TOPlist

Návod na vloženie objektu do autobusu

Návody týkající se veškeré tvorby do OMSI.

Návod na vloženie objektu do autobusu

Příspěvekod rpopo » 17 dub 2013 22:17

Za toto sa so mnou nebude baviť polovička fóra, no myslím si že sa patrí podeliť aj s menej znalými. Tak na začiatok, čo budeme potrebovať ?
1) Program 3d Ripper
2) 3ds Max
3) Nejaký program na konvertovanie súborov do .x, osobne používam Deep Exploration
4) O3D converter, ktorý je súčasťou SDK balíčku programov OMSI, volá sa OMSIXConv
5) Poznámkový blok
6) Veľkú ale naozaj veľkú dávku nervov.

Nebudem vám sem hádzať odkazy na tie programy, kto hľadá tak nájde, naviac toto nieje Warez. Takže po tom, čo si stiahnete a nainštalujete 3d Ripper, tak ho otvoríte, a nastavíte podľa predloženého screenu.
3dripper.JPG


Alebo slovne povedané, navolíte si adresár hry, a ostatné veci, dáte Launch, spustí sa OMSI. Necháte načítať nejakú jednoduchú mapu, najlepšie niečo ako Grundorf, a kliknete hore na ponuku vyberu autobusu a vybereme si autobus, ktorý chceme upraviť. Podľa môjho nastavenia stlačíme klávesu F12. Na chvíľku obrazovka ztuhne. Keď sa znova "pohne", tak OMSI vypnite, štartnite 3ds Max, podľa navoleného priečinku otvoríme ten priečinok, kde sa vám majú ukladať "frames", a tam otvoríme súbor ktorý tam bude. Nechce sa mi to fotiť, nakoľko sa mi Max štartuje pomaly 10 minut, hadam to pochopite. Teraz bude nasledovať najdlhšia a najviac na nervy náročná časť, nastaviť autobus presne do stredu toho štvorca v Maxe. Skratka, stred autobusu musi byť v strede maxu :mrgreen: . Keď toto všetko spravíte, tak vam zbytok pôjde ľavou zadnou. Umiestnite si do autobusu objekt ktory tam chcete mať, kliknete v maxe na export selected, vyberete format .3ds, súbor si uložíte do NOVEHO priečinka. Do tohoto priečinka pribalíte aj textúry. Potom ho otvoríte cez Deep Exploration, a hneď aj exportujete do .X. Potom otvoríte OMSIXConv. Znova nastavíme podľa obrázku:
xconv.JPG


Zvolíme súbor .x, ktorý sme pred tym zexportovali, a necháme exportovať do O3D. Teraz zobereme textúry a súbor .o3d, a ideme do modelu, do ktorého ste si ho v Maxe dali. Otvoríme v zložke vehicles/autobus/model súbor model.cfg, a podľa fotky zapíšeme model a textúry toho objektu ktorý sme pridali.
Sekaná.JPG


V mojom prípade išlo o ozdobu do Ikarusu, ktorá mala viacej textúr, no na postupe sa nič nemení. Uložiť a zapnúť hru. Tento návod je určený ľuďom, ktorí sú aspoň trošku oboznámení so základnými funkciami spomenutých programov. Na iné dotazy vam zodpoviem tu v diskusii. Ešte aby ste mali nejaku predstavu o tom ako ma byť autobus uloženy, tak šablóna na Ikarus 260.01A, podľa ktorého môžete dorovnať iné modely, samozrejme tak ako som popísal.

DOWNLOAD ŠABLÓNY:
http://ulozto.sk/x7cdf4Pv/sabla-3ds

Dúfam že vám to aspoň trochu pomôže, ak budú problémy, tak to popíšem podrobnejšie s viacerými fotkami.
Obrázek
Uživatelský avatar
rpopo
Stálý člen
Stálý člen
 
Příspěvky: 2597
Registrován: 23 říj 2011 20:36
Bydliště: Košice

Re: Návod na vloženie objektu do autobusu

Příspěvekod hugomm » 18 dub 2013 07:01

rpopo píše:Tento návod je určený ľuďom, ktorí sú aspoň trošku oboznámení so základnými funkciami spomenutých programov.


Čiže nie pre mňa :D Nebudem to radšej skúšať ;)
Obrázek
Uživatelský avatar
hugomm
Pokročilý člen
Pokročilý člen
 
Příspěvky: 861
Registrován: 12 srp 2012 17:32
Bydliště: Bratislava

Re: Návod na vloženie objektu do autobusu

Příspěvekod Peterson » 18 dub 2013 08:53

Vďaka, takto vlastne môžem upravovať autobusy. Mám jeden upravený, ale nie je dobrý, ale už ho môžem prekopať.
Rule 292 - There are no real rules about moderation — enjoy your ban.

Rule 200 - Pictures or it didn't happen.

Rule 1 - Get more from your life. Never be satisfied.
Uživatelský avatar
Peterson
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen
 
Příspěvky: 5350
Registrován: 08 led 2013 16:35
Bydliště: Bratislava/Prešporok/Pressburg/Pozsony/Bratysława/Братисла́ва

Re: Návod na vloženie objektu do autobusu

Příspěvekod pitrsak642 » 18 dub 2013 18:08

Mohl by jsi sem dat nejake video nebo fotky z rozdilů jak to vypada
Uživatelský avatar
pitrsak642
Diskutující člen
Diskutující člen
 
Příspěvky: 347
Registrován: 22 pro 2012 14:00

Re: Návod na vloženie objektu do autobusu

Příspěvekod bestrrboy » 18 dub 2013 19:31

Mohl bys prosím přesně napsat/natočit jak se instaluje ten plugin na otevření .3dr? Mám 3DSmax 2009
Intel core i5 Ivy Bridge, 4GB Ram DDR3, Geforce GT640M, Win 7 Ultimate
Uživatelský avatar
bestrrboy
Zabydlený člen
Zabydlený člen
 
Příspěvky: 190
Registrován: 11 dub 2011 22:23

Re: Návod na vloženie objektu do autobusu

Příspěvekod rpopo » 18 dub 2013 19:59

Aha, na to som asi zabudol, no nič. Skús to zadať do googlu alebo tak, mne to tušim z 2010 išlo normalne, no teraz si to z hlavy nepamätam, skús na googli a napíš ako to dopadlo.
Obrázek
Uživatelský avatar
rpopo
Stálý člen
Stálý člen
 
Příspěvky: 2597
Registrován: 23 říj 2011 20:36
Bydliště: Košice

Re: Návod na vloženie objektu do autobusu

Příspěvekod MarekZ » 18 dub 2013 20:39

Pri inštalácii 3D Ripper DX treba zvoliť nainštalovanie toho pluginu pre daný 3DS Max ;). Napríklad keď som to inštaloval pre 2011 tak som zvolil Max 2011 64-Bit...
Uživatelský avatar
MarekZ
Zasloužilý tvůrce addonů
Zasloužilý tvůrce addonů
 
Příspěvky: 1971
Registrován: 03 lis 2011 18:21
Bydliště: Bratislava

Re: Návod na vloženie objektu do autobusu

Příspěvekod bestrrboy » 19 dub 2013 12:28

A museli ste do toho okýnka jak je tam "Do not install" něco napsat ? protože já jsem tam zaškrtl ten 3ds max 2009 64bit a ale po skončení instalace se v 3ds maxu tahle možnost pro import neobjeví..
Intel core i5 Ivy Bridge, 4GB Ram DDR3, Geforce GT640M, Win 7 Ultimate
Uživatelský avatar
bestrrboy
Zabydlený člen
Zabydlený člen
 
Příspěvky: 190
Registrován: 11 dub 2011 22:23

Re: Návod na vloženie objektu do autobusu

Příspěvekod bestrrboy » 26 dub 2013 15:02

ten import mi už funguje.. ale potřebuju vědět jak zjistím kde je střed autobusu?
Intel core i5 Ivy Bridge, 4GB Ram DDR3, Geforce GT640M, Win 7 Ultimate
Uživatelský avatar
bestrrboy
Zabydlený člen
Zabydlený člen
 
Příspěvky: 190
Registrován: 11 dub 2011 22:23

Re: Návod na vloženie objektu do autobusu

Příspěvekod pitrsak642 » 26 dub 2013 17:17

mam otazku.
kdyz je treba znak na autobusu a chci ho smazat jak to mam udelat ?
Uživatelský avatar
pitrsak642
Diskutující člen
Diskutující člen
 
Příspěvky: 347
Registrován: 22 pro 2012 14:00

Další

Zpět na Návody

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků