TOPlist

[NÁVOD] Mapové podklady pro editor OMSI

Návody týkající se veškeré tvorby do OMSI.

Re: [NÁVOD] Mapové podklady pro editor OMSI

Příspěvekod DwX » 11 úno 2013 06:27

Pepdole: když si tak línej překliknout dam ti to sem !!! a na youtube se mění kvalita tak že klikneš na takové to ozubené kolečko a tam si vybereš HD kvalitu..

wooder.cz píše:Takže na vaše přání následující návod:

Ke stáhnutí map a jejich spojení doporučuji prográmek Google Maps Saver, který najdete na adrese http://www.codres.de/google-map-saver. Program nepotřebuje instalaci, jen ho stáhněte a spusťte. Následně ještě před hledáním mapy (jen při prvním spuštění), klikněte na tlačítko ABOUT vpravo a pak na levé tlačítko (nevím co tam bylo napsáno, já už ho nemám :) ), tím provedete registraci a program nebude psát do výsledného obrázku otravnou zprávu.

Nyní se pustíme do nastavení mapy, zaprvé najděte místo, které potřebujete. Tedy třeba "Opava, Czech republic". Podle mého nastavení (co je ve videu) je to takto: Rozlišení obrázku (resolution) je "Custom - 2048x2048", přiblížení (Zoom) je 17 a ty mapy (Map Type) je samozřejmě Satellite. Koordináty asi nejsou důležité. Pokud máte vše nastaveno podle svých potřeb, klikněte na tlačítko "Go!" a čekejte, než se všechny díly mapy načtou. Dokud se nenačtou, nebude aktivní tlačítko "Save capture as". Než ho však po načtení zmáčknete, zavřete to okno, kterého se objevilo se šipkou coby výsledek hledání, vyberte si formát výsledného obrázku, mě stačí jpg ve vysoké kvalitě. Obrázek pak uložte a přepněte se do editoru OMSI.

V editoru v kartě TILE dole zaškrtněte Background Image, klikněte na LOAD a načtěte uložený obrázek. Při našem nastavení je výsledné území velké 1538x1538 metrů, což jsou hodnoty, které vepište do políček Picture width a Picture height. Pokud začínáte, pak do obou políček "Point were tile 0 is" nastavte 50%. Je to nastavení, kde má být střed. Při další stavbě se to už bude muset nějak nastavovat, to ještě nemám odzkoušeno :).

Příjemnou zábavu, video návod je zde: http://youtu.be/2Kb5xx15Y1s
Obrázek ObrázekObrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
DwX
Stálý člen
Stálý člen
 
Příspěvky: 1897
Registrován: 15 dub 2011 05:56
Bydliště: OSTRAVA !!!

Re: [NÁVOD] Mapové podklady pro editor OMSI

Příspěvekod Gryzly65 » 11 úno 2013 17:15

Božkov píše:Já už vážně nevím jak na to, už X-krát jsem to dělal podle návodu a furt mi to dělá tohle:
2.jpg

V čem může být chyba? :cry:

Neukladaj to do .jpg ;) Aj mne to robí.
Obrázek
Uživatelský avatar
Gryzly65
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen
 
Příspěvky: 6160
Registrován: 12 dub 2011 21:36
Bydliště: Boratislava

Re: [NÁVOD] Mapové podklady pro editor OMSI

Příspěvekod m!lh0us3 » 09 čer 2013 23:18

:( At ukladam, do jakeho formatu chci (.bmp, .jpg), pouziji ruzne rozliseni a ruzny zoom, dela mi to porad to, co Bozkovovi, viz obrazek...Nevi nekdo, kde muze byt chyba?

Obrázek

A momentalni nastaveni mam stejne, jako wooder, cili 2048*2048, ZOOM 17, .bmp/.jpg... ;)
Uživatelský avatar
m!lh0us3
Diskutující člen
Diskutující člen
 
Příspěvky: 219
Registrován: 12 dub 2011 01:42

Re: [NÁVOD] Mapové podklady pro editor OMSI

Příspěvekod Koňásek » 10 čer 2013 09:00

Zkus dat větší rozlišení ;)
Mateřské prkno:ASUS X370 Prime|Procák:AMD R5 1600X
Grafárna:Sapphire R9 380 NITRO 4G|RAM:16GB
Uživatelský avatar
Koňásek
Stálý člen
Stálý člen
 
Příspěvky: 1665
Registrován: 08 čer 2011 10:09
Bydliště: Brno

Re: [NÁVOD] Mapové podklady pro editor OMSI

Příspěvekod m!lh0us3 » 10 čer 2013 11:44

Uz jsem pres GSM zkousel i 12000*12000 a dela to v podstate to stejne...Je dulezite nastavit PRESNE rozmer obrazku v metrech? (napr. kdyz zabira km2 tak mit presne km*km?)

//EDIT: Vyreseno, jsem debil, moje chyba v nastaveni v OMSI v texturach...:)
Uživatelský avatar
m!lh0us3
Diskutující člen
Diskutující člen
 
Příspěvky: 219
Registrován: 12 dub 2011 01:42

Re: [NÁVOD] Mapové podklady pro editor OMSI

Příspěvekod Tomko00 » 28 čer 2013 10:39

Tak trošku som pošmátral v nastavení, a keď chcete mať úplne reálne rozmery, tak si nastavte veľkosť podkladu 1690x1690. ;)
Tomko00
Veterán
Veterán
 
Příspěvky: 8865
Registrován: 22 dub 2011 19:08
Bydliště: Košice

Re: [NÁVOD] Mapové podklady pro editor OMSI

Příspěvekod BusMaster » 01 led 2017 10:29

Ahoj, mám dotaz. Vždy když uložím obrázek z GMS podle Wooderova nastavení tak na výsledném obrázku je úplně jiné místo, než jsem původně ukládal. Vždy při ukládání, přesně když zmačknu save picture as...
Tak mi mapa přejede úplně někam jinam.
Nevíte co s tím?
Předem díky za odpověď.
[W.I.P] MHD Klatovy linka č.2
Autoři: BusMaster (já), VokynCZ
Předpokládané datum vydání: Až to bude, tak to bude
Dočasný odkaz na vlákno o mapě:http://forum.omsi.cz/viewtopic.php?f=126&t=11893
BusMaster
Rozkoukaný člen
Rozkoukaný člen
 
Příspěvky: 61
Registrován: 22 bře 2016 17:28
Bydliště: Rudná u Prahy

Předchozí

Zpět na Návody

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník