TOPlist

[NÁVOD][OMSI2] Import terénu a mapových podkladov

Návody týkající se veškeré tvorby do OMSI.

Uvažujete nad stavbou reálnej mapy?

Áno.
40
27%
Nie.
4
3%
Už mám rozpracovanú.
33
22%
Chystám sa začať.
34
23%
Neviem robiť v editore (a veci k tomu potrebné).
28
19%
Návod sa mi páči ale pracovať na mape nechcem.
11
7%
 
Celkem hlasů : 150

Re: [NÁVOD][OMSI2] Import terénu a mapových podkladov

Příspěvekod Solaris7777 » 20 led 2018 22:33

Tak to jsi určitě udělal něco špatně, protože návod je funkční. ;) Viz. bývalá mapa mé Ostravské 28ky kde mi to šlapalo bez problému po celé trase ÚAN-Václavovice a zpět... ;)
Solaris7777
Stálý člen
Stálý člen
 
Příspěvky: 1426
Registrován: 05 črc 2015 00:17
Bydliště: Ostrava

Re: [NÁVOD][OMSI2] Import terénu a mapových podkladov

Příspěvekod Martin_S » 21 led 2018 11:42

Už to jde, chyba byla v přesmyčce písmen při překlepu. Ale mám problém s mapovými foto podklady - vyzkoušel jsem odkazy jak na Bing, tak na Google, ale nefunguje ani jeden, OMSI vždy napíše, že mám vadný odkaz (nebo neexistuje, nevím).
7737 "Noční netopýr"
Uživatelský avatar
Martin_S
Aktivní člen
Aktivní člen
 
Příspěvky: 421
Registrován: 18 dub 2016 13:58

Re: [NÁVOD][OMSI2] Import terénu a mapových podkladov

Příspěvekod MarekZ » 23 led 2018 23:06

Popravde, nejako už nesledujem, či linky fungujú alebo nie. Momentálne som si ako-tak istý, že bude fungovať jedine môj link. Postupom času (ak mi nejaký vôbec zvýši) skúsim opäť spraviť aj Bing, ale nič nesľubujem. Ak by mal niekto chuť sa hrať s tým skriptom, čo mám ja (netuším, kde som ho zobral, tuším niekde z netu), tak si ho môžete stiahnuť tu a nejako ho upraviť. Môžem ho poprípade nahrať aj na svoj server. ;)
Uživatelský avatar
MarekZ
Zasloužilý tvůrce addonů
Zasloužilý tvůrce addonů
 
Příspěvky: 1977
Registrován: 03 lis 2011 18:21
Bydliště: Bratislava

Re: [NÁVOD][OMSI2] Import terénu a mapových podkladov

Příspěvekod Martin_S » 17 pro 2018 20:42

Mám problém ohledně konvertu mapy do souřadnic i použití mapových podkladů. Vše mám vložené do OMSI podle návodu na první straně, po vložení souřadnic dám konvertovat. Až je hotovo, vyskočí mi hláška o úspěšném překonvertování, ale když klikám u jednotlivých Tilů na "Run curr. Tile", tak se neděje nic, ale žádná chybová hláška nevyskakuje. Totéž při importu mapových podkladů. Nevíte, co s tím?

EDIT - vyřešeno, chyba mezi klávesnicí a židlí. ;)
7737 "Noční netopýr"
Uživatelský avatar
Martin_S
Aktivní člen
Aktivní člen
 
Příspěvky: 421
Registrován: 18 dub 2016 13:58

Re: [NÁVOD][OMSI2] Import terénu a mapových podkladov

Příspěvekod BusMaster » 27 led 2019 15:11

Ahoj, mám problém ohledně mapových podkladů. Terén se mi importuje správně. Vše podle návodu. Zvolím Use Tile Aerials a pak Dnl. current Tile. Na prvním tilu mám normálně podklad a na všech ostatních to píše Error loading https:// atd. Nevíte co s tím, děkuji za odpověď.
Přílohy
Problém_podklady.png
PrintScreen problému
Redaktor https://lotussim.cz/ a moderátor https://forum.lotussim.cz/
[W.I.P] PID 307
Autoři: BusMaster (já)
BusMaster
Rozkoukaný člen
Rozkoukaný člen
 
Příspěvky: 73
Registrován: 22 bře 2016 17:28
Bydliště: Rudná u Prahy

Re: [NÁVOD][OMSI2] Import terénu a mapových podkladov

Příspěvekod Duchtory » 16 bře 2019 09:55

Pomohlo, děkuji
ImageImage
Uživatelský avatar
Duchtory
Rozkoukaný člen
Rozkoukaný člen
 
Příspěvky: 62
Registrován: 25 říj 2018 18:03
Bydliště: PID 2, Aneb linky 300,322,324 a 350

Re: [NÁVOD][OMSI2] Import terénu a mapových podkladov

Příspěvekod Stone Cold » 16 bře 2019 16:21

Souřadnice fungují, ale Aerialy ne. Žádný link na Webu nefunguje, pouze dokážou importovat terén, ale to je mi bez podkladů k ničemu. Ani Google API, kterou jsem si nahrál na server nestahuje podklady.
Что ты смотришь сука? Глупый западный шпион.
[WIP] Mijola do C955, Karosa C935 Récréo, Karosa B731.1659
Uživatelský avatar
Stone Cold
Pokročilý člen
Pokročilý člen
 
Příspěvky: 1093
Registrován: 14 srp 2013 13:51

Re: [NÁVOD][OMSI2] Import terénu a mapových podkladov

Příspěvekod TheFloxiCz » 17 bře 2019 18:17

Moje projekty: Modifikace map
Ostatní: [NÁVOD] Tvorba chron | Multiplayer (Bus Company Simulator) | Větší kapacita pro různé autobusy
TheFloxiCz
Stálý člen
Stálý člen
 
Příspěvky: 1729
Registrován: 25 kvě 2014 22:21

Re: [NÁVOD][OMSI2] Import terénu a mapových podkladov

Příspěvekod Stone Cold » 17 bře 2019 22:32

Dobře, děkuji :)
Что ты смотришь сука? Глупый западный шпион.
[WIP] Mijola do C955, Karosa C935 Récréo, Karosa B731.1659
Uživatelský avatar
Stone Cold
Pokročilý člen
Pokročilý člen
 
Příspěvky: 1093
Registrován: 14 srp 2013 13:51

Re: [NÁVOD][OMSI2] Import terénu a mapových podkladov

Příspěvekod ʍᴉᴄᴙᴏ » 17 bře 2019 23:02

Já používám systém od Bingu. Podklady sice nejsou nejaktuálnější, ale stačí mi to..
Kód: Vybrat vše
http://aerial.gcmods.de/toquad.php?x=~x&y=~y&z=~z&apicode= API KEY K BING MAPS

https://www.bingmapsportal.com/
Image
Uživatelský avatar
ʍᴉᴄᴙᴏ
Nový člen
Nový člen
 
Příspěvky: 11
Registrován: 20 led 2019 23:32
Bydliště: Doma

PředchozíDalší

Zpět na Návody

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník