TOPlist

[NÁVOD] OMSI 2 → Nastavení/Prosté návody a tipy

Návody týkající se veškeré tvorby do OMSI.

Pomohly Vám návody?

Ano
48
80%
Ne
6
10%
Nepoznal jsem změnu
6
10%
 
Celkem hlasů : 60

Re: [NÁVOD] Nastavení OMSI 2

Příspěvekod Apache2015 » 02 črc 2016 15:54

Aj ja Jaškin :)
Obrázek
Wheel: Thrustmaster T150
Uživatelský avatar
Apache2015
Stálý člen
Stálý člen
 
Příspěvky: 1649
Registrován: 18 bře 2015 19:07
Bydliště: Slovensko

Re: [NÁVOD] Nastavení OMSI 2

Příspěvekod SOR CN 10,5 » 02 črc 2016 16:13

Hej :)
Moja stránka :)
http://omsi-vdplm.webnode.sk

Pracujem pre : Image
Uživatelský avatar
SOR CN 10,5
Stálý člen
Stálý člen
 
Příspěvky: 1380
Registrován: 19 kvě 2015 20:24

Re: [NÁVOD] Nastavení OMSI 2

Příspěvekod Ondra1510 » 02 črc 2016 16:17

Jednoznačně :lol: Moc by mi to pomohlo... :D
Vezměte si mobil, sluchátka a pusťte si nějakou pohodovou hudbu. Poté si lehněte do postele, vezměte si do ruky ovladač a stiskněte tlačítko "Vypnout". Pokud toto čteš, reklamuj ovladač!

Vůz DPP a.s. SOR NB12 City €5 EEV (2009) #3540
Uživatelský avatar
Ondra1510
Zabydlený člen
Zabydlený člen
 
Příspěvky: 157
Registrován: 16 čer 2014 20:52
Bydliště: Praha, Dubeč

Re: [NÁVOD] Nastavení OMSI 2

Příspěvekod Jaškin » 02 črc 2016 18:01

NÁVOD - Jak si nastavit v CFF Exploreru to, aby hra využívala více jak 2GB paměti?

1. Nejdříve si stáhneme program odtud: http://www.ntcore.com/exsuite.php

!!!POZOR!!! Po instalaci se Vám nemusí ikona umístit na Plochu, proto využijte funkci Hledat.

2. Nyní program spusťte, objeví se Vám následující nabídka, z ní poté klikněte na červeně označené políčko:
obr1.jpg


3. Poté vyberte z adresáře hry soubor OMSI.exe (označeno červeně):
obr2.jpg


4. Nyní klikněte na FILE HEADER (označeno červeně):
obr3.jpg


5. Poté klikněte na CLICK HERE (označeno červeně) a vyjede Vám nabídka:
obr4.jpg


6. Poté stačí zaškrtnout APP CAN HANDLE > 2GB ADDRESS SPACE (označeno červeně):
obr5.jpg


7. A máte hotovo! Nyní stačí pouze opravený soubor nechat uložit a přepsat (IKONA DISKETY - označeno červeně). :)
Obrázek


Přeji Vám příjemné hraní!
"Money can buy many things, even power..."
Jaškin
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen
 
Příspěvky: 4584
Registrován: 08 bře 2013 13:02
Bydliště: In da pub

Re: [NÁVOD] Nastavení OMSI 2 + CFF Explorer

Příspěvekod Orbit09 » 03 črc 2016 14:11

Kolik FPS to zvýší? A jaký je to rozdíl oproti 4GB patchi?
Jezdím Omsi 2 a TS 2018
Windows 7 Professional x64; AMD Athlon™ II X4 640 4 CPUs 3 GHz; RAM 16GB DDR3; NVIDIA GeForce GTX460; HDD 1TB; Základní deska Asus M5A88-M EVO
Uživatelský avatar
Orbit09
Stálý člen
Stálý člen
 
Příspěvky: 1831
Registrován: 10 srp 2013 13:16
Bydliště: Praha

Re: [NÁVOD] Nastavení OMSI 2 + CFF Explorer

Příspěvekod Apache2015 » 03 črc 2016 14:21

Ja som si až teraz všimol že mne to dalo +2GB fungovanie od stiahnutia :lol: to som zistil keď som pustil CFF a tam bolo to zaškrtnuté :mrgreen:
Obrázek
Wheel: Thrustmaster T150
Uživatelský avatar
Apache2015
Stálý člen
Stálý člen
 
Příspěvky: 1649
Registrován: 18 bře 2015 19:07
Bydliště: Slovensko

Re: [NÁVOD] Nastavení OMSI 2 + CFF Explorer

Příspěvekod stefco » 03 črc 2016 16:09

Orbit09: 4GB patch urobí to isté, len je to pre užívateľa jednoduchšie, ako cez CFF explorer.
Uživatelský avatar
stefco
Zasloužilý scripter
Zasloužilý scripter
 
Příspěvky: 902
Registrován: 12 srp 2011 22:17

Re: [NÁVOD] Nastavení OMSI 2 + CFF Explorer

Příspěvekod Karosak6540 » 03 črc 2016 20:14

+10 fps.. :)
Moje nej autobusy: Karosy, Citybusy :)
Uživatelský avatar
Karosak6540
Zabydlený člen
Zabydlený člen
 
Příspěvky: 128
Registrován: 17 lis 2015 17:54
Bydliště: Praha 14

Re: [NÁVOD] Nastavení OMSI 2 + CFF Explorer

Příspěvekod Jaškin » 03 črc 2016 20:39

stefco píše:Orbit09: 4GB patch urobí to isté, len je to pre užívateľa jednoduchšie, ako cez CFF explorer.


Jop, to je taky možnost, ale mě to třeba vždy vyhazovalo chybu, tak jsem postupoval pomocí CFFka. :oops: :)
"Money can buy many things, even power..."
Jaškin
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen
 
Příspěvky: 4584
Registrován: 08 bře 2013 13:02
Bydliště: In da pub

Re: [NÁVOD] Nastavení OMSI 2 + CFF Explorer

Příspěvekod VonShark » 06 črc 2016 08:07

Jen sdělím, co vlastně dělá onen "ekonomický mód". Tato funkce je řízena FPS a vlastně řídí to, co je nastavené pod tím, to znamená dynamické snižování/zvyšování počtu tilů, v závislosti na FPS, ekonomický mód je vlastně takový "vypínač" a má za funkci držet plynulý chod hry, na maximálním možném FPS. Např., pokud vám klesne FPS pod 20 (20 FPS je default, záleží na tom, jak máte nastaveno), aktivuje se ekonomický mód a pokud máte nastaveno, aby se snížil počet tilů, při klesnutí FPS pod 20 (což je také default), tak vám hra sníží načtení mapy o jeden sousední til. Pokud se FPS nezvýší nad 20, znovu, po chvilce hra sníží načtení mapy o další sousední til a tak to jde dále až do minima, to znamená na jeden sousední til a to, pokud se hra nestabilizuje nad 20+ FPS. V opačném případě to funguje stejně, to znamená, že hra bude sousední tily po jednom přidávat, při 25 FPS a vyšším (25 je opět default, záleží na nastavení), až na maximální počet sousedních tilů, pokud se FPS bude stále držet nad 25+ FPS, jak máte nastaveno v rozšířeném nastavení grafiky (grafika - advanced). Pokud klesne FPS třeba na 24, zvyšování počtu sousedních tilů se zastaví na momentální hodnotě, to znamená, že se vám zvedlo FPS a hra zvýšila počet sousedních tilů z jednoho na dva a při načtení dalšího sousedního tilu, vám kleslo FPS na 24 a méně. Pokud stoupne FPS nad 40 (40 je default), tak se ekonomický mód úplně vypne a není řízeno dynamické snižování/zvyšování načítání sousedních tilů, v závislosti na chodu hry.

Tato funkce je ale nepříliš stabilní, pokud máte pomalou RAM, nebo HDD a máte vypnuto plné načtení mapy (load whole map at start). Já osobně to mám vypnuté, při pomalejších PC se to projevuje nepříjemnými lagy a v horších případech pádem hry.
Obrázek
Lenovo Legion Y520-15IKBN - CPU: Intel Core i7-7700HQ, 2,8@3,8 GHz Turbo, grafika: nVidia GeForce GTX1050Ti - 4 GB GDDR5, RAM: 16GB DDR4, HDD: 128 GB M.2 SSD + 1TB klasika ;-)
Uživatelský avatar
VonShark
Aktivní člen
Aktivní člen
 
Příspěvky: 619
Registrován: 21 kvě 2014 01:49
Bydliště: Vozovna Motol - tramvaj... ;-)

PředchozíDalší

Zpět na Návody

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník