TOPlist

Pražský Citybus - Linka 219 a 235

Re: Pražský Citybus - Linka 219 a 235

Příspěvekod petrpedy » 20 bře 2018 22:48

autobusák22 píše:Máš tam Busečko?


????
petrpedy
Nový člen
Nový člen
 
Příspěvky: 12
Registrován: 10 bře 2016 00:21

Re: Pražský Citybus - Linka 219 a 235

Příspěvekod martasknol4 » 20 bře 2018 23:01

Petrpedy: Zkontroluj si, jestli máš v dané složce s autobusem (Karosa B961, Citybus) soubor „Praha_BUSE_JKZ_OMSI2.hof“. Co konkrétně znamená, že se trasa průběžně mění? Že se u ní mění trasa 01 a 02 (N. Butovice a V. Ohrada) a tobě se trasy nepřepínají? Nebo že se ti vlevo na panelu zobrazí pouze 235 a nic jiného?
martasknol4
Pokročilý člen
Pokročilý člen
 
Příspěvky: 757
Registrován: 17 srp 2016 11:37

Re: Pražský Citybus - Linka 219 a 235

Příspěvekod petrpedy » 25 bře 2018 21:15

Soubor tam je v pohodě. Znamená to, že první ranní spoj mám jet např. trasu 235. Druhej spoj 211 poté zase 235 či u jednoho by to mělo bejt, celé dopoledne 219 a pak 235 a mě to prostě u starých panelů jede jen 235
petrpedy
Nový člen
Nový člen
 
Příspěvky: 12
Registrován: 10 bře 2016 00:21

Re: Pražský Citybus - Linka 219 a 235

Příspěvekod martasknol4 » 25 bře 2018 21:54

Možná taková hloupá otázka... přepínáš si ty cíle na těch konečných zastávkách manuálně?
martasknol4
Pokročilý člen
Pokročilý člen
 
Příspěvky: 757
Registrován: 17 srp 2016 11:37

Re: Pražský Citybus - Linka 219 a 235

Příspěvekod petrpedy » 27 bře 2018 16:19

ne, nechám to automaticky. u nových panelů se změní samo u starejch pokracuju ve spatný lince
petrpedy
Nový člen
Nový člen
 
Příspěvky: 12
Registrován: 10 bře 2016 00:21

Re: Pražský Citybus - Linka 219 a 235

Příspěvekod martasknol4 » 27 bře 2018 16:36

Tak to je ale jen tvoje chyba. Pro přepínání zastávek (na Karosách) musíš vždy před zastavením v zastávce zmáčknout tlačítko 0 na MYPOLu (to je ta černá krabička hned nalevo od dveří do kabiny.) Pokud jedeš s jiným autobusem (SOR aj.) musíš mačkat klávesu Q pro přepnutí na aktuální zastávku. Pouze Mercedesy, Solarisy, Scania Citywide GN14 a ještě pár autobusů podporují automatické přepínání (hlášení) zastávek. Zbytek holt musí jít manuálně. Až dorazíš na poslední zastávku (např. Velká Ohrada), zmáčkneš Q nebo 0 a cíl se automaticky přepne zpět.
martasknol4
Pokročilý člen
Pokročilý člen
 
Příspěvky: 757
Registrován: 17 srp 2016 11:37

Re: Pražský Citybus - Linka 219 a 235

Příspěvekod petrpedy » 27 bře 2018 16:44

Tak to jsem se nepochopili, ja myslel, že myslíš, ze si na Mypolu, změním na konci trasu. Na zastávkách normálně hlásím. No a když na konečný zahlásím, tak se změní jen směr, nikoliv linka
petrpedy
Nový člen
Nový člen
 
Příspěvky: 12
Registrován: 10 bře 2016 00:21

Re: Pražský Citybus - Linka 219 a 235

Příspěvekod martasknol4 » 27 bře 2018 16:48

Jo takhle. Tak to musíš na konci trasy přepnout linku manuálně, no.
martasknol4
Pokročilý člen
Pokročilý člen
 
Příspěvky: 757
Registrován: 17 srp 2016 11:37

Re: Pražský Citybus - Linka 219 a 235

Příspěvekod petrpedy » 27 bře 2018 17:37

Proto se právě ptám, abych nemusel
petrpedy
Nový člen
Nový člen
 
Příspěvky: 12
Registrován: 10 bře 2016 00:21

Re: Pražský Citybus - Linka 219 a 235

Příspěvekod theVP » 27 bře 2018 20:39

Jestli dobře chápu, o čem je tahle zdánlivě nekonečná debata... ;) Tak tobě jde o to, že pražský busy neumí automaticky na palubních počítačích přepínat kromě cílů i linky? Ty busy to neumí, touhle vymožeností disponujou (tuším) jen autobusy v Hamburku a nejspíš i nějaký MB, o kterých mluvíš od začátku.

Zkrátka a dobře, na českých autobusech budeš vždycky muset na novou linku přepínat ručně :D
Uživatelský avatar
theVP
Diskutující člen
Diskutující člen
 
Příspěvky: 347
Registrován: 13 srp 2015 00:17

PředchozíDalší

Zpět na Mapy a editor

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků