TOPlist

Viac FPS 1.1

Návody týkající se veškeré tvorby do OMSI.

Viac FPS 1.1

Příspěvekod TAMBUS 3700 » 16 lis 2013 17:26

Ahojte, už dlho sa zaoberám v OMSI s problémom, že neviem utiahnuť mapu ako napríklad Prahu..
Po dlhom čase skúšok a ladenia som zistil ako na to :idea:

Môj počítač:
HP ProBook 4530s, AMD Radeon ATI HD, Intel Pentium 2.00gHz z roku 2010, Windows 7 64-Bit

V 1. rade si nastavte grafiku v PC
-každý má iný driver (ovládač) ale v podstate je to o tom že treba znížiť Anti-Aliasing na minimum resp. zrušiť, znížiť kvalitu objektov a pod.
V 2. rade si otvorte OMSI, choďte do nastavení a nastavte si grafiku podľa tohoto vzoru
Grafika
pomoc1.png


Grafika (pokročilá)
pomoc2.png


Hoci ma prekvapilo že keď som zrušil zaškrtnutie kolonky
Kód: Vybrat vše
Použiť len textúry s nižším rozlíšením

ale FPS mi to rapídne zvýšilo
Takže ak toto máte tak by ste mali s OMSI utiahnuť mapy ako Praha, Ústí nad Labem a podobné naročnejšie mapy ;)

Pripomienka: Tieto nastavenia ladím 3 mesiace a až dnes sú tak aby som utiahol v pohode Prahu a Ústí nad Labem.4

Za poruchu grafiky neručím!
Len na vlastné riziko, ale nič sa nestane :D

V prípade otázok alebo problémov sa pýtajte.
*táto rada platí Najmä pre slabšie počítače a notebooky
Naposledy upravil TAMBUS 3700 dne 04 led 2014 23:12, celkově upraveno 3
Môj PC:

Počítač |Intel Core i7-6700|16GB RAM|nVidia GTX960|1TB HDD|Bang&Olufsen audio
Uživatelský avatar
TAMBUS 3700
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen
 
Příspěvky: 3017
Registrován: 15 dub 2013 16:00
Bydliště: Pressburg

Re: Viac FPS

Příspěvekod WraithCZ » 16 lis 2013 18:49

Tý jo. :shock: Na Szczecině Fictional jsem měl s MB Camo v depě kolem 12-15 FPS a teď to tam s tím samým busem vytáhnu i na 25. :) Fakt super, doporučuji! ;)
WraithCZ
Sponzor
Sponzor
 
Příspěvky: 874
Registrován: 26 črc 2011 09:03

Re: Viac FPS

Příspěvekod Jaškin » 16 lis 2013 18:56

Joo, paráda :) ještě že mám stejný noťas :). Já se zeptám jen, jak je to s FPS, když mám například mod ENB series ?? :)
"Money can buy many things, even power..."
Jaškin
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen
 
Příspěvky: 4632
Registrován: 08 bře 2013 13:02
Bydliště: In da pub

Re: Viac FPS

Příspěvekod TAMBUS 3700 » 16 lis 2013 19:11

Pokles okolo 2-8 FPS
kotva1000: Ďakujem, pridal som to až dnes lebo ešte som nad tým dumal ;)
Môj PC:

Počítač |Intel Core i7-6700|16GB RAM|nVidia GTX960|1TB HDD|Bang&Olufsen audio
Uživatelský avatar
TAMBUS 3700
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen
 
Příspěvky: 3017
Registrován: 15 dub 2013 16:00
Bydliště: Pressburg

Re: Viac FPS

Příspěvekod Stone Cold » 16 lis 2013 19:36

je normální že mi FPS na tatra regional skáčou z 34 na 65 až 70?
Что ты смотришь сука? Глупый западный шпион.
Uživatelský avatar
Stone Cold
Pokročilý člen
Pokročilý člen
 
Příspěvky: 991
Registrován: 14 srp 2013 13:51

Re: Viac FPS

Příspěvekod Sergio_Cz » 16 lis 2013 19:46

Už co mi vadí je to, že Zobrazování objektů - 0
Nepoužítelné na mnoha mapách
Obrázek
Obrázek
Obrázek
jsem žid a neumím si změnit heslo
Uživatelský avatar
Sergio_Cz
Stálý člen
Stálý člen
 
Příspěvky: 2569
Registrován: 02 kvě 2011 17:33
Bydliště: Pražký Had

Re: Viac FPS

Příspěvekod Opavan99 » 16 lis 2013 19:47

To mi dělá na všech mapách.Jedu si mám 20 a najednou 8 FPS.Dám Alt,počkám a mám opět 20 FPS.Ale zatím jsem Tambusovu radu nezkoušel :D

Edit:Sergio já s tím jezdím všechny mapy a jsem spokojenej ;)
Návod na podpis.: Potřebujete velké obrázky tak, aby se musely dlouho načítat. K tomu nějaký popis, třeba : Miluju tohle, tamto forever, přijďte se projet, prostě kravinu, která nikoho nezajímá. A ideálně tou nejsvětlejší barvou, ať to každý vidí. Hotovo.
Uživatelský avatar
Opavan99
Stálý člen
Stálý člen
 
Příspěvky: 2105
Registrován: 07 srp 2013 14:02
Bydliště: Slezikistán + Praha

Re: Viac FPS

Příspěvekod misicmar » 16 lis 2013 23:26

Já to zkoušel na Rhodenau a stejny počet jako před tím :(
Procesor: Intel Core i3-370M (2.40 GHz) Grafická karta: NVIDIA GeForce GT 540M (1 GB) RAM: 4 GB
HDD
: 750GB+2TB
misicmar
Pokročilý člen
Pokročilý člen
 
Příspěvky: 721
Registrován: 16 pro 2011 17:58
Bydliště: Praha

Re: Viac FPS

Příspěvekod Peterson » 18 lis 2013 18:43

Semtambus, vzdialenosť vykresľovania ti len a len pomôže, keďže OMSI nemusí neustále načítať všetko, a tú mapovú komplexnosť nedoporučujem znížiť, nemá to vplyv na FPS. U mňa takéto nastavenie znamenalo hop a skok, po lúke aj cez potok, po nastavení na najvyššiu náročnosť, na najvyššie hodnoty som poskočil len pár krát, a to mám slabší kompjúter než ty.
Rule 292 - There are no real rules about moderation — enjoy your ban.

Rule 200 - Pictures or it didn't happen.

Rule 1 - Get more from your life. Never be satisfied.
Uživatelský avatar
Peterson
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen
 
Příspěvky: 5347
Registrován: 08 led 2013 16:35
Bydliště: Bratislava/Prešporok/Pressburg/Pozsony/Bratysława/Братисла́ва

Viac FPS 1.1

Příspěvekod TAMBUS 3700 » 04 led 2014 23:11

Dnes som urobil pár zmien k zoptimalizovaniu funkčnosti OMSI 2 ;)

1. V Nastaveniach Grafiky si dáme hodnotu Tiles na max. t.j. 20 a vykreslovaciu vzdialenosť na 5000 (max.)
2. Dáme defragmentovať všetky disky v PC (Počítač/Pravý klik/Spravovať/Ukladací priestor/Správa diskov/Pravý klik na disk/Vlastnosti/Nástroje/Defragmentácia)

OMSI 2 by malo fungovať o niečo lepšie, keďže už na začiatku načíta tily a objekty sa vykreslia už hneď, čo zamedzí seknutiu OMSI 2. (Je možné že to sekne keďže tá hra stojí zatiaľ za...) :D
Môj PC:

Počítač |Intel Core i7-6700|16GB RAM|nVidia GTX960|1TB HDD|Bang&Olufsen audio
Uživatelský avatar
TAMBUS 3700
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen
 
Příspěvky: 3017
Registrován: 15 dub 2013 16:00
Bydliště: Pressburg

Další

Zpět na Návody

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník