TOPlist

Jak nastavit semafory

Pokud máte problém týkající se hraní OMSI, sdělte ho zde.

Jak nastavit semafory

Příspěvekod Solaris7777 » 02 úno 2018 21:03

Zdarec, věděl by někdo jak nastavit semafory, když nemám vymodelovanou křižovatku, ale mám ji udělanou ze splines? Vím že ve Štětíně se jim to povedlo, ale moc jsem nepochopil ten princip. Díky za pomoc :)
Solaris7777
Pokročilý člen
Pokročilý člen
 
Příspěvky: 1223
Registrován: 05 črc 2015 00:17
Bydliště: Ostrava

Re: Jak nastavit semafory

Příspěvekod Filip22 » 04 úno 2018 20:32

Aj mne by sa hodil taky návod.
Robím mapu Fiktívne PE
cesty - 25%
objekty - 20%
terén - 25%
cestovné poriadky,hofko... 0%

Aktuálne staviam zastávku Nemocnica.
Uživatelský avatar
Filip22
Zabydlený člen
Zabydlený člen
 
Příspěvky: 148
Registrován: 20 led 2018 22:47
Bydliště: Slovenskooo! :)

Re: Jak nastavit semafory

Příspěvekod 57vlkodlak » 07 úno 2018 13:34

Ak vytváraš križovatku len zo splin, tak aby ti správne fungovali semafory aj zastavovanie áut a chodcov potrebuješ objekt, ktorý určuje miesto zastavenia auta alebo človeka. Tým je napr. aj toto: https://ulozto.cz/!5mJ7THvL/kostki-sterujace-ruchem-ai-rar
Čo sa týka nastavenia dĺžky červenej oranžovej a zelenej pri týchto objektoch:
1. Urobíš si kópiu Main_car.sco, Side_car.sco, Main_ped.sco
2. Jedno z nich si otvoríš v textovom editore, ako príklad uvediem Main_car.sco
3. Pri začiatku nájdeš:
[traffic_lights_group]
50.0000000000000
-znamená to dĺžku celého cyklusu od červenej cez celenú po červenú

Nižšie bude:
Kód: Vybrat vše
[phase]
3
2.0000000000000

[phase]
6
30.0000000000000

[phase]
9
3.0000000000000

[phase]
0
15.0000000000000

-prvé číslo znamená kód pre farbu, t.j. 3 je čerená plus oranžová, 6 je zelená, 9 je oranžová a 0 je červená
-druhé číslo vyjadruje dĺžku trvania svietenia daných farieb v sekundách

Skoro pri konci je:
[use_traffic_light]
0
-znamená to, na ktorú sekciu je semafor nastavený t.j. v tomto konkrétnom prípade 0 je Main a 1 je Side.

Ak už máš všetko nastavené, spawni tento objekt v editore, pripoj k nemu spliny, nastav semafory a HOTOVO.
Ak nevieš ako sa priraďujú semafory k objektom, tu sa to dočítaš:
http://www.forum.omsi.cz/viewtopic.php?f=32&t=107
57vlkodlak
Objevující člen
Objevující člen
 
Příspěvky: 57
Registrován: 09 kvě 2016 15:26
Bydliště: Bratislava

Re: Jak nastavit semafory

Příspěvekod Solaris7777 » 07 úno 2018 14:09

Díky moc. Kouknu na to jak bude čas. ;)
Solaris7777
Pokročilý člen
Pokročilý člen
 
Příspěvky: 1223
Registrován: 05 črc 2015 00:17
Bydliště: Ostrava

Re: Jak nastavit semafory

Příspěvekod TheFloxiCz » 07 úno 2018 14:21

Místo textového editoru to můžeš i otevřít v OmsiObjEdit.exe, kde jdou nastavit jak pathe, tak i semafory. Lze ho nalézt v SDK packu na ofi foru ;)
TheFloxiCz
Stálý člen
Stálý člen
 
Příspěvky: 1359
Registrován: 25 kvě 2014 22:21

Re: Jak nastavit semafory

Příspěvekod Filip22 » 08 úno 2018 20:55

Ďakujem, zajtra sa na to pozriem.
Robím mapu Fiktívne PE
cesty - 25%
objekty - 20%
terén - 25%
cestovné poriadky,hofko... 0%

Aktuálne staviam zastávku Nemocnica.
Uživatelský avatar
Filip22
Zabydlený člen
Zabydlený člen
 
Příspěvky: 148
Registrován: 20 led 2018 22:47
Bydliště: Slovenskooo! :)


Zpět na Poradna

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník