TOPlist

[NÁVOD][OMSI2] Import terénu a mapových podkladov

Návody týkající se veškeré tvorby do OMSI.

Uvažujete nad stavbou reálnej mapy?

Áno.
41
27%
Nie.
4
3%
Už mám rozpracovanú.
33
22%
Chystám sa začať.
34
23%
Neviem robiť v editore (a veci k tomu potrebné).
28
19%
Návod sa mi páči ale pracovať na mape nechcem.
11
7%
 
Celkem hlasů : 151

Re: [OMSI2] Import terénu a mapových podkladov

Příspěvekod goldvideo495 » 13 čer 2014 20:22

Návod pomohl, ale pro mě asi nepoužitelný, prostě zarovnávat spliny podle terénu mi vůbec nejde.
Stokrát opakovaná lež se stává pravdou=Joseph Goebbels=říšský ministr propagandy=dnešní reklamy :-D

Obrázek
Uživatelský avatar
goldvideo495
Pokročilý člen
Pokročilý člen
 
Příspěvky: 851
Registrován: 21 dub 2013 15:19
Bydliště: Praha/Ústí nad Orlicí-Ano tam kde se plasťáky pořád vyrábějí i tam kde pořád jezdí

Re: [OMSI2] Import terénu a mapových podkladov

Příspěvekod Carlos1989 » 13 čer 2014 22:53

Dekuji moc mi to pomohlo fakt diky :-)
Uživatelský avatar
Carlos1989
Zabydlený člen
Zabydlený člen
 
Příspěvky: 110
Registrován: 08 úno 2014 09:53
Bydliště: Praha 4

Re: [OMSI2] Import terénu a mapových podkladov

Příspěvekod peternr79 » 13 čer 2014 23:47

goldvideo495 píše:Návod pomohl, ale pro mě asi nepoužitelný, prostě zarovnávat spliny podle terénu mi vůbec nejde.


A ani nepojde, editor vie zarovnať terén podľa spliny, ale splinu podľa terénu nie.
Aspire GX-781:
-7th GEN Intel Core i5 processor 7400
-8Gb DDR4
-NVIDIA GeForce GTX 1050Ti 4GB
-Windows 10 Home 64-bit
Uživatelský avatar
peternr79
Pokročilý člen
Pokročilý člen
 
Příspěvky: 955
Registrován: 08 úno 2012 01:11
Bydliště: Nitra City

Re: [OMSI2] Import terénu a mapových podkladov

Příspěvekod MarekZ » 14 čer 2014 20:45

Vie iba prispôsobiť výšku spliny (prípadne objektu) na výšku terénu. ;)
Uživatelský avatar
MarekZ
Zasloužilý tvůrce addonů
Zasloužilý tvůrce addonů
 
Příspěvky: 1977
Registrován: 03 lis 2011 18:21
Bydliště: Bratislava

Re: [OMSI2] Import terénu a mapových podkladov

Příspěvekod goldvideo495 » 14 čer 2014 21:07

No, přizpůsobením se toho moc udělat nedá, kdyby se splina zarovnávala sama, nejspíš by mě to i bavilo, ale chci toho asi hodně... zkusím tomu dát ještě nějakou šanci a poprat se s tím. :-)
Stokrát opakovaná lež se stává pravdou=Joseph Goebbels=říšský ministr propagandy=dnešní reklamy :-D

Obrázek
Uživatelský avatar
goldvideo495
Pokročilý člen
Pokročilý člen
 
Příspěvky: 851
Registrován: 21 dub 2013 15:19
Bydliště: Praha/Ústí nad Orlicí-Ano tam kde se plasťáky pořád vyrábějí i tam kde pořád jezdí

Re: [OMSI2] Import terénu a mapových podkladov

Příspěvekod Kuba5 » 01 črc 2014 12:51

Funguje Vám pak mapa s upraveným terénem ve hře? V editoru mi jde normálně, ale ve hře se mi objeví hláška Fehler bei ...
a v logu:
Direct3D-Device lost

Nevíte někdo co s tím prosím? Nová mapa jde načíst, jenže ta je bez těch světových souřadnic, řekl bych, že problém je někde tam.
Díky
Uživatelský avatar
Kuba5
Diskutující člen
Diskutující člen
 
Příspěvky: 281
Registrován: 07 dub 2011 19:50

Re: [OMSI2] Import terénu a mapových podkladov

Příspěvekod MarekZ » 01 črc 2014 13:16

Preuložil si mapu pred konvertovaním na svetové súradnice pre OMSI2? ;) Tam by mohol byť problém. :) Ešte ma napadá jedna vec (asi málo pravdepodobná), načítašš mapu bez autobusov?
Uživatelský avatar
MarekZ
Zasloužilý tvůrce addonů
Zasloužilý tvůrce addonů
 
Příspěvky: 1977
Registrován: 03 lis 2011 18:21
Bydliště: Bratislava

Re: [OMSI2] Import terénu a mapových podkladov

Příspěvekod Kuba5 » 01 črc 2014 13:21

Ano, ale ještě to zkusím vše udělat jednou.. jinak jakou máte verzi hry?
Uživatelský avatar
Kuba5
Diskutující člen
Diskutující člen
 
Příspěvky: 281
Registrován: 07 dub 2011 19:50

Re: [OMSI2] Import terénu a mapových podkladov

Příspěvekod MarekZ » 01 črc 2014 13:23

Ja osobne mám 2.1.004 a všetko ide bez problémov (a mapu tvorím od vydania OMSI2, síce iba tak pre "zábavu", možno z toho nakoniec niečo bude). :)
Uživatelský avatar
MarekZ
Zasloužilý tvůrce addonů
Zasloužilý tvůrce addonů
 
Příspěvky: 1977
Registrován: 03 lis 2011 18:21
Bydliště: Bratislava

Re: [OMSI2] Import terénu a mapových podkladov

Příspěvekod Kuba5 » 01 črc 2014 13:25

Ok, tzn. že máš původní verzi bez patchu? To mám i já, ale zkusím celou hru přeinstalovat a udělat novou mapu, snad to nějak rozjedu.

EDIT: Tak menší změna, nainstaloval jsem patch 0.16 a teď se mi mapa načte v pohodě. Zvláštní :)
Uživatelský avatar
Kuba5
Diskutující člen
Diskutující člen
 
Příspěvky: 281
Registrován: 07 dub 2011 19:50

PředchozíDalší

Zpět na Návody

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník