TOPlist

[NÁVOD] Mapové podklady pro editor OMSI

Návody týkající se veškeré tvorby do OMSI.

Re: [NÁVOD] Mapové podklady pro editor OMSI

Příspěvekod kosak » 29 kvě 2012 10:32

nezkoušel. ale zjistil jsem že to problém neni
http://www.usti.omsi.cz -> web o mapě Ústí nad Labem
Uživatelský avatar
kosak
Zasloužilý tvůrce addonů
Zasloužilý tvůrce addonů
 
Příspěvky: 1480
Registrován: 30 bře 2011 20:20

Re: [NÁVOD] Mapové podklady pro editor OMSI

Příspěvekod shitman » 29 kvě 2012 12:57

zkoušel jsem to, a jde to úplně v pohodě. jde jenom o to připsat ten jeden tile do cfg souboru mapy. jde to úplně snadno, jen musíš trefit souřadnice :) čim víc tilů tim víc práce samozřejmě..
Obrázek
Obrázek PROTOŽE ZRZKY VLÁDNOU SVĚTU!!
Uživatelský avatar
shitman
Profík
Profík
 
Příspěvky: 12364
Registrován: 09 dub 2011 18:44
Bydliště: Kladno, to černé Kladno...

Re: [NÁVOD] Mapové podklady pro editor OMSI

Příspěvekod rogerer » 29 kvě 2012 13:08

aha a ja zil v tom ze se proste zmeni backround jen se da jinak veličina "Point were tile 0 is".........vecer to vyzkousim a ozvu se pze fakt nevim co zas budu v cfg prepisovat:D...skoda ze proste nejde sejmout vetsi uzemi treba cely mesto brno a pak si to jen odkrejvat pridavanim tech tilů:-), ani nevim jestli v tom programku pujde se normalne posunout neb oto budu muset hleda pres souradnice treba dalsi cast toho brna a pak to slozite napojit aby sedeli ty cesticky....uaaaaa

edit: a ohledne terenu - co jako podklad pouzit misto mapy z google.maps, nejakou podkladovou mapu s vrstevnicemi a podle toh ose to pokusit vymodelovat...ale asi žádný šlágr :-/
Uživatelský avatar
rogerer
Stálý člen
Stálý člen
 
Příspěvky: 2212
Registrován: 22 črc 2011 11:11

Re: [NÁVOD] Mapové podklady pro editor OMSI

Příspěvekod shitman » 29 kvě 2012 13:22

jo, tohle už mě taky napadlo. určitě to nejspíš bude lepší než to tam mlátit od oka, protože se potom může stát, že budeš dělat nějaké reálné město, uděláš jednu linku, pak budeš chtít dělat druhou, která povede jinudy ale bude se křižovat, a z jedné strany ti to bude sedět o metr jinak než z druhé. :) ale bohužel jsem zatím takovouhle mapu nenašel..
Obrázek
Obrázek PROTOŽE ZRZKY VLÁDNOU SVĚTU!!
Uživatelský avatar
shitman
Profík
Profík
 
Příspěvky: 12364
Registrován: 09 dub 2011 18:44
Bydliště: Kladno, to černé Kladno...

Re: [NÁVOD] Mapové podklady pro editor OMSI

Příspěvekod rogerer » 29 kvě 2012 13:30

mapy s vrstevnicema ma dobrý idnes.cz .... jen to nejak ulozit a aby to melo spravny rozmery :-/

http://imagelink.cz/images/teren.png
Uživatelský avatar
rogerer
Stálý člen
Stálý člen
 
Příspěvky: 2212
Registrován: 22 črc 2011 11:11

Re: [NÁVOD] Mapové podklady pro editor OMSI

Příspěvekod shitman » 29 kvě 2012 14:02

teda, chtělo by to o dost přesnější měření na stavbu mapy, než po stovkách metrů.. :D
Obrázek
Obrázek PROTOŽE ZRZKY VLÁDNOU SVĚTU!!
Uživatelský avatar
shitman
Profík
Profík
 
Příspěvky: 12364
Registrován: 09 dub 2011 18:44
Bydliště: Kladno, to černé Kladno...

Re: [NÁVOD] Mapové podklady pro editor OMSI

Příspěvekod rogerer » 29 kvě 2012 14:03

:D to nemas sanci sehnat :D
Uživatelský avatar
rogerer
Stálý člen
Stálý člen
 
Příspěvky: 2212
Registrován: 22 črc 2011 11:11

Re: [NÁVOD] Mapové podklady pro editor OMSI

Příspěvekod shitman » 29 kvě 2012 14:44

tak holt vod voka no. :)
Obrázek
Obrázek PROTOŽE ZRZKY VLÁDNOU SVĚTU!!
Uživatelský avatar
shitman
Profík
Profík
 
Příspěvky: 12364
Registrován: 09 dub 2011 18:44
Bydliště: Kladno, to černé Kladno...

Re: [NÁVOD] Mapové podklady pro editor OMSI

Příspěvekod rogerer » 29 kvě 2012 19:07

tak shite jak na to.....mam stazeny dalsi mapovy podklad navazujici na ten puvodni....v cfg muzu pripsat tily ale jaky....kolik jak.....kdyz pak dam v editoru backround tak se to cely zmeni.....nevim jak to vykoumat...

edit tak jsem to uz vykoumal.....rucne nastavuju souradnice :D:D prbolem je ze kdyz toho tam bude vic a budu se chtit vratit treba k druhymu tak si musim zapamatovat jeho souradnice :-))
Uživatelský avatar
rogerer
Stálý člen
Stálý člen
 
Příspěvky: 2212
Registrován: 22 črc 2011 11:11

Re: [NÁVOD] Mapové podklady pro editor OMSI

Příspěvekod shitman » 29 kvě 2012 22:32

jojo. proto je lepší ten první úsek udělat prostě na 100% než se s tim pak crcat :) nebo prostě dělat všechny obrázky všech úseků stejně velký..
Obrázek
Obrázek PROTOŽE ZRZKY VLÁDNOU SVĚTU!!
Uživatelský avatar
shitman
Profík
Profík
 
Příspěvky: 12364
Registrován: 09 dub 2011 18:44
Bydliště: Kladno, to černé Kladno...

PředchozíDalší

Zpět na Návody

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník