TOPlist

MHD Ústí (DPmÚL)

Obecně i mimo OMSI

Re: MHD Ústí (DPmÚL)

Příspěvekod Rohatej » 07 led 2012 11:47

A tady vidíte, že jsem si s těma autobusama z Liberce srandu nedělal.
Rohatej
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod VencaCZ » 07 led 2012 13:32

Takže malé shrnutí za včerejšek

Okolo 13. hodiny na předmostí byla porucha trolejbusu 15Tr neznámého ev.č. a zůstal stát stát na místě u nejfrektovanější křižovatky v Ústí. To by nebyl ještě až tak veliký problém (Kromě linek 52,53,54 a resp. všech linek vyjíždějící z Uhlozbytu). V protisměru na křižovatce čekal vůz 15Tr linky 57 na zelenou, prostřední pruh byl volný čehož chtěl využít řidič vozu Irisbus Crossway linky 6 a vtírnout se mezi dva vozy .. což se mu ostatně nepovedlo a situace byl tím rázem alarmující, Příjezdová cesta do města (Vymezena jen pro HD) se stala zacpanou a na křižovatce se začali hromadit trolejbusy ze směru Krásné Březno a Ze Střekova linka meziměstské dopravy (upozorňuji že byla špička kdy interval jákehokoliv příjezdu vozidla ve městě je cca. 2 minuty). po asi 5 minutách kdy se něco nekde uvolnilo se Crossway dal do pohybu, vůz linky 57 odjížděl rychlostí chůze a mi na lince 58 posléze taky, po přejetí několika výhybek musel řidič přetáhnout troleje na jinou stopu, ale jelo se dál ... Nic víc nevím, jestli někdo ví od známých detaily, ať mi napíše

Tak to byl takovej příběhovej román a teď zajímavější věci, včera se mi podařilo vyfotit během 10 minut hned 3 nové vozy, všechny fota dávám do vlákna Fotografie dopravních prostředků, jedná se o nový MAN, Tedom a liberecký citybus
VencaCZ
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod TomsonTom » 07 led 2012 13:56

Sice už je to mírně off-topic, ale nedá mi to nereagovat.
Rohatej píše:A tady vidíte, že jsem si s těma autobusama z Liberce srandu nedělal.

Tohle je trošičku legrační. Já sice o dopravě v Liberci mnoho nevím, ale nevšiml jsem si, že by v Jablonci byly nějaký problémy s nedostatkem autobusů. Neříkám, že nejsou, ale pokud jsou, tak je teda umí dobře kamuflovat. :lol: Tak proč půjčily do Ústí busy z Liberce, kde je jich nedostatek, a ne z Jablonce? Nebo vlastní jablonecký autobusy Bus Line, kterej je DMPLJ propůjčuje (to by mohl být důvod k odmítnutí zápůjčky)? Protože si teď nejsem úplně jistej, jak to vlastně s BL a DPMLJ je (co jsem se dočetl, DPMLJ provozuje MHD, BL příměstskou/dálkovou, ale kdo vlastní autobusy, to nikde napsáno není). :?:
Obrázek
TomsonTom
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod Rohatej » 07 led 2012 14:03

Nezapomeň taky, že se z Liberce do Jablonce přesouvaly Tedomy a pokud jsem si to nepopletl, tak bez náhrady.
Rohatej
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen

Příspěvekod TomsonTom » 07 led 2012 14:14

Tak jsem z toho jelen (symbolické, že v logu Bus Linu je právě jelen :lol: ). Podle stránek DPMLJ to vypadá, že provozuje MHD v Jablonci DPMLJ, podle Bus Linu provozuje MHD v Jablonci Bus Line na základě objednávky DPMLJ. Na jízdenkách (tištěných v buse) je napsáno DPMLJ, ale Opuscard (něco jako Opencard) v Libereckým kraji zajišťuje Liberecká IS (informační služby) společně s Bus Linem. Tak se mi zdá, že je v tom pěknej bordel. :) Nicméně by to vysvětlovalo, proč ty busy půjčily z Liberce, nikoli z Jablonce, protože v Jablonci do toho kecá Bus Line, kterej se nechce "zbavovat" novejch autobusů. Pokud o tom ví někdo víc (interně), tak by bylo fajn, kdyby o tom něco napsal.

Ale tak je to vlákno o Ústí, tak už nechám těch úvahách o Libereckym kraji. :D
Obrázek
TomsonTom
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod honzyf04 » 07 led 2012 22:26

Tome,nejlepší by bylo,kdyby BusLine koupilo DPML.Nebo naopak :lol:
PC: AMD FX-8300 (8x3.3GHz), MSI GTX 650 OC 1GB, RAM 16 GB,Windows Vista, HDD Samsung 1,5 TB

Byl jsem rok a půl ve střílečkový rauši. Co se stalo?
honzyf04
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Příspěvekod VencaCZ » 10 led 2012 13:10

Sice už mám v podpisu nějakou dobu nějakou stránku o Trolejbusech, ale na FB není ani jedna větší skupina o trolejbusech a tak jsem vzal inspiraci z FB stránky Tramvaje v ČR která je hodně aktivní a založil tak o trolejbusech.
VencaCZ
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod VencaCZ » 11 led 2012 20:18

Takže zítra na 57, už vidím že první den bude počmáranej od cik ... nepřizpůsobivých občanů

http://dpmul.cz/index.php?art=5054
VencaCZ
Stálý člen
Stálý člen

Příspěvekod luky.pat » 11 led 2012 21:09

Jen aby se z Předlic vůbec vrátil. :)
Meyye! Tahrodiis aanne! Him hinde pah liiv! Zu'u hin daan!
luky.pat
Zasloužilý tvůrce addonů
Zasloužilý tvůrce addonů

Příspěvekod VencaCZ » 11 led 2012 21:30

Ale vypadá hezky :) Ty poklice, dispej, myslím že tohle je první Mko v Ústí co nemá okolo oken černý nátěr
VencaCZ
Stálý člen
Stálý člen

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuse