TOPlist

AI Tramvaj

Pokud máte problém týkající se hraní OMSI, sdělte ho zde.

AI Tramvaj

Příspěvekod iCobaltZz_ » 02 úno 2018 19:25

Zdravím, uděll jsem po tramvajových kolejích v editoru linku, vše v pořádku, ale když jsem zapnul omsi a dostal se k tramvaji, byla uprostřed silnice ve vedlejším městě, když jsem změnil ai group v editoru z tramvají (mám v ailistu nastavenou tatru t6b5) na busses, autobus mi ve stejném městě jezdil po trase kde nevede žádná linka, nevěděl by někdo, co s tím?
EDIT: Autobus i tramvaj mají v tom menu kde se přepíná mezi autobusy na mapě linku 4 (správná linka), ale autobus nemá v jízdním řádu (v tom co je vevnitř autobusu) žádné zastávky.
+ mi to při výběru jízního řádu hází z nějakýho důvodu ty.. věci z jiný linky -> https://ctrlv.cz/ufhh, editor jsem nastavil správně https://ctrlv.cz/G81V
iCobaltZz_
Objevující člen
Objevující člen
 
Příspěvky: 45
Registrován: 05 led 2018 18:42
Bydliště: Brno

Re: AI Tramvaj

Příspěvekod iCobaltZz_ » 08 úno 2018 14:11

Opravdu nikdo neví co s tím? Celkem hodně to potřebuju.. :?
iCobaltZz_
Objevující člen
Objevující člen
 
Příspěvky: 45
Registrován: 05 led 2018 18:42
Bydliště: Brno

Re: AI Tramvaj

Příspěvekod TheFloxiCz » 08 úno 2018 17:04

Takový typ chyby vidím poprvé, a to už toho mám dost hodně za sebou. Můžeme začít u klasiky, zkus načíst mapu ve hře, poslat logfile. Jinak u trasy ti chybí vyplněné políčko na "Terminus" a "Line". Čistě teoreticky by to mohlo způsobovat to. OMSI je v některých aspektech dost nevyzpytatelné.
TheFloxiCz
Stálý člen
Stálý člen
 
Příspěvky: 1460
Registrován: 25 kvě 2014 22:21

Re: AI Tramvaj

Příspěvekod iCobaltZz_ » 08 úno 2018 17:09

Ano, všiml jsem si toho, a hned jsem to doplnil - nepomohlo.
EDIT: https://hastebin.com/vorosilulo.sql <- Logfile, snad je to ono
iCobaltZz_
Objevující člen
Objevující člen
 
Příspěvky: 45
Registrován: 05 led 2018 18:42
Bydliště: Brno

Re: AI Tramvaj

Příspěvekod TheFloxiCz » 08 úno 2018 17:25

Pár chyb se tam přeci jen našlo. Hned ze začátku - problém s použitou tramvají. Problém bych možná viděl na zapsaná vozidla v AI listu. _trail značí, že se bude jednat o druhý článek (2.vůz). Do AI listu se vždy zapisuje první část vozu ( většinou mají v jméně _main nebo nemají ani _main, ani _trail). Osobně tramvaj nemám, takže ti neřeknu přesný název, ale nemělo být zapsáno v AI listu cokoliv s _trail v názvu. Podívej se tedy do složky s tramvají a zapiš jiný model. Pak tam máš chybu s trasou "8 Garaze". Nemá přidané žádné busstop kostky. Plus nějaké drobný chyby v objektech. To by ale snad vinu mít nemělo. ;)
TheFloxiCz
Stálý člen
Stálý člen
 
Příspěvky: 1460
Registrován: 25 kvě 2014 22:21

Re: AI Tramvaj

Příspěvekod iCobaltZz_ » 08 úno 2018 17:33

Ajo, jsem se asi přepsal a nevšiml si toho :D a ta trasa 8 Garaze je rozpracovaná protože ještě nemám všechny zastávky, nemá nastavený nic, jen trasu.
EDIT: Tak ta tatra má jen jeden soubor (nemá main ani trail), ale zkusil jsem tam dát unitram a tu to nedalo nikam
https://hastebin.com/pavohuveda.tex <- ailist
EDIT2: A taky mi z nějakýho důvodu zmizela mapa v editoru (nenačítá se prostě), ve hře se načte normálně
iCobaltZz_
Objevující člen
Objevující člen
 
Příspěvky: 45
Registrován: 05 led 2018 18:42
Bydliště: Brno

Re: AI Tramvaj

Příspěvekod TheFloxiCz » 08 úno 2018 18:01

První problém. Unitram nemá dopsáno za názvem .bus. A ještě menší poznámka k AI listu

AI List Ukaž
[aigroup_depot]
Busses2
Moravany
Moravany <--- Toto už tu nemá být. Stačí tu jeden zápis, a to je zápis jména hof souboru. (Ten je o řádek výše)


[aigroup_depot_typgroup_2]
Vehicles\Mercedes-Benz Sprinter_12D\MB_412D_sd.bus
16 AB-CD 1000 Moravany


Tudíž by to mělo vypadat takto


[aigroup_depot]
Busses2
Moravany


[aigroup_depot_typgroup_2]
Vehicles\Mercedes-Benz Sprinter_12D\MB_412D_sd.bus
16 AB-CD 1000 Moravany
[end]
TheFloxiCz
Stálý člen
Stálý člen
 
Příspěvky: 1460
Registrován: 25 kvě 2014 22:21

Re: AI Tramvaj

Příspěvekod iCobaltZz_ » 08 úno 2018 18:09

AIList jsem opravil, ale tramvaj (unitram) mi jezdí po silnici jako autobus.. :? https://ctrlv.cz/iQGX
iCobaltZz_
Objevující člen
Objevující člen
 
Příspěvky: 45
Registrován: 05 led 2018 18:42
Bydliště: Brno

Re: AI Tramvaj

Příspěvekod TheFloxiCz » 08 úno 2018 18:14

Zkontroloval jsi pathe u T&T, jestli náhodou nejsou na silnici?
TheFloxiCz
Stálý člen
Stálý člen
 
Příspěvky: 1460
Registrován: 25 kvě 2014 22:21

Re: AI Tramvaj

Příspěvekod iCobaltZz_ » 08 úno 2018 18:19

Už mi to funguje, nevím proč, ale měl jsem v timetable trasu z jiné linky (trip), každopádně děkuji za snahu ;)
iCobaltZz_
Objevující člen
Objevující člen
 
Příspěvky: 45
Registrován: 05 led 2018 18:42
Bydliště: Brno


Zpět na Poradna

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 3 návštevníků