TOPlist

Objekty Tomashek_18

Vše o připravovaných nebo již hotových objektech do hry.

Re: Objekty Tomashek_18

Příspěvekod mhdfm » 04 črc 2016 00:04

Tak to nevím, jaké DDS má přes 5MB. :lol: 8-) Možná bys to nemusel přehánět s rozlišením. ;)
Uživatelský avatar
mhdfm
Vytrvalý člen
Vytrvalý člen
 
Příspěvky: 5748
Registrován: 09 pro 2012 08:09

Re: Objekty Tomashek_18

Příspěvekod centipede » 04 črc 2016 02:31

Opavan99 píše:No, ale jaká je velikost DDS po kompresi? Přeci jen, když mám .jpg ve velikosti 250 KB a DDS má přes 5? MB..

Tak ještě jednou. Dds načítá OMSI s kompresí takže když má dds 5 MB, tak tolik budd používat ve hře. S jpeg je to horší. Když bude mít 1 MB, tak ve hře to může x krát zvětšit jeho velikost( a zvýší se keho náročnost).
Uživatelský avatar
centipede
Stálý člen
Stálý člen
 
Příspěvky: 1416
Registrován: 09 pro 2013 21:15
Bydliště: Praha

Re: Objekty Tomashek_18

Příspěvekod shitman » 04 črc 2016 04:01

takže může, ale nemusí? upřímně tohle taky dost nechápu. pokud přejmenuju jpg na dds, tak kompresní metoda u toho obrazu zůstane stejná, jak s ní tedy může omsi pracovat jinak?
Obrázek
Obrázek PROTOŽE ZRZKY VLÁDNOU SVĚTU!!
Uživatelský avatar
shitman
Profík
Profík
 
Příspěvky: 12364
Registrován: 09 dub 2011 18:44
Bydliště: Kladno, to černé Kladno...

Re: Objekty Tomashek_18

Příspěvekod wooderCZ » 04 črc 2016 04:24

Hru název souboru zajímá pouze v momentě, kdy zjišťuje, kam si sáhnout pro texturu. Když pak s tím souborem už má pracovat, už ho nezajímá název, ale formát. I třeba Irfanview u toho nákladního manu pozná, že textury pojmenované jako cokoliv dds jsou ve skutečnosti ve formátu bmp.
Obrázek
Uživatelský avatar
wooderCZ
Zasloužilý tvůrce addonů
Zasloužilý tvůrce addonů
 
Příspěvky: 4009
Registrován: 17 zář 2011 22:02
Bydliště: Opava

Re: Objekty Tomashek_18

Příspěvekod Tomashek_18 » 04 črc 2016 06:49

Tak jsem postup vyzkoušel a funguje. Takže přecházím také k dds :D . Díky, zase jsem díky Vám o něco chytřejší.

Opavan99 píše:Co je spatne na souborech .jpg? :shock:

Další potíž s .jpg je v tom, že se mnoha lidem textury na některých objektech nenačítají a ve hře i editoru vidí jen bílé stěny. Proto jsem vydával ten opravný balíček.
Tomashek_18
Diskutující člen
Diskutující člen
 
Příspěvky: 238
Registrován: 01 úno 2014 15:50
Bydliště: Pletený Újezd

Re: Objekty Tomashek_18

Příspěvekod Tomashek_18 » 22 led 2017 19:44

Dobrý večer,
pořád mám potíže s texturami křižovatek, které jsem si vymodeloval. Díky bouvierově radě se mi sice už nelesknou, ale zejména v noci tak podivně pableslují (za světla taky, ale je to méně patrné), možná by bylo výstižnější říci, že jsou osvětlené jen v takových pruzích. Nedokážu to přesně popsat, proto přikládám odkaz na krátké video. Dokázal by někdo poradit?
https://youtu.be/MBZ2SojCVkU
Tomashek_18
Diskutující člen
Diskutující člen
 
Příspěvky: 238
Registrován: 01 úno 2014 15:50
Bydliště: Pletený Újezd

Re: Objekty Tomashek_18

Příspěvekod wooderCZ » 23 led 2017 17:43

Pošleš model? Nemyslím o3d :)
Obrázek
Uživatelský avatar
wooderCZ
Zasloužilý tvůrce addonů
Zasloužilý tvůrce addonů
 
Příspěvky: 4009
Registrován: 17 zář 2011 22:02
Bydliště: Opava

Re: Objekty Tomashek_18

Příspěvekod kuba.k » 24 led 2017 17:03

Tomáši, že ty to modeluješ jako já ve Sketchupu? Tento problém se totiž taky vyskytuje na mapě Prahy. :D A podle všeho jde o malý počet "trianglů" (polygonů o třech stranách) v modelu. ;) Pokud bude zájem, můžu lépe vysvětlit. ;)
Uživatelský avatar
kuba.k
Zasloužilý tvůrce addonů
Zasloužilý tvůrce addonů
 
Příspěvky: 250
Registrován: 12 zář 2012 10:27
Bydliště: Praha

Re: Objekty Tomashek_18

Příspěvekod centipede » 24 led 2017 18:10

Tak ono OMSI nasvěcuje podle těch trianglů. (podle toho to taky pak vypadá)
Uživatelský avatar
centipede
Stálý člen
Stálý člen
 
Příspěvky: 1416
Registrován: 09 pro 2013 21:15
Bydliště: Praha

Re: Objekty Tomashek_18

Příspěvekod Tomashek_18 » 25 led 2017 08:09

Afg: No jo, SketchUp je bohužel jediný program, ve kterém se mi podařilo naučit se modelovat. Zkoušel jsem i pár jiných, ale vždycky jsem ztroskotal. S těmi triangly se ve SketchUpu asi nedá nic dělat, že?
Tomashek_18
Diskutující člen
Diskutující člen
 
Příspěvky: 238
Registrován: 01 úno 2014 15:50
Bydliště: Pletený Újezd

PředchozíDalší

Zpět na Objekty

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník