TOPlist

[NÁVOD][OMSI2] Import terénu a mapových podkladov

Návody týkající se veškeré tvorby do OMSI.

Uvažujete nad stavbou reálnej mapy?

Áno.
42
27%
Nie.
4
3%
Už mám rozpracovanú.
33
21%
Chystám sa začať.
36
23%
Neviem robiť v editore (a veci k tomu potrebné).
28
18%
Návod sa mi páči ale pracovať na mape nechcem.
11
7%
 
Celkem hlasů : 154

Re: [OMSI 2] Import terénu a mapových podkladov

Příspěvekod MarekZ » 31 pro 2013 14:59

Podľa toho, že súradnice mám N48 a E17. ;)
//Henko :twisted:
Uživatelský avatar
MarekZ
Zasloužilý tvůrce addonů
Zasloužilý tvůrce addonů
 
Příspěvky: 1977
Registrován: 03 lis 2011 18:21
Bydliště: Bratislava

Re: [OMSI2] Import terénu a mapových podkladov

Příspěvekod wooderCZ » 31 pro 2013 22:27

Poněkud jednodušší způsob získání souřadnic je v samotných google mapách (v prohlížeči). Najděte místo, které chcete, klikněte na něj pravým myšítkem a z nabídky vyberte "Co je tady?". Ve vyhledávacím řádku pak máte potřebné souřadnice. Bez nějakého konvertování.
Obrázek
Uživatelský avatar
wooderCZ
Zasloužilý tvůrce addonů
Zasloužilý tvůrce addonů
 
Příspěvky: 3962
Registrován: 17 zář 2011 22:02
Bydliště: Opava

Re: [OMSI2] Import terénu a mapových podkladov

Příspěvekod martin8211 » 04 led 2014 22:19

Návod pěkný, ale jakmile dám v editoru načíst složku s nově vytvořenou mapou, objeví se nekonečná chyba Fehler bei blablabla....
Čím víc dveří to má, tím je to lepší...
martin8211
Aktivní člen
Aktivní člen
 
Příspěvky: 483
Registrován: 11 dub 2011 21:50

Re: [OMSI2] Import terénu a mapových podkladov

Příspěvekod peternr79 » 06 led 2014 21:02

Páni, mám otázočku. Dá sa nastaviť, aby sa splina zarovnávala podľa výšky terénu?
Aspire GX-781:
-7th GEN Intel Core i5 processor 7400
-8Gb DDR4
-NVIDIA GeForce GTX 1050Ti 4GB
-Windows 10 Home 64-bit
Uživatelský avatar
peternr79
Pokročilý člen
Pokročilý člen
 
Příspěvky: 955
Registrován: 08 úno 2012 01:11
Bydliště: Nitra City

Re: [OMSI2] Import terénu a mapových podkladov

Příspěvekod MarekZ » 06 led 2014 21:35

V záložke spline máš malé okienko "Align terrain". V ňom vyber možnosť "Yes, both THs" prípadne "Yes, no THs". Aby si videl zmenu, musíš mapu uložiť (klávesová skratka CTRL + S).
Uživatelský avatar
MarekZ
Zasloužilý tvůrce addonů
Zasloužilý tvůrce addonů
 
Příspěvky: 1977
Registrován: 03 lis 2011 18:21
Bydliště: Bratislava

Re: [OMSI2] Import terénu a mapových podkladov

Příspěvekod peternr79 » 06 led 2014 23:34

Dakujem. Zajtra skusim. Videl som to tam, aj som skusal vsetky styri moznosti ale zmenu som nepostrehol. To som ale neukladal, dakujem.

EDIT- takže, odskúšané všetky štyri možnosti. Pre mňa nepoužiteľné. Nezarovnáva splinu podľa terénu, ale terén podľa spliny.
Aspire GX-781:
-7th GEN Intel Core i5 processor 7400
-8Gb DDR4
-NVIDIA GeForce GTX 1050Ti 4GB
-Windows 10 Home 64-bit
Uživatelský avatar
peternr79
Pokročilý člen
Pokročilý člen
 
Příspěvky: 955
Registrován: 08 úno 2012 01:11
Bydliště: Nitra City

Re: [OMSI2] Import terénu a mapových podkladov

Příspěvekod MarekZ » 07 led 2014 19:34

Aha tak. To OMSI nedokáže. ;) Iba sa dá spline posúvať (resp. jej výška) vzhľadom na výšku terénu. ;)
Uživatelský avatar
MarekZ
Zasloužilý tvůrce addonů
Zasloužilý tvůrce addonů
 
Příspěvky: 1977
Registrován: 03 lis 2011 18:21
Bydliště: Bratislava

Re: [OMSI2] Import terénu a mapových podkladov

Příspěvekod Kuba J. » 18 úno 2014 22:05

Díky za návod. Jen mi OMSI Editor hází při přidání asi devátého tilu neodklikatelný error začínající "Zugriffsverletzung " a něco s adresováním paměti a musím Omsi sestřelit přes Správce úloh :( :x.
Uživatelský avatar
Kuba J.
Diskutující člen
Diskutující člen
 
Příspěvky: 335
Registrován: 26 dub 2011 19:52
Bydliště: Hradubice

Re: [OMSI2] Import terénu a mapových podkladov

Příspěvekod MarekZ » 19 úno 2014 19:57

Kolko máš nastavených "Počet sousedícich dlaždic"? ;) Skús číslo znížiť tak o 1 - 2 a uvidíš, či to bude robiť stále. :)
Uživatelský avatar
MarekZ
Zasloužilý tvůrce addonů
Zasloužilý tvůrce addonů
 
Příspěvky: 1977
Registrován: 03 lis 2011 18:21
Bydliště: Bratislava

Re: [OMSI2] Import terénu a mapových podkladov

Příspěvekod Kuba J. » 19 úno 2014 23:46

Měl jsem 4, tak jsem to snížil na 3 a už to běží OK, dík ;).
Uživatelský avatar
Kuba J.
Diskutující člen
Diskutující člen
 
Příspěvky: 335
Registrován: 26 dub 2011 19:52
Bydliště: Hradubice

PředchozíDalší

Zpět na Návody

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků