TOPlist

[NÁVOD] OMSI 2 → Nastavení/Prosté návody a tipy

Návody týkající se veškeré tvorby do OMSI.

Pomohly Vám návody?

Ano
66
84%
Ne
7
9%
Nepoznal jsem změnu
6
8%
 
Celkem hlasů : 79

Re: [NÁVOD] OMSI 2 → Nastavení/Prosté návody a tipy

Příspěvekod Jaškin » 23 zář 2018 19:46

Nejdřív Ti doporučuji necitovat příspěvky nad sebou, no a k mapám, pokud máš mapy do max. 30 Tilů (což nevím, kde jsi na to přišel, když Vsetín jich má více), mělo by Ti OMSI jet dobře, záleží, jak si nastavíš další elementy. ;)
"Money can buy many things, even power..."
Jaškin
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen
 
Příspěvky: 4739
Registrován: 08 bře 2013 13:02
Bydliště: In da pub

Re: [NÁVOD] OMSI 2 → Nastavení/Prosté návody a tipy

Příspěvekod Sorkař Kelly » 01 črc 2019 23:59

Zdravím nevíte někdo jak bych si mohl zlepšit nastavení OMSI tak abych měl vyšší FPS?
Mám Radeon RX 580 8GB, hraju většinou AFG Praha a co zvláštní že u Sorky NB12 mám 20FPS a u driverovi Karosy mám 50FPS.
Pokuď někdo víte jak bych si mohl upravit nastavení tak mi dejte prosím vědět.
Momentálně mám nastavení podle Jaškina.
Uživatelský avatar
Sorkař Kelly
Zabydlený člen
Zabydlený člen
 
Příspěvky: 178
Registrován: 04 bře 2018 13:51
Bydliště: Garáž KLÍČOV :D

Re: [NÁVOD] OMSI 2 → Nastavení/Prosté návody a tipy

Příspěvekod Limo44Sk » 05 úno 2021 15:02

Jaškin píše:Zdravím. :) Rozhodl jsem se sepsat konkrétní návod, jak na nastavení OMSI 2 tak, aby hra šla o něco lépe a plynuleji.



PŘED ÚPRAVOU NASTAVENÍ SI ZÁLOHUJTE SOUBOR OPTIONS.CFG!!!



1. Nechte OMSI spouštět přes funkci: Spouštět jako správce.

1a. Dále si nastavíte možnost, aby hra využívala více jak 2GB paměti, k tomu Vám pomůže již zmiňovaný CFF Explorer nebo 4GB patch.
4GB patch: http://www.ntcore.com/4gb_patch.php (Extrahujte na plochu PC, spusťte instalační soubor, zvolte cestu k OMSI.exe, klikněte na ikonu a nechte uložit.)
1b. Dále si můžete pohrát s nastavením Vaší grafické karty v PC. (viz. 4.strana)

2. Najeďte si na Nastavení a na kolonku Obecné:

2a. Tohle vezmu opravdu skokem. Jediné, co bych Vám doporučil, je odškrtnout si políčka Řidič hýbe hlavou
a Plynulé přechody kamery v pohledu řidiče - (Tahle funkce záleží na každém hráči). A dále si můžete také zaškrtnout políčko Dynamické rychlost otáčení volantem, je to jen spíše parádička, ale zatáčení volantem vypadá reálněji. :) Pokud chcete mít ve hře reálný čas, datum a den, stačí zaškrtnout příslušná políčka v pravém dolním rohu. :)

3. Najeďte si na kolonku Advanced:

3a. Nechte zaškrtlé pouze tyto políčka: Zobrazit řidiče ve vlastním autobusu, Ukazovat nápovědu při prodeji lístků, Load whole map at start. A v žádném případě nemějte zaškrtlé políčko Autosave (Tato funkce způsobuje trhání hry!!!)
3b. A samozřejmě, pokud někdo rád bouráte do chodců a AI vozidel, tak si zaškrtněte příslušné políčka. :)

4. Najeďte si na kolonku Grafika:

4a. Cílený počet FPS dejte na hodnotu 90FPS, Počet sousedících tilů dejte na 2, Max. vzdál. zobrazování objektů dejte hodnotu mezi 1000-2000, záleží na Vás, Min. velikost objektu dejte na 0.00% a ...na odlesky 4.50% (ověřeno z ofic. fóra), Odlesky v reálném čase dejte Šetrné. Particle Systems nechte odškrtlé. Max. Particles per Emitter dejte na 100 a poté zaškrtněte No P.S. in Reflexions, pokud tuto funkci necháte odškrtlou, nepatrně tím výkon zlepšíte.
4b. Efekt sluneční záře můžete zaškrtnout i odškrtnout, záleží na hráči. Načítat které objekty dejte hodnotu 3 nebo 2 a V mapě načítat dejte hodnotu 1. Stencil Buffer Efekty zde nechte vše odškrtlé, avšak zaškrtlá kolonka Odrazy při dešti by neměla mít na chod hry vliv.

5. Najeďte si na Grafika (pokročilá):

5a. Nechte odškrtnuté políčko Použít pouze textury s nízkým rozlišením (Za radu děkuji uživateli Rohatej). Dále si zvyšte hodnotu Max. paměť pro načtení textur ve vys. rozliš. na 2000-3000Mb
5b. No, pojďme ke kolonce Ekonomický mód - (Vysvětlení této kolonky na druhé straně od VonSharka)
5c. U kolonky Velikost textur při odlescích v reálném čase si můžete zvolit hodnotu buď na 256 nebo 512, jde o kvalitu zobrazování textur v zrcátkách, avšak pro slabší sestavy doporučuji nastavit hodnotu na 256.
5d.Dále jen očkem mrkneme na kolonku Use material channels..., zde odškrtněte políčka Reflexion Map a Bump Map.

6. Najeďte si na kolonku Zvuky:

6a. Zde stačí udělat jen pár věcí. Hodnotu Master Volume dejte na Maximum, hodnotu Stereo Effect dejte na Minimum a hodnotu Max. počet zvuků na Maximum.
6b. Dále tam máte čtyři políčka, z nich nechte zaškrtlé pouze Aktivovat zvuky AI vozidel, Aktivovat zvuky prostředí.

7. Najeďte si na kolonku AI doprava:

7a.Hodnotu Max. počet vozidel v provozu: Neplánované (např. auta) dejte, dejme tomu, na 150. Hustota provozu, no, tuto hodnotu si dejte na 45% nebo 50%. Hodnotu Zaparkov. auta dejte na 10%-25%. Maximální počet lidí, hodnota bude na čísle 150 a Počet cestujících na zastávkách budete mít na 100%.
7b. Další nastavení bude záležet, zda máte slabší nebo silnější PC a zda budete mít na dané mapě AI busy.

Slabší sestavy: Hodnotu Plánované (např. autobusy) dejte na 0. Hodnotu Naplánovaná vozidla s jízdn. řádem dejte na 4. Políčko Zkrácený AI list (méně různých typů) můžete nechat odškrtlé.
Silnější sestavy: Tady úplně to samé, jako u slabší sestavy, akorát hodnotu Plánované (např. autobusy) si dejte na 1000, záleží, jak hustý chcete mít provoz AI busů.



Návod na CFF Explorer2. strana
Návod na nastavení grafické karty NVIDIA4. strana

Seznam užitečných adddonů pro OMSI → 3. strana

Návod na zlepšení výkonu PC5. strana

Návod na změnu řidiče v autobusu5. strana



Přeji Vám příjemné hraní a bez nervů! :)

Jaškin

Nefunguje to ako má, celé omsi mi po nastavení tohto začalo blbnúť
Limo44Sk
Nový člen
Nový člen
 
Příspěvky: 21
Registrován: 12 lis 2019 17:33

Re: [NÁVOD] OMSI 2 → Nastavení/Prosté návody a tipy

Příspěvekod Cano » 05 úno 2021 17:04

Budeš se muset trochu rozepsat. Jak konkrétně ti blbne?
Cano
Nový člen
Nový člen
 
Příspěvky: 22
Registrován: 20 led 2018 21:19

Re: [NÁVOD] OMSI 2 → Nastavení/Prosté návody a tipy

Příspěvekod Limo44Sk » 06 úno 2021 09:55

Cano píše:Budeš se muset trochu rozepsat. Jak konkrétně ti blbne?

Môže to byť aj náhoda, ale neviem. Nastavil som si tie nastavenia a išiel som zapnúť mapu. A v tom sa mi načítala iba obloha,tak som išiel skúsiť ďalšiu mapu, a čo sa nestalo? Zase obloha. V podstate sa mi to stáva na každej mape a neviem si s tým poradiť.
Limo44Sk
Nový člen
Nový člen
 
Příspěvky: 21
Registrován: 12 lis 2019 17:33

Re: [NÁVOD] OMSI 2 → Nastavení/Prosté návody a tipy

Příspěvekod Cano » 06 úno 2021 17:05

To, že se načte jen obloha, nejčastěji způsobují chybějící objekty nebo spliny. Doporučuju použít nástroj MapTools.
Cano
Nový člen
Nový člen
 
Příspěvky: 22
Registrován: 20 led 2018 21:19

Re: [NÁVOD] OMSI 2 → Nastavení/Prosté návody a tipy

Příspěvekod Limo44Sk » 06 úno 2021 19:17

Cano píše:To, že se načte jen obloha, nejčastěji způsobují chybějící objekty nebo spliny. Doporučuju použít nástroj MapTools.

MapTools neukázal nič chýbajúce vo všetkých prípadoch
Limo44Sk
Nový člen
Nový člen
 
Příspěvky: 21
Registrován: 12 lis 2019 17:33

Re: [NÁVOD] OMSI 2 → Nastavení/Prosté návody a tipy

Příspěvekod Cano » 06 úno 2021 22:25

Zvláštní. Zkus nějakou mapu spustit a pošli pak logfile.
Cano
Nový člen
Nový člen
 
Příspěvky: 22
Registrován: 20 led 2018 21:19

Re: [NÁVOD] OMSI 2 → Nastavení/Prosté návody a tipy

Příspěvekod Limo44Sk » 08 úno 2021 01:05

Cano píše:Zvláštní. Zkus nějakou mapu spustit a pošli pak logfile.

Tu som nahral logfile z dvoch máp :)
viewtopic.php?f=32&t=13749
Limo44Sk
Nový člen
Nový člen
 
Příspěvky: 21
Registrován: 12 lis 2019 17:33

Re: [NÁVOD] OMSI 2 → Nastavení/Prosté návody a tipy

Příspěvekod Duchtory » 08 úno 2021 10:01

Mám takový pocit, že to nebude tím návodem. Každopádně se zkus podívat jestli nemáš zapnuté takové to Load whole map at start. S tímhle Kojetice zrovna nefungují. ;)
Uživatelský avatar
Duchtory
Aktivní člen
Aktivní člen
 
Příspěvky: 417
Registrován: 25 říj 2018 18:03

PředchozíDalší

Zpět na Návody

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků