh_2)
            0 (S.L.IBIS_State)
         {endif}
      {endif}

'      Folgender Vergleich wirkt vielleicht blöd (kmcounter_m minus meter_startwert kann eigentlich nicht negativ sein, ist es aber manchmal!) liegt daran, dass der kmcounter_m nach einem Überlauf (wenn er größer als ~1000 ist) wieder auf 0 gesetzt wird
      (L.L.kmcounter_m) (L.L.meter_startwert) - 0 < (L.L.IBIS_State) 1 = &&
      {if}
      
         (M.V.GetTTBusstopIndex) 0 = !
         {if}
               (L.L.current_stopindex) (S.L.IBIS_busstop)
         {else}
               (L.L.IBIS_busstop) 2 + (S.L.IBIS_busstop)
         {endif}
            
         (M.L.IBIS_RefreshBusstop)
         (M.L.IBIS_PlayAnnouncement)
'         Nullsetzen des Timers für den Zeilenwechsel der LCD-Innenanzeige
         0 (S.L.IBIS_LCD-zeilentimer) (S.L.IBIS_LCD-zeile)
'         1 (S.L.IBIS_reload)
         (M.L.IBIS_LCD-refresh)
         (M.L.IBIS_LCD-refresh_2)
         0 (S.L.IBIS_State)
      {endif}


Samozřejmě si napřed udělej zálohu toho scriptu kdyby se něco pokazilo. ;)
Palubák by měl přestat hlásit automaticky. ;)
Image
Uživatelský avatar
Tomikovec
Pokročilý člen
Pokročilý člen
 
Příspěvky: 714
Registrován: 31 bře 2016 19:12
Bydliště: Šalingrad / Hodonín

Re: Setra 415 NF

Příspěvekod Duchtory » 05 kvě 2019 11:19

Mám otázku, půjde to použít i u jiných busů například u Solaris Urbino PL pack :?:
Uživatelský avatar
Duchtory
Diskutující člen
Diskutující člen
 
Příspěvky: 215
Registrován: 25 říj 2018 18:03
Bydliště: Praha-Krč/Kladno

Re: Setra 415 NF

Příspěvekod motorak28 » 05 kvě 2019 11:34

Díky, jen to hlásí jenom jednu zastávku stále dokola. (že se ta zastávka po zahlášení neposune na další)
Sedmičkové Karosy-NEJLEPŠÍ STROJE!!! :)
Uživatelský avatar
motorak28
Diskutující člen
Diskutující člen
 
Příspěvky: 251
Registrován: 12 srp 2016 13:27
Bydliště: Kdesi u Blanska ;-)

Re: Setra 415 NF

Příspěvekod Tomikovec » 05 kvě 2019 12:05

Počkej, hlásí to automaticky, nebo to po zmáčknutí "Q" opakuje dokola stejnou zastávku?
Image
Uživatelský avatar
Tomikovec
Pokročilý člen
Pokročilý člen
 
Příspěvky: 714
Registrován: 31 bře 2016 19:12
Bydliště: Šalingrad / Hodonín

Re: Setra 415 NF

Příspěvekod motorak28 » 05 kvě 2019 12:12

Hlásí to po stisknutí klávesy (jak jsme chtěli), ale furt dokola 1 zastávku. A mimochodem, funguje to jen po smazání toho, co píšete vy i toho, co psal tramvaj3 dohromady.
Sedmičkové Karosy-NEJLEPŠÍ STROJE!!! :)
Uživatelský avatar
motorak28
Diskutující člen
Diskutující člen
 
Příspěvky: 251
Registrován: 12 srp 2016 13:27
Bydliště: Kdesi u Blanska ;-)

Re: Setra 415 NF

Příspěvekod tramvaj3 » 05 kvě 2019 19:44

Počkat?
Po smazání řádku TOmíkovce to dělá to co jsi psal, po smazání mého to samé?
Nebo jak?
To chce Stefca, ten by to určitě věděl.
Uživatelský avatar
tramvaj3
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen
 
Příspěvky: 3449
Registrován: 07 kvě 2012 14:53
Bydliště: V Budějovicích, samozřejmě v Českých

PředchozíDalší

Zpět na Vozidla

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník